Vincent van Gogh, voor geestelijke gezondheidszorg zoekt een

Verpleegkundig Specialist ambulante verslavingszorg | 28-36 uur

Dienstverband

28 - 36 uur

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Venray

Werkvelden

Jeugdzorg

Je bent een verpleegkundig specialist met affiniteit voor cliënten die problemen hebben op het gebied van verslaving en psychiatrie. Je wilt samen met jouw collega's perspectief bieden aan deze cliënten. Wil jij jouw kennis en kunde graag inzetten en uitdragen binnen de Medische Dienst ambulante verslavingszorg locatie Venlo/Venray? Wij zoeken een enthousiaste, stevige persoonlijkheid om ons team te

versterken. Ben je opzoek naar regelmatige werktijden? Dan is deze vacature iets voor jou!

Waarom jouw team gewoon anders is
Jouw taken zijn uiteenlopend. Je leert een cliënt kennen tijdens een intake gesprek, dit gesprek voer je zelfstandig. Je bekijkt samen met een verpleegkundige uit het team naar een passend traject voor de cliënt, waarna je een actieve bijdrage levert in het proces van indicatiestelling, MDO's, tot het opstarten en uitvoeren van een behandeling. Je draagt als regiebehandelaar de verantwoordelijk over een diverse groep cliënten en coördineert het proces. We hebben vaak te maken met complexe vraagstukken, waar nodig worden dan ook meerdere disciplines ingeschakeld, zoals verpleegkundigen, psychologen of de psychiater. Er is nauwe samenwerking met je team en de betrokken verslavingsarts.

Daarnaast zul je zorgdragen voor geprotocolleerde taken zoals SMR en thuisdetox en geef je psychoeducatie zowel op individuele basis als in groepen.

We hebben dagelijks medicatie verstrekking. We werken vanuit 'Harm Reduction', in het kader daarvan voorzien we cliënten o.a. van schone en veilige gebruikersmiddelen.

Je werkt regelmatige diensten, deelt je eigen werkdag in, werkt zowel solistisch als in teamverband. Je bent alle weekenden en feestdagen vrij.

Waarom jouw functie gewoon anders is

Als regiebehandelaar voer je medisch- en psychiatrische behandelingen uit bij cliënten die met name opiaatonderhoudsbehandeling krijgen en andere verslavingsproblematieken. Ook ben je behandelend in het stoppen met roken in onze rookvrije verslavingsbehandeling en andere farmacotherapie. Wanneer mogelijk wordt gestuurd op thuis detox en medicatie consulten, zowel digitaal als op de poli.

In het behandeltraject worden medische en psychiatrische behandeling op elkaar afgestemd. Hierbij wordt innovatie en lef aangemoedigd. Wanneer er een noodzaak is om de cliënt op te nemen in een klinische setting, zijn de lijnen met collega’s kort.

Ons team heeft nog een hoop ideeën en wensen voor in de toekomst. Daarbij kun je denken aan het oppakken van samenwerkingen met andere teams en op consultatiebasis teams informeren over verslavingszorg. Ben jij die collega die hierin graag meedenkt en zaken oppakt? Dan gaan we graag met je in gesprek!

Vereisten

 • Je bent geregistreerd als Verpleegkundige Specialist (bij voorkeur) GGZ (art. 14 wet BIG);
 • Bereidheid om te reizen tussen locaties Venray en Venlo;
 • Ervaring binnen verslavingszorg is een pré;
 • Je werkt zelfstandig én stemt goed af met collega’s;
 • Je bent in staat om verbindend (samen) te werken en hebt goede communicatie vaardigheden;
 • Je hebt lef, neemt beslissingen in crisissituaties en wilt in deze soort zorg ervaring opdoen;
 • Je houdt goed overzicht en je weet een constant hoge inhoudelijke kwaliteit te combineren met resultaatgerichtheid;
 • Je bent een autonome werker die de wens en de kwaliteiten heeft om een coördinerende rol aan te nemen in het behandelproces en de samenwerking met interne en externe collega’s; passend bij jouw discipline als Verpleegkundige Specialist;
 • Je adviseert vanuit jouw deskundigheid over innovaties in het behandelprogramma;
 • Je bent innovatief, staat stevig in je schoenen en improvisatievermogen is onmisbaar.

Wat bieden we jou?

 • Een uitdagende functie bij een lerende organisatie die innovatie vooropstelt. Jouw inbreng en ideeën zijn meer dan welkom;
 • Inschaling conform CAO GGZ FWG 65. Het salaris bedraagt minimaal €4785 en maximaal €6264 bij een fulltimedienstverband, afhankelijk van jouw kennis en ervaring;
 • Vincent van Gogh organiseert de zorg graag klein. Dat betekent: kleine eenheden, met zelfsturende teams. Daarin is jouw autonomie vanzelfsprekend;
 • Hoeveel uur wil je werken? Het aantal uren van je aanstelling is bespreekbaar van 28 tot 36 uur;
 • Vertrouwen in jou als professional is ons leidend principe. Dat zie je terug in onze zelfsturende teams.

Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden

We vinden het belangrijk dat je zelf ook in balans blijft. Dit ondersteunt Vincent van Gogh met uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Er valt bij ons veel te kiezen, zoals werken in deeltijd, flexibel werken en thuiswerken. Andere voorbeelden van onze aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden zijn 100% betaald zorgverlof, ouderschapsverlof en goede regelingen voor pensioen en reiskosten.

Gewoon even bellen?

Je vragen over het sollicitatieproces kun je stellen aan Lizzy de Graaf via WhatsApp 06 29455311. Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je contact opnemen met Carla Buddingh via carlabuddingh-knol@vigogroep.nl Meer informatie over de verslavingszorg van Vincent van Gogh vind je ook op www.vincentverslavingszorg.nl

Hebben wij jouw interesse gewekt voor de functie Verpleegkundig Specialist GGZ bij Vincent van Gogh? Stuur dan een berichtje naar Britt of solliciteer via onderstaande button. Hopelijk ontmoeten we elkaar snel.