DeSeizoenen zoekt een

Vakinhoudelijk werkleider Kaasmakerij - 24 uur - Bronlaak, Oploo

Dienstverband

24 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Oploo

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Tevreden bewoners vinden wij het allerbelangrijkste en daar werken wij hier met zn allen hard voor! Ben jij die warme, gestructureerde en geduldige collega die wil bijdragen aan het welzijn van onze bewoners, waarbij de menselijke behoefte op basis vanuit onze antroposofische visie centraal staat? Dan ben jij bij het ons aan het juiste adres!

Bronlaak is een unieke woon- en werkgemeenschap voor mensen met een verstandelijke beperking en is gelegen op een prachtig landgoed. Bronlaak is één van de locaties van DeSeizoenen waar mensen samen wonen, werken en leven. We werken vanuit de antroposofische mensvisie die talenten en wensen ziet in plaats van beperkingen. Je voelt op Bronlaak de saamhorigheid. Iedereen draagt zijn steentje bij aan de gemeenschap en levert een waardevolle bijdrage. Of je er nu woont of werkt: je doet ertoe, je bent van waarde. In zon warme, veilige gemeenschap, waar je gezien wordt kun je tot ontwikkeling komen.

Elke bewoner werkt en leeft op zijn eigen niveau, passend bij zijn talenten en persoonlijke ontwikkeling.

Waar ga je werken en wat ga je doen?

Boerderij De Lindelaar is een ontmoetingsplek waar we leven met en in de seizoenen. De authenticiteit en de wijsheid van al onze vorige generaties wordt overgedragen in het werk op de boerderij De zuivelverwerking is gelegen aan het erf van de Lindelaar. Hier wordt samen met bewoners dagelijks de melk verwerkt tot kwaliteitsproducten die deels door de bewoners zelf geconsumeerd worden en deels te koop zijn in de winkel van Bronlaak. Voor mensen die anders leren bestaat er een vakopleiding kaas maken. Het maken van kaas, kwark en yoghurt is een ambachtelijke bezigheid en het deelnemen hieraan met het besef dat dit gegeten wordt door de medebewoners van Bronlaak is een meerwaarde van deze producten. Door de nauwe verbondenheid met de Lindelaar wordt ook het boerenbuitenleven mee ervaren.

Als vakinhoudelijk werkleider ben jij de spelverdeler op de werkvloer. Jij zorgt samen met het team dat de cliënten zinvol en ontwikkelingsgericht aan het werk zijn. Gezamenlijk zorg je voor het welzijn en heb je oog voor cliënten en het werk op de kaasmakerij. Je bent mede verantwoordelijk voor het voortbestaan van de kaasmakerij. Door je ondernemersgeest ontwikkel je tegelijkertijd plannen voor de toekomst van de kaasmakerij. Daarnaast ben jij het aanspreekpunt voor de kaasmakerij, jij zorgt ervoor dat het werkgebied draaide blijft gedurende de dag.

Wat bieden wij:
  • Hechte samenwerking in een leuk team en een mooie werkomgeving midden in de natuur.
  • Contract voor 24 uur.
  • Salaris conform CAO-GHZ FWG 45 (tussen de 2.381,00 en 3.452,00 op basis van FT).
  • afhankelijk van opleiding, ervaring en functie.
  • Alles wat is afgesproken in de CAO, o.a. eindejaarsuitkering, pensioen en reiskosten.
  • Mogelijkheden om je persoonlijk te ontwikkelen o.a. via ons eigen opleidingscentrum.
  • Extra: bedrijfsfitness met hoge korting en fietsplan mogelijkheden.
  • Een meeloop moment om kennis te maken met de bewoners en de sfeer
Wat vragen wij van jou?

Als vakinhoudelijk werkleider ben jij de spelverdeler op de werkvloer. Jij zorgt samen met het team dat de cliënten zinvol en ontwikkelingsgericht aan het werk zijn. Gezamenlijk zorg je voor het welzijn en heb je oog voor cliënten en het werk op Obilot. Je bent mede verantwoordelijk voor het voortbestaan van de Kaasmakerij. Door je ondernemersgeest ontwikkel je tegelijkertijd plannen voor de toekomst.

Jij bent gedreven in zuiververwerking én hebt een hart voor de zorg. Die twee komen samen in jouw ideale baan. Je hebt ervaring in beide sectoren. Daarnaast heb je kennis en affiniteit met het zuivelverwerking in de vorm van een opleiding of bereid om deze te volgen. Je houdt van nieuwe uitdagingen, overziet situaties snel en bent daadkrachtig. Je denkt vanuit een team en ziet waar ieders krachten liggen. Je beschikt over sociale vaardigheden zoals: een respectvolle houding, balans tussen betrokkenheid en afstand en ondernemend.

Je voelt goed aan wat iemand nog kan leren, hebt het geduld om dit over te brengen en neemt daarvoor de tijd. Jij hebt het talent om mensen met een verstandelijke beperking te begeleiden in hun welzijn en ontwikkeling. Je beschikt over coachende vaardigheden en een relevante opleiding binnen Zorg en Welzijn op minimaal niveau 4.

Wie zijn wij:

Wij zijn DeSeizoenen. In onze zes woon- en werkgemeenschappen begeleiden en verzorgen we zon 600 bewoners met een verstandelijke beperking. We geloven dat elk mens unieke talenten en mogelijkheden heeft. Daarom denken we graag in mogelijkheden: we kijken voor elke bewoner wat de beste oplossing is.

Enthousiast geworden?

Solliciteer dan snel via onze site, waar je motivatiebrief en CV kunt uploaden. Vragen? Bel gerust met Kimberly Mauriks via tel. 06-53582193 of Rozan Peeters via tel. 06-16154811 voor meer informatie.