Deel dit:

Vanaf vandaag kun je jouw kandidaat voor de titel Sociaal Werker van het Jaar aanmelden.

Je kunt jouw kandidaat voordragen voor de titel van Sociaal Werker van het Jaar 2021. Aanmelden kan tot en met 22 februari 2021 met behulp van het aanmeldformulier. Lees voor je deze gaat invullen eerst even de flyer met daarin alle informatie over de procedure en de voorwaarden. 

Wie wordt de Sociaal Werker van 2021?

Er wordt gezocht nar een sociaal werker met een heldere visie op de rol en positie van sociaal werk in de maatschappij. Hij/zij is innovatief en ondernemend, communicatief vaardig, sterk in samenwerken/verbinden en een goede ambassadeur voor sociaal werk en sociaal werkers. Hij/zij is trots op het vak en wil impact hebben op het werkveld en de politiek. 

Stem van de jury en het publiek 

Een deskundig jury beoordeelt de voordrachten en kiest hieruit drie genomineerden. Wie dat zijn wordt begin maart bekend gemaakt. De genomineerden krijgen de mogelijkheid om zich via de website en sociale media voor te stellen. Op basis hiervan kan er vanaf begin april op één van de genomineerden gestemd worden. De jury stemt eenmalig. Deze stem telt voor 50% mee in de uitslag. De andere 50% wordt bepaald door de stem van het publiek. Het publiek stemt in twee ronden op de drie genomineerden, eerst online via de website en vervolgens brengen deelnemers aan het jaarlijkse congres sociaal werk, dat het Platform Arbeidsmarkt Sociaal Werk en Sociaal Werk Nederland gezamenlijk organiseren op 26 mei 2021, hun stem uit. Tijdens het congres presenteren ze de uiteindelijke winnaar. 

Doe mee!

Heb jij zo’n collega of ken jij zo’n sociaal werker, laat het dan weten. Vanwege de gevolgen die deelname aan de verkiezing heeft voor sociaal werker en zijn/haar organisatie, is het belangrijk dat beiden op de hoogte zijn van de voordracht en hier ook achter staan. 

Lees meer en meld jouw Sociaal Werker van het jaar aan!