Maastricht UMC+ zoekt een

Verpleegkundig Dialyse Assistent

Dienstverband

18 - 20 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Maastricht

Werkvelden

Ziekenhuizen
Wat ga je doen?
Je werkzaamheden als verpleegkundig dialyse assistent omvatten het uitvoeren van dialysebehandelingen bij patiënten met een chronische nierinsufficiëntie in hun eigen woonomgeving. Dit vereist een grote mate van eigen verantwoordelijkheid en zelfstandig handelen. Communicatie met alle bij de behandeling betrokken disciplines is noodzakelijk voor een optimale zorgverlening. Samen met de nefroloog en de coördinator thuisdialyse vorm jij de kern van het behandelend team. Je coördineert de zorg gegeven door de diverse disciplines.
Je dient te beschikken over adequate kennis en vaardigheden op dialyse verpleegkundig gebied. Hierbij spelen technische vaardigheden een grote rol, maar ook de begeleiding van patiënten op somatisch en psychosociaal gebied is belangrijk. De groep patiënten is zeer gevarieerd, zowel in leeftijd, culturele achtergrond als in complexiteit van zorg.
Uitgangspunt binnen ons centrum is de individuele zorgbehoefte met het maximale behoud van zelfstandigheid van de patiënt.
Je wordt hoofdzakelijk ingezet bij de thuisdialysepatiënten alsook in de diahub, in Valkenburg én in Maastricht. Als verpleegkundig dialyse assistent assisteer je de patiënt, of neem je de dialysebehandeling over in de thuissituatie. Daarbij is het belangrijk om jezelf verder te ontplooien en dat je een bijdrage levert aan de verdere ontwikkeling van onze dialyse afdeling.

Wat vragen wij van jou?

 • Een BIG geregistreerd verpleegkundige diploma;
 • Opleiding tot verpleegkundig dialyse assistent;
 • Recente werkervaring op in een verpleegkundige functie is een pré;
 • Goede communicatieve en sociale vaardigheden;
 • Flexibiliteit en creativiteit;
 • Zowel zelfstandig als in teamverband kunnen werken;
 • Affiniteit hebben met techniek en de zorg voor chronische patiënten;
 • Bezit van rijbewijs en auto.
Om een goede indruk te krijgen van de werkzaamheden vragen wij jou een dag mee te lopen met een verpleegkundige dialyse assistent in de thuissituatie.

Voor deze functie geldt dat je voor aanvang van het dienstverband een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) moet kunnen overhandigen.

Hoe ziet je werkomgeving eruit?
Het dialysecentrum van het academisch ziekenhuis Maastricht is een dynamische afdeling waar hemodialyse in alle vormen zoals HDF-online, acute dialyse, CVVHD, peritoneaal dialyse en aferese behandelingen worden verricht. De afdeling functioneert ook als opleidingscentrum voor patiënten die thuis willen gaan dialyseren. Tevens is er een nierfalenpoli waar patiënten worden voorbereid op een nierfunctievervangende behandeling. Het centrum bestaat momenteel uit meerdere locaties; het academisch ziekenhuis Maastricht, een extern dialysecentrum in Valkenburg, een diahub in een externe zorginstelling La Valence en thuis bij de patiënten zelf.
Wij zijn een groot multidisciplinair team (ongeveer 75 medewerkers) van dialyseverpleegkundigen, nefrologen, vaatchirurgen, een nurse practitioner, zorgsassistenten, administratief medewerkers, technici, maatschappelijk werkers en diëtisten.
Het team werkzaam in de thuisdialyse omvat ongeveer 9 medewerkers.
Als team gaan we voor het leveren van excellente zorg aan onze patiënten, zowel thuis als in de centra. De afdeling heeft een bijzonder karakter door enerzijds het intensieve contact met de patiënten die meermaals per week behandeling behoeven, alsook door acute onverwachtse situaties vanuit andere afdelingen. Dit maakt het werk afwisselend, uitdagend en elke dag is anders!

Aanstelling
Het betreft een arbeidsovereenkomst van 1 jaar voor gemiddeld 18-20 uur per week conform artikel 2.4.2 Cao umc, zijnde een tijdelijk contract vooruitlopend op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd als bedoeld in lid 3 van artikel 2.3 Cao umc.

Er wordt van je verwacht dat je deelneemt in de onregelmatigheidsdiensten tijdens avond- en weekenduren (enkel zaterdag) en mogelijk feestdagen.

Wat bieden wij?
De Cao universitair medische centra (umc) is op deze functie van toepassing.
Wij bieden je:
 • Eindejaarsuitkering van 8,3% van je bruto jaarsalaris;
 • Goede pensioenvoorziening bij het ABP;
 • Mogelijkheid om je collectief te verzekeren voor o.a. ziektekosten (umc) en arbeidsongeschiktheid (Loyalis);
 • Cao à la Carte, waaronder bijvoorbeeld een fietsregeling en sportabonnement;
 • Diverse incompany trainingen en mogelijkheid tot ontwikkeling via e-learning methodiek.


Salaris
Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het salaris maximaal € 3.184,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling, conform schaal A07 van de Cao umc.

Heb je nog vragen?
Voor meer informatie over de functie, de sollicitatieprocedure of overige vragen kun je contact opnemen met Team Recruitment. Bereikbaar iedere werkdag op telefoonnummer: 043-387 59 77 of per mail: recruitment@mumc.nl
Meer algemene informatie over arbeidsvoorwaarden en werken bij het Maastricht UMC+ is te vinden op www.werkenbijmumc.nl .

Een screening en/of online assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.