SGL zoekt een

Vacature begeleider wonen WBC Roermond

Dienstverband

24 uren

Opleidingsniveau

MBO niveau 3

Standplaats

Roermond

Werkvelden

Gehandicaptenzorg

‘Ieder mens heeft het recht om zijn leven te leiden op zijn eigen manier’

 

SGL geeft specialistische zorg aan mensen met hersenletsel. Onze cliënten hechten veel waarde aan (toekomst) perspectief en daar op hun eigen invulling aan te geven. Zo bieden wij een totaalpakket aan diensten: wonen met begeleiding, individuele en groep begeleiding, behandeling en training. SGL is gevestigd in Limburg op 30 locaties van Maastricht tot aan Velden in Noord-Limburg. Met ongeveer 550 medewerkers, 400 vrijwilligers ondersteunen wij ca. 1.400 cliënten. Voor meer informatie zie: www.sgl-zorg.nl

Voor ons Woonbegeleidingscentrum in Roermond zoeken wij per 01-06-2020 een:

Begeleider wonen: 24 uur per week

Wil jij werken in onze gezellige woonvorm?   

 

Je werkt in verschillende diensten, zowel overdag als in de avond. Ook vind je het geen probleem om in de weekenden te werken.  Jouw werkdag kan er als volgt uitzien:

 • Je avonddienst start om 19 uur. Je ontvangt de overdracht van je collega’s en doet je werkzaamheden in de zorg. O.a. de cliënten naar bed brengen.  
 • Je slaapdienst start om 23 uur.  
 • Onze cliënten liggen allemaal in bed. En jij gaat zelf ook naar bed.
 • Je staat op na je slaapdienst en zorgt voor de overdracht naar de ochtenddienst.
 • Je drinkt een kop koffie en met een tevreden gevoel stap je op je fiets en ga je naar huis.

 

Jouw kwaliteiten:

 • Je bent een doorzetter en een aanpakker.
 • Jij bent een en al levenslust, een grapje op zijn tijd doet wonderen.
 • Je bent flexibel, niemand kan je in de stress doen belanden, orde en netheid behoort ook bij je kwaliteiten, als ook geduld en sociaal inlevingsvermogen.
 • Jij weet hoe je om moet gaan met mensen met niet aangeboren hersenletsel of mensen met een (lichamelijke) beperking en ook voor 24 uurs zorg ben je bereid, je weet kortom hoe is om te werken in de zorg!
 • Jij bent helder en duidelijk in je taalgebruik en ook op papier kun je dit ook goed weergeven.
 • Jij hebt de rust en de aandacht voor de cliënt, ook al komt hij niet uit zijn woorden heb je daar begrip voor en wacht je geduldig totdat hij zijn vraag gesteld heeft.
 • Je bent een echte teamplayer, je kunt het maximale uit jezelf halen maar ook uit het team van vrijwilligers en cliënten haal je het maximale!

Jouw aanbod:

Met het collegiale team en de gezellige cliënten groep ga je je inzetten om de kwaliteit te verhogen van de woonzorg, jij krijgt een goed salaris (max. €2766,- fte dienstverband en volgens de CAO: FWG 35)

De balans in ontspanning en werk is bij ons gewaarborgd, wij zorgen goed voor elkaar!

Je krijgt in principe een jaarcontract aangeboden, maar bij geschiktheid krijg je snel een vast contract aangeboden!

Fietsregeling, sportabonnement behoort tot de werkkostenregeling die wij voor je hebben in onze fijne CAO. Maar het allerbelangrijkste dat we studiekosten betalen als je een stap wil maken voor je toekomst! In de introductiedag en de inspiratiedagen van SGL maak je kennis met onze mooie organisatie en wat we nog meer bieden.

Wat wij vragen:

 • Een afgeronde opleiding verzorgende op niveau 3 is vereist (bij voorkeur verzorgende IG) of een afgeronde opleiding verpleegkundige op niveau 4 dan wel een afgeronde opleiding op minimaal niveau 3 (MMZ persoonlijk begeleider Gehandicaptenzorg of SPW).
 • Kennis van de omgang, verzorging en verpleging met lichamelijk en/of meervoudig gehandicapten.
 • Iemand die ingezet kan worden voor de combinatie avonddienst/ slaapdiensten (eventueel af en toe de andere diensten wil werken) 

Heb je nog vragen?

Dan kun je Anne Bemelen (teamleider) voor verdere vragen bereiken. Op telefoonnummer (06) 10892891 kun je Anne bereiken. Nog beter, bel en kom een kop koffiedrinken bij Anne! 

Ja, ik wil deze baan!

solliciteren@SGL-zorg.nl

o.v.v. vacaturenummer MP2020.18