PSW zoekt een

Vacature PSW Thuis ambulant begeleider B Westelijke Mijnstreek

Dienstverband

24 - 36 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Sittard-Geleen

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Voor PSW Thuis zijn wij op zoek naar een enthousiaste en ervaren ambulant begeleider B (persoonlijk begeleider) voor omgeving Westelijke Mijnstreek. Mag voor jou iedere dag anders lopen dan je had gedacht? Sta jij stevig in je schoenen en werk je graag zelfstandig? Dan is deze baan zeker iets voor jou!

Wat ga jij doen?
Bij PSW Thuis vinden wij het belangrijk dat mensen met een beperking hun leven kunnen leiden op de manier zoals zij dit willen. Vertrouwen, eigen regie en eigenaarschap vinden we hierin belangrijk. Samen met de cliënt onderzoek je de hulpvraag en leg je doelen vast in een ondersteuningsplan. De begeleidingsstijl is gericht op het versterken van het sociale netwerk en de inzet van voorliggende voorzieningen.

Als begeleider B bied jij ondersteuning bij uiteenlopende begeleidingsvragen voor mensen die zelfstandig (willen) wonen. Vaak zijn dit mensen met een (lichte) verstandelijke beperking. Jij ondersteunt cliënten bijvoorbeeld bij het omgaan met geld, het opbouwen van sociale contacten, het invullen van vrije tijd en het vinden van werk, het omgaan met regels, normen en waarden en persoonlijke verzorging/huishouden.

Bij de één verloopt dit vlotjes en is de situatie stabiel, bij de ander is de situatie complex en vraagt het meer van jou als begeleider. Met momenten vraag je je af wat ‘de vraag achter de vraag is’ en komt jouw luisterend oor in deze functie goed van pas. Je neemt de tijd om iemand écht te leren kennen. Dit is voor jou de manier om te komen tot een passend traject.

Tenslotte onderhoud jij het contact met overige betrokken hulpverleners en instanties. Hierin trek je zoveel mogelijk samen op met de cliënt. Dit vergt afstemming, flexibiliteit en ‘out of the box’ kunnen denken van jou als begeleider. Het doel is om ervoor te zorgen dat de cliënt uiteindelijk zelfstandig, met steun van mensen in de omgeving, vooruit kan.

Wat hebben wij te bieden?
 • Tussen de 24 en 36 uur per week. Definitieve aantal uren in overleg;
 • Een contract voor de duur van 1 jaar. Bij wederzijds enthousiasme kan het contract (al binnen het eerste jaar) omgezet worden naar een vast contract, inschaling CAO Gehandicaptenzorg FWG 40: min. €2672, - en max. €3606,- bruto/maand (op basis van 36 u/w);
 • Je krijgt boven op je wettelijke verlofuren 14,4 stichtingsuren én 57 Persoonlijk Budget Levensfase-uren (PBL) bij een fulltime dienstverband;
 • Aantrekkelijke secundaire voorwaarden zoals fietsplan, fitnessregeling, extra verlofuren, reiskostenvergoeding en eindejaarsuitkering;
 • Flexibiliteit en vrijheid om werk en privé goed te combineren;
 • Ontwikkel en opleidingsmogelijkheden;
 • Binnen PSW zijn er verschillende mogelijkheden om extra te werken. Bijvoorbeeld; structureel extra contracturen werken in de flexpool of incidenteel extra werken via "diensten plukken" waarbij je naast je reguliere uren extra diensten kunt plukken op het moment dat dit past bij jouw privéleven. Zo hou je regie over je eigen rooster en werk-privé balans.

Wat verwachten wij van jou?
 • Je hebt een agogische/maatschappelijke zorg opleiding afgerond op minimaal mbo niveau 4;
 • Je hebt relevante werkervaring binnen het sociaal domein;
 • Je hebt ervaring met het schrijven van ondersteuningsplannen;
 • Je bent bereid om te werken wanneer de hulpvraag van de cliënt actueel is, dat kan ook in de vroege avonduren zijn;
 • Je beschikt over een rijbewijs en een eigen auto;
 • Je hebt lef, staat stevig in je schoenen, werkt oplossingsgericht, bent flexibel en kunt goed met mensen omgaan.

Aanvullende informatie:
In de Westelijke Mijnstreek werken we in een integraal team: het PSW Thuis team werkt heel nauw samen met de jobcoaches en de collega’s van het Werk Leercentrum. Je krijgt dus de kans om zo ook kennis te maken met andere sectoren binnen PSW! Wij zoeken een collega die nieuwsgierig is en eens in één van de andere teams zou willen meewerken!

Heb jij nog vragen voordat je solliciteert?
Voor meer informatie over deze vacature kun je terecht bij Lea van der Kolk via +31651454208 of via l.vanderkolk@psw.nl

Solliciteren kan t/m vrijdag 16 augustus. De gesprekken staan gepland op maandag 26 augustus.