Dichterbij zoekt een

Vaktherapeut Psychomotorische Therapie in Heerlen

Dienstverband

16-36 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Heerlen

Werkvelden

Gehandicaptenzorg

Vaktherapeut Psychomotorische Therapie in Heerlen

Voor de locatie van STEVIG in Heerlen zijn wij op zoek naar versterking van ons team, in de functie van Vaktherapeut Psychomotorische Therapie. Ben jij die ervaren vaktherapeut met afgeronde vakspecifieke hbo opleiding?

 

Wat ga je doen

STEVIG –onderdeel van Dichterbij- is voor de deeltijdbehandeling in Heerlen, per direct op zoek naar een psychomotorisch therapeut voor 16 uur per week. Bovenop de 16 uur zou het fijn zijn als je beschikbaar bent om zwangerschapsverlof te vervangen. Uitbreiding van de uren zijn in overleg te bepalen. Verwachting is dat op termijn de uren structureel uitgebreid kunnen worden.

 

Door je uitgebreide vakkennis ga je aan de slag met de hulpvraag van mensen met een licht verstandelijke beperking. Je stelt, in samenwerking met je collega’s socio- en vaktherapie, psychologie en psychiatrie een behandelplan op en levert een bijdrage aan observatie en diagnostiek. Je voert behandeling uit binnen de door het multidisciplinair team gestelde behandelkaders.

 

De behandeling binnen STEVIG is gericht op het herstellen of versterken van de balans van de cliënt en zijn leefomgeving. Samen met de cliënt werken we aan een realistisch perspectief. We werken nauw samen met (expertise van) de geestelijke gezondheidszorg, verstandelijke gehandicaptenzorg, jeugdzorg, verslavingszorg en justitie.

 

De taken in deze functie bestaan onder andere uit:

 

* Je voert aan de hand van de indicatie en na vaststelling door het behandelteam de meest effectieve vaktherapeutische behandeling uit. Hierbij verzamel je gegevens over de hulpvraag en problemen die de patiënt en/of zijn omgeving ondervinden.

* Vaktherapeutische diagnostiek vormt een aanvulling op algemene diagnostische gegevens en/of informatie uit (neuro)psychologisch onderzoek

* Je levert een bijdrage aan de ontwikkeling van het vaktherapeutisch georiënteerde netwerk op diens vakgebied van Dichterbij

* Je neemt deel aan vaktherapeutisch werkoverleg en de vakgroep vaktherapie

* Je stemt de eigen professionele ontwikkeling af op de wettelijke eisen en de ontwikkelingseisen van Dichterbij

 

Met wie ga je dat doen

Je werkt bij STEVIG nauw samen met de cliënt, zijn omgeving en je collega’s. Je collega’s zijn begeleiders, sociaal psychiatrisch verpleegkundigen, vaktherapeuten, psychologen en psychiaters.

Je kijkt naar de cliënt en zijn omgeving, wat heeft hij nodig om zich beter te voelen? STEVIG daagt niet alleen de cliënten, maar ook alle medewerkers uit om het beste uit zichzelf te halen. Bij ons krijg je de ruimte om te ondernemen, initiatief te nemen en jezelf te ontwikkelen. Spreekt dit je aan, dan zien we je sollicitatie graag tegemoet.

 

Waar ga je dat doen

Je komt te werken op de Deeltijdlocatie in Heerlen. Op de Deeltijdlocatie heb je jouw eigen psychomotorisch therapie ruimte waar je behandelingen uitvoert. We streven een warme sfeer na op de Deeltijdlocatie waarbij iedereen zich welkom en thuis voelt.

 

Zo werken wij

Bij STEVIG behandelen we mensen met een licht verstandelijke beperking en gedrags- en/of psychiatrische stoornis.  Zodat ze weer grip op hun leven krijgen en een plek vinden in de maatschappij. We geloven dat begrip voor de situatie en vertrouwen in de mens de basis is om verder te komen. Voor een optimale behandeling van onze cliënten benaderen we ons werk vanuit verschillende invalshoeken: medisch, psychologisch en sociologisch. Dit doen we met een multidisciplinair team: de cliënt zelf, de behandelaar(s), andere betrokken professionals en de directe omgeving. We richten ons op het versterken van de onderlinge samenhang. Daarnaast proberen we een omgeving te creëren die in balans is.

We zijn één van de vier specialistische SGLVG-behandelcentra en willen Top-GGZ worden. STEVIG is ambitieus, dynamisch en altijd in ontwikkeling. Wij bieden maatwerk op het snijvlak van de geestelijke gezondheidszorg, zorg voor mensen met een verstandelijke beperking en forensische zorg. We werken in de provincies Noord-Brabant, Limburg en het Rijk van Nijmegen. Ons werk is een combinatie van onderzoek, diagnostiek,  behandelingen en wetenschappelijk onderzoek.

 

Dit ben jij

* Je hebt een afgeronde vakspecifieke hbo opleiding, bij voorkeur aangevuld met relevante praktijkervaring

* Er is sprake van een registratie in het kwaliteitsregister FVB (SRVB)

* Je hebt uitgebreide vakkennis en bij voorkeur ervaring in het werken met de doelgroep

* Je kent en hanteert wet- en regelgeving met betrekking tot de gezondheidszorg

* Je hebt kennis van behandelmethodes, psychopathologie en agressiebeheersingsmethodieken

* Je bent in staat begeleidende en therapeutische activiteiten te motiveren en te stimuleren en kan daarbij omgaan met weerstand door crisissituaties van de patiënt

* Je hebt hart voor de cliënten, denkt en handelt in hun belang en vertaalt hun wensen en behoeften in concrete oplossingen

* Je neemt initiatief en verantwoordelijkheid en denkt niet in ‘maren en bezwaren’ maar in kansen en mogelijkheden

* Je kunt zowel zelfstandig als in samenspraak beslissingen nemen en stelt je oplossingsgericht op

* Je hebt een positieve, anticiperende en flexibele werkhouding

 

Dit krijg je ervoor terug

* Een salaris conform CAO-Gehandicaptenzorg op basis van een 36-urige werkweek, van minimaal    € 2.766,- en maximaal € 4.082,- bruto per maand, in schaal FWG 55

* Een vaste eindejaarsuitkering en vakantietoeslag

* Een contract voor de duur van een jaar, met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd bij gebleken geschiktheid

 

Interesse

Heb je vragen over deze functie? Neem dan contact op met Huub Verrijt via telefoonnummer 06-51886375. Wil je weten hoe de sollicitatieprocedure verloopt? Neem dan contact op met het Wervingsbureau van Dichterbij. Je kan altijd mailen naar ons email adres. Je kan ons ook WhatsAppen of bellen via telefoonnummer 088-7540060.

Solliciteren kan via de website van Dichterbij of STEVIG, via het sollicitatieformulier

Hiermee maak je ook direct een account/portaal aan, waarin je je procedure kan volgen.

https://www.stevig.nl/werken-bij

https://www.stevig.nl/werken-bij/vaktherapeut-psychomotorische-therapie-in-heerlen

https://www.dichterbij.nl/werken-bij/vaktherapeut-psychomotorische-therapie-in-heerlen