Deel dit:

Via 'Sterk in je werk' bieden we zorg- en welzijnsmedewerkers extra mentale ondersteuning tijdens de coronacrisis.

Professionele coaches bieden extra ondersteuning voor medewerkers in zorg en welzijn die op het werk geconfronteerd worden met corona. Op vrijwillige basis bieden zij extra mentale coaching en een luisterend oor, en verwijzen zo nodig door naar gespecialiseerde hulp.

Zorgmedewerkers kunnen in de gesprekken stoom afblazen. Nu, tijdens corona, maar ook na de crisis is daar steeds meer behoefte aan. Deze mogelijkheid om in preventieve gesprekken over het werk te praten, kan bijdragen aan de inzetbaarheid van zorgprofessionals. 

Anneke Westerlaken, voorzitter CNV Zorg & Welzijn: “Nu de coronacrisis langer duurt en nijpende situaties veroorzaakt, wordt de druk op zorg- en welzijnsmedewerkers steeds groter en neemt de emotionele belasting ook toe. Wij willen daarom de mogelijkheid bieden om buiten de hectiek van de organisatie na te praten over heftige ervaringen, deze met de coaches door te spreken en wegen te zoeken hoe ze verwerkt kunnen worden.”

Jelle Boonstra, bestuurder RegioPlus: “Zorgmedewerkers staan nu meer dan ooit klaar voor anderen. Het is cruciaal dat we hen helpen ook goed voor zichzelf te zorgen. Met deze gesprekken per telefoon of videobellen willen we eraan bijdragen om medewerkers in zorg en welzijn gezond te houden."

Luisterend oor nodig?

Heb jij een luisterend oor nodig? Een neutraal persoon met wie je over je werk kunt praten, over die ene dienst of situatie waar je steeds aan blijft denken. Wij bieden je die persoon met dat luisterend oor graag.

Meer informatie en aanmelden