Stichting Pergamijn zoekt een

Vacature Senior Medewerker Beheer en Onderhoud

Dienstverband

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Sittard

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Senior Medewerker Beheer en Onderhoud

Waar ga je werken?

Op een veertigtal locaties in Midden- en Zuid-Limburg bieden de zorgteams van Pergamijn begeleiding, ondersteuning en behandeling aan mensen met een verstandelijke beperking. Vanuit een gedeelde en centrale visie op 24-uurszorg is er veel aandacht voor kwaliteit en maatwerk: de wensen en behoeftes van de cliënt staan voorop.

Huisvesting is een strategisch aandachtspunt bij het realiseren van de missie en visie van Pergamijn. De komende jaren zal in het teken staan van een transitie waarin de ontwikkeling en uitvoering van de vastgoedplannen centraal staan. Bestaande huisvesting dient functioneel, veilig, betaalbaar en in goede staat van onderhoud te blijven.

Je bent werkzaam binnen het cluster bedrijfsvoering van Pergamijn. Bedrijfsvoering wordt gevormd door de afdelingen Financiën & administratie, Procesinformatiemanagement, Control en Facilitair & Vastgoed. Bedrijfsvoering staat ten dienste van de zorg; het creëren van de randvoorwaarden optimale zorg en begeleiding voor onze cliënten door onze zorgprofessionals.

Het team Vastgoed Services maakt (naast het team Vastgoed Projecten) onderdeel uit van het team Facilitair en Vastgoed. Vastgoed Services bestaat momenteel naast vakmensen en huismeesters uit een Medewerker Beheer & Onderhoud (aandachtsgebieden o.a. planning/beheer/administratief/compliance) en een Ondersteuner B&O.

De ambitie is te professionaliseren; van uitvoeringsgericht naar planmatig-, conditie- en risico-gestuurd werken.

Pergamijn is in volle ontwikkeling en bouwt aan de toekomst. Degelijk bouwen doe je op stevige fundamenten, dat weten wij bij Facilitair en Vastgoed als geen ander. Daarom zijn we volop bezig die fundamenten te leggen: we verhelderen onze strategische richting en zoeken naar de juiste mensen voor het vervullen van enkele sleutelposities binnen de organisatie. Samen met de andere afdelingen van Bedrijfsvoering staan wij ten dienste van de zorg. Wij timmeren aan de randvoorwaarden voor optimale begeleiding en ondersteuning van onze cliënten. En daar zijn we trots op! Heb jij zin om deel uit te maken van een bijzondere werkomgeving en een dynamisch team? Schrik je niet van een uitdaging en ben je graag van betekenis voor andere mensen door zinvol werk? Dat treft, dan zoeken wij jou. Wie weet vinden we elkaar!

De functie

Als Senior Medewerker Beheer en Onderhoud (aandachtsgebieden o.a. aansturing, techniek en realisatie) draag je mede zorg voor functionele, goed onderhouden en veilige gebouwen. Daarnaast geef je ook sturing en invulling aan de professionalisering van het team en verbeteren van processen en procedures t.a.v. beheer & onderhoud.

Je bent verantwoordelijk voor planvorming, uitvoering en bewaking van planmatig en niet-planmatig onderhoud, verbetermaatregelen en gebouwaanpassingen. Na uitvoering draag je zorg voor actualisatie/revisie van vastgoedgegevens.

Je adviseert, ondersteunt en rapporteert aan de Teammanager Facilitair en Vastgoed en werkt nauw samen met de teams Vastgoed Projecten en Facilitaire Zaken.

Op termijn behoort deelnemen aan of doorgroei naar het team Vastgoed Projecten tot de mogelijkheden.

Taken en verantwoordelijkheden
 • Adviseren over de onderhoudsstrategie;
 • Functioneel organiseren en aansturen van het team;
 • Vastgoed beoordelen op voldoen aan wet- en regelgeving;
 • Opstellen van een jaarplan onderhoud o.b.v. MJOP en budget;
 • Opstellen en actueel houden van de MJOP;
 • Mede verbeteren/opstellen werkprocessen, methodieken en protocollen in het kader van de gewenste doorontwikkeling naar planmatig-, conditie en risico-gestuurd werken;
 • Het actief onderhouden van contacten met de externe beheerders, aannemers en leveranciers op het gebied van onderhoud gerelateerde zaken;
 • Bewaken van financiële uitgaven conform begroting.

Wie ben jij?

Jij bent een teamspeler, klantgericht, neemt initiatief en verantwoordelijkheid voor je werk, kunt goed plannen en organiseren. Je bent gefocust op efficiënt werken en het leveren van kwaliteit.

Adequaat gebouwonderhoud kent voor jou geen geheimen. Jij bent enthousiast over de mogelijkheid te kunnen meedenken over en actief bij te dragen aan de verdere ontwikkeling van het team en het beheer en onderhoud.

Jij bent bekend met actuele relevante bouwregelgeving en bouwtechnieken, en indien nodig ontbrekende kennis eigen maken.

Functie eisen
 • HBO werk- en denkniveau met een opleiding in een bouwtechnische richting;
 • Enkele jaren relevante werkervaring;
 • Affiniteit met en enige kennis van ICT-toepassingen op het gebied van beheer en onderhoud;
 • Kennis van en ervaring met het opstellen van meerjarige onderhoudsplannen;
 • Kennis van en ervaring met het plannen en uitvoeren van onderhoud en verbouw.

Competenties
 • Communicatief vaardig;
 • Analytisch vermogen
 • Daadkrachtig;
 • Methodisch werken;
 • Flexibel;
 • Leergierig;
 • Besluitvaardig.

Arbeidsvoorwaarden
Een baan met veel ruimte voor initiatief en ontwikkeling. Deze functie wordt ingeschaald op FWG55 cao-gehandicaptenzorg. Overige arbeidsvoorwaarden zijn conform cao. Het betreft in eerste instantie een eenjarig contract met uitzicht op een vast dienstverband / direct een vast dienstverband.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op woensdag 14 juni 2023