Deel dit:

De tijd vliegt als je het naar je zin hebt. Voor we het wisten was de Zorgnet Limburg online banenmarkt 2020 alweer voorbij. En al zeggen we het zelf: we mogen spreken van een bijzonder geslaagde eerste editie. Zowel organisaties als kandidaten waren vol lof en ook de cijfers liegen er niet om. Blik je samen met ons terug?

Voor herhaling vatbaar

Met een primeur als deze was het, zelfs met ons enthousiasme, even afwachten of de digitale omgeving in de smaak zou vallen en of de deelnemers zouden vinden wat zij zochten. Gelukkig bleek dat zo te zijn! Zowel vanuit deelnemende organisaties als vanuit bezoekers hebben we veel positieve geluiden gehoord.

Een van de voordelen van een online banenmarkt, zo blijkt, is dat we met veel meer mensen bij elkaar konden komen dan tijdens een fysieke editie. Dat zien we aan het bezoekersaantal: 1394, ruim het dubbele van wat er met een banenmarkt op locatie mogelijk zou zijn geweest. Dat betekent dus ook dubbel zo veel ontmoetingen!

Als bezoeker heb je het bovendien zelf voor het zeggen op een online banenmarkt. Je kunt op je gemak rondneuzen tussen de digitale kraampjes (die overzichtelijk voor je op rij staan) en afspraken aanvragen wanneer het jou uitkomt, op een manier die jou uitkomt. En wil je later nog een keer terugkomen? Dat kan gewoon!

Het moge duidelijk zijn: zo’n online banenmarkt is voor herhaling vatbaar. Als je het ons vraagt, maar dus ook aan jullie!

Meten is weten

Nog een leuk aspect is dat je online alles kunt meten. We kunnen dus ook in cijfers uitdrukken hoe geslaagd de online banenmarkt is geweest. En dat ziet er zo uit:

  • 1394 bezoekers
  • 333 kennismakingsgesprekken ingepland
  • 296 WhatsApp-chats gestart
  • 210 vacature-alerts aangemaakt
  • 47 keer Sterk in je werk loopbaancoaching aangevraagd
  • 80+ inschrijvingen voor voorlichtingsbijeenkomsten

En jij?

Hoe kwam jij in beweging? Heb je afspraken ingepland? Gebruik gemaakt van de gratis loopbaancoaching van Sterk in je werk? Of misschien zelfs wel direct gesolliciteerd? We hopen dat je hebt gevonden wat je zocht! Zo niet: vergeet dan niet om een vacature-alert aan te maken. Dan houden we je op de hoogte van passende werkgevers en vacatures.

Naar Mijn ZnL

Was je er niet bij of had je meer willen zien en doen: niet getreurd. Volgend jaar is er sowieso weer een editie, of dat nu online of fysiek is. En in de tussentijd kun je natuurlijk ook gewoon in beweging blijven. Bezoek het loopbaanloket om je op de mogelijkheden te oriënteren. Of schrijf je in voor de nieuwsbrief om updates te blijven ontvangen. Tot de volgende keer!