SGL zoekt een

Vacature begeleider wonen WBC Overhoven

Dienstverband

16-28 uren

Opleidingsniveau

MBO niveau 3

Standplaats

Sittard

Werkvelden

Gehandicaptenzorg

‘Ieder mens heeft het recht om zijn leven te leiden op zijn eigen manier’

SGL geeft specialistische zorg aan mensen met hersenletsel. Onze cliënten hechten veel waarde aan (toekomst) perspectief en daar op hun eigen invulling aan te geven. Zo bieden wij een totaalpakket aan diensten: wonen met begeleiding, individuele en groep begeleiding, behandeling en training. SGL is gevestigd in Limburg op 30 locaties van Maastricht tot aan Velden in Noord-Limburg. Met ongeveer 550 medewerkers, 400 vrijwilligers ondersteunen wij ca. 1.400 cliënten. Voor meer informatie zie: www.sgl-zorg.nl

Wil jij als begeleider wonen werken in onze woonvorm Overhoven?

Jouw werkdag:

 • Je gaat deze maandag beginnen in de ochtend. Client Wim help je met aankleden zodat hij op tijd zijn ontbijt kan gaan eten. Wim moet je helpen met de lift, hij heeft een meervoudig handicapt, dus wees slim en werk geduldig.
 • De nachtdienst heeft de overdracht goed geregeld, het was een rustige nacht!
 • Onze cliënten zitten aan de tafel voor het ontbijt en Anna heeft jouw hulp nodig, je helpt haar met het snijden van het brood. Ook Anna kan dan op tijd zijn in het activiteitencentrum. Een uurtje na het ontbijt is de rust terug op de locatie. Het is fijn werken in de ochtenddienst, lekker hard werken in de eerste uren en dan rustig je administratieve zaakjes op orde maken.
 • Je neemt het ondersteuningsplan van Peter door, hij zal vandaag als nieuwe cliënt instromen. Helaas was de thuissituatie niet meer te houden, dus hij komt bij ons wonen. Hij is nu de 19e cliënt op deze woonlocatie.
 • De tijd gaat vlug voorbij, voordat je er erg in hebt ben jij al ruimschoots de middag verder en komt de overdracht van de middagdienst. Je drinkt een kop koffie en met een tevreden gevoel stap je op je fiets en haal jij je dochter op bij de naschoolse opvang.

 

Jouw kwaliteiten:

 • Je bent een doorzetter en een aanpakker.
 • Jij bent een en al levenslust, een grapje op zijn tijd doet wonderen.
 • Je bent flexibel, niemand kan je in de stress doen belanden, orde en netheid behoort ook bij je kwaliteiten, als ook geduld en sociaal inlevingsvermogen.
 • Jij weet hoe je om moet gaan met meervoudige gehandicapten en ook voor 24 uurs zorg ben je bereid, je weet kortom hoe is om te werken in de zorg!
 • Jij bent helder en duidelijk in je taalgebruik en ook op papier kun je dit ook goed weergeven.
 • Jij hebt de rust en de aandacht voor de cliënt ook al komt hij niet uit zijn woorden heb je daar begrip voor en wacht je geduldig zodat hij zijn vraag gesteld heeft.
 • Je bent een echte teamplayer, je kunt het maximale uit jezelf halen maar ook uit het team van vrijwilligers en cliënten haal je het maximale!  

Jouw aanbod:

Met het ervaren team ga je inzetten voor de kwaliteit te verhogen van de woonzorg, jij krijgt een goed salaris (max. €2766, fte dienstverband en volgens de CAO: FWG 35)

Met je ORT krijg je een extraatje voor het onregelmatig werken in de zorg. De balans in ontspanning en werk is bij ons gewaarborgd, wij zorgen goed voor elkaar!

Je kunt een contractomvang krijgen tussen 16-28 uur, je krijgt in principe een jaarcontract aangeboden, maar bij geschiktheid krijg je snel een vast contract aangeboden!

 

Wat wij vragen:

 • Een afgeronde opleiding verzorgende IG op niveau 3 is vereist of een afgeronde opleiding verpleegkundige op niveau 4 dan wel een afgeronde opleiding op minimaal niveau 3 (MMZ persoonlijk begeleider Gehandicaptenzorg of SPW).
 • Kennis van de omgang, verzorging en verpleging met lichamelijk en/of meervoudig gehandicapten.   

Heb je nog vragen?

De teamleider Debby Meulenhoff kun je gewoon bellen voor eventuele vragen. Ook kun je haar whatsappen, op telefoonnummer 06-23811264 Nog beter, kom even langs bij Debby.

 

Ja, ik wil deze baan!

solliciteren@SGL-zorg.nl

o.v.v. vacaturenummer MP2020.17