Mutsaersstichting zoekt een

Lid klachtencommissie de Mutsaersstichting

Dienstverband

2-4 uren per maand

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Onbekend

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg, Jeugdzorg

Lid Klachtencommissie

2 tot 4 uur per maand

 

De Mutsaersstichting

De Mutsaersstichting is een maatschappelijk georiënteerde organisatie in Noord-Brabant en Limburg, die staat voor: Compleet in (jeugd)zorg. Onze labels Hoeve de Kaolder, Buro Maks, Zorgokee, Psychologenpraktijk Oog, Hai 5, Grijp het Leven en Mutsaersstichting bieden hulpverlening en geestelijke gezondheidszorg op maat aan kinderen en jongvolwassenen. Samen geven wij cliënten een duidelijke en zichtbare plaats in de samenleving.

 

Onze klachtencommissie is op zoek naar twee nieuwe onafhankelijke kandidaten.

 

Functiebeschrijving

Bij het verlenen van goede zorg past een goede omgang met mogelijke onvrede over onze diensten. De klachtencommissie ziet een klacht als een kans om de kwaliteit van zorg te verbeteren.

 

Over klachten van cliënten wordt advies uitgebracht aan het bestuur. Wij stimuleren een open klimaat voor het bespreken en behandelen van klachten. Iedere klacht is een signaal en krijgt serieuze aandacht. Wij zijn een op preventie gerichte organisatie met ruimte om laagdrempelig ongenoegen te uiten. Daarom behandelt de klachtencommissie in de praktijk enkel complexe klachten.

 

U probeert er dan samen met de cliënt uit te komen en ziet het als uitdaging een klacht snel maar zorgvuldig te verhelpen. De kans om de relatie met de cliënt te behouden of te herstellen wordt op die manier vergroot.

 

Profiel

  • goed in het analyseren van klachten en wat als verweer op een klacht naar voren wordt gebracht.
  • in staat op systematische wijze relevante feiten te verzamelen door middel van dossierinzage, hoor- en wederhoor en verweerschriften.
  • goed kunnen luisteren en doorvragen bij onduidelijkheden.
  • onpartijdig en objectief.
  • een uitgewogen uitspraak en advies kunnen formuleren op basis van alle verkregen informatie.
  • beschikbaar op maandagavond voor gemiddeld 2 tot 4 uur per maand.

 

Aanbod

  • Maandelijkse vergoeding volgens de vrijwilligersregeling.
  • Reiskostenvergoeding.
  • Een uitdagende functie bij een maatschappelijke onderneming.

 

Interesse?

Interesse in deze vrijwilligersfunctie? Neem dan voor meer informatie of kandidaatstelling contact op met het secretariaat klachtencommissie: 06-22846449 of klachtencommissie@mutsaersstichting.nl.