Leger des Heils zoekt een

Overkoepelende Gedragswetenschapper

Dienstverband

20 - 36 uur

Opleidingsniveau

HBO, WO, HBO+

Standplaats

Maastricht Venlo Heerlen

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg, Sociaal Werk, Overige
Wil jij je ervaring en expertise inzetten voor een grote diversiteit aan multi-problem doelgroepen? Zet jij onze medewerkers in positie, zodat het cliëntproces zo soepel mogelijk verloopt? Voor onze locaties in heel Limburg zoekt het Leger des Heils een Gedragswetenschapper die adviseert bij crisissituaties en medewerkers toerust in de omgang met onze complexe doelgroep.
 
Wat ga je doen?
In jouw overkoepelende rol als Gedragswetenschapper verdeel je je aandacht over de complexe casuïstiek binnen alle locaties. Je werkgebied bestrijkt grofweg heel Limburg en omvat een maatschappelijke opvang, diverse ambulante teams en enkele Domus-voorzieningen. De situatie en de hulpvraag die op jouw bordje komt, is daarom nooit hetzelfde. De gemeenschappelijke deler van onze deelnemers is hun multi-problematiek: zij kampen vaak met dak- en thuisloosheid, verslavingen, psychiatrische klachten, justitiële kaders en/of andere problemen. Juist die combinatie vraagt veel van onze medewerkers. Daarom willen we hen zo goed mogelijk ondersteunen in hun primaire taak om er te zijn voor deze deelnemers. Als Gedragswetenschapper ben je daarin een belangrijke schakel.
 
Zo heb je structureel overleg met de Teamleiders en Hbo-begeleiders van onze locaties om op afstand mee te kijken op dossiers. Je helpt lastig gedrag te begrijpen en te vertalen richting de collega’s. Zo ontwikkelen onze begeleiders meer begrip van complex gedrag en kunnen zij hun aanpak voor de individuele cliënt optimaliseren. Je adviseert hoe we incidenten kunnen voorkomen én helpt het team op weg om een situatie op te lossen als die toch escaleert. De Teamleider blijft verantwoordelijk, maar maakt graag gebruik van jouw expertise. Omdat zulke incidenten kunnen gebeuren op diverse locaties met verschillende doelgroepen, is het handig dat jij snel kunt schakelen om een maatwerkoplossing te bieden.
 
In de laatste plaats houd jij je bezig met:
 • casuïstiek- en beeldvormingsgesprekken rondom de deelnemer
 • het verzorgen van klinische lessen om medewerkers te voorzien van informatie rondom ziektebeelden en psychiatrische aandoeningen
 • het optimaliseren van het thema ‘afstand en nabijheid’ op de werkvloer
 • het mede-faciliteren van een pedagogisch leefklimaat
 • back-up zijn voor en intervisie met je collega-gedragswetenschapper
 • het doorontwikkelen van onze dienstverlening binnen de regio
 
Dit ben jij
 • Je hebt een academische opleiding afgerond richting Psychologie of Orthopedagogiek
 • Je hebt affiniteit en bij voorkeur ervaring met een complexe multi-problem doelgroep
 • Je staat stevig in je schoenen en bent veerkrachtig (want: bijzondere deelnemers met uitdagende problematiek)
 • Je bent in bezit van een auto en rijbewijs, zodat je de verschillende locaties kunt bezoeken
 • Je hebt een christelijke geloofsovertuiging én onderschrijft de doelstellingen van het Leger des Heils
 
Dit bieden wij
 • Enorme afwisseling in je werk qua locaties, doelgroepen en hulpvragen
 • Een contract voor 20 – 36 uur per week (fulltime is fijn – parttime is ook mogelijk)
 • Een beloning afhankelijk van je opleiding en werkervaring in schaal 10 van de cao Sociaal Werk (€ 3.142,- tot 4.712,- o.b.v. 36 uur)
 • Een overeenkomst voor een jaar met de intentie die in de toekomst om te zetten naar onbepaalde tijd
 • De betrouwbaarheid en betrokkenheid van een goede werkgever
 • Een Individueel Keuzebudget (incl. 13e maand), loopbaanbudget (voor duurzame inzetbaarheid), een prima mobiliteitsregeling en een goede pensioenregeling.
 
Over het Leger des Heils
Het Leger des Heils is er voor de meest kwetsbaren in de samenleving: mensen zonder helper. Vanuit een christelijke motivatie verlenen wij hulp aan kwetsbare mannen, vrouwen en kinderen die ondersteuning nodig hebben op het gebied van (geestelijke) gezondheid, (beschermd) wonen, financiën, werk en opvoeding. Per jaar staan meer dan 6.000 professionals en 12.000 vrijwilligers van het Leger des Heils klaar voor 75.000 mensen. Meer informatie over ons werk vind je op www.legerdesheils.nl.
 
Jouw werkgebied Limburg valt binnen onze regio Zuidoost. Hier bieden wij verschillende concepten aan. Zo kunnen mensen van de straat of in crisissituaties terecht bij onze dag- en nachtopvang in Maastricht of onze maatschappelijke opvang in Heerlen. Hier bieden we mensen de basisbehoeften en werken aan uitstroom naar een passend zorgtraject. Onze Domus-voorzieningen geven een veilig thuis aan mensen die kampen met psychiatrische klachten in combinatie met een actieve verslaving. Op diverse locaties bieden wij interne of externe dagbesteding aan, waarbij we werken aan dag- en nachtritme, sociale vaardigheden, werkvaardigheden en eigenwaarde. Ten slotte helpen onze ambulante teams kwetsbare mensen in de wijk om hen zo zelfstandig mogelijk deel te laten nemen aan onze maatschappij. Al deze collega’s mag jij als Gedragswetenschapper in hun kracht zetten om onze deelnemer optimaal te ondersteunen.
 
Interesse en contact
Wij komen graag met jou in contact om jouw wensen en onze mogelijkheden te bespreken. De vacature staat open totdat we de juiste kandidaat hebben gevonden, dus wacht niet te lang met reageren. Dat kan via de button ‘Solliciteer direct’ bij de vacature op www.LegerdesHeils.nl/vacatures . Eerst meer weten? Bel dan met Annemie Heuvelmans (Regiomanager en Gedragswetenschapper) via 06 – 2539 6819. Nadat je gesolliciteerd hebt, nemen wij binnen enkele dagen contact met je op.
 
Acquisitie? Nee, bedankt!