Mondriaan zoekt een

Verpleegkundig specialist bij PsyQ

Dienstverband

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Maastricht

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg
PsyQ in Maastricht zoekt een zelfstandige, meedenkende en breed inzetbare verpleegkundig specialist (36 uur p.w.). Complexe problematiek is voor jou een uitdaging waarbij je jouw vakmanschap graag inzet. Je hebt passie voor innovatie en ontwikkeling en je maakt graag samen met ons de stap naar de wijk (voor een deel van je uren). Kom je kennismaken?

Past deze functie bij jou?
PsyQ is een samenwerkingsverband van een viertal GGZ organisaties: Parnassia Groep, Lentis, MET-GGZ en Mondriaan. Het zorgaanbod van PsyQ wordt landelijk (bij meer dan 30 vestigingen) aangeboden. Binnen Mondriaan bieden wij op de locaties Heerlen en Maastricht specialistische behandeling gericht op depressie en bipolaire stoornissen, angst en psychotrauma, ADHD en ASS en persoonlijkheidsstoornissen volgens de laatste inzichten en richtlijnen. We hechten veel waarde aan transparantie van beleid, openheid en betrokkenheid. Creatieve verbeterideeën worden gestimuleerd. In een prettig werkklimaat dragen onze medewerkers actief bij aan het verder operationaliseren en implementeren van onze missie en visie.

Jij bent een zelfstandige, flexibele verpleegkundig specialist GGZ. Werkervaring is een pré maar ook kandidaten die recent de opleiding tot verpleegkundig specialist GGZ afgerond hebben zijn bij ons welkom. Als verpleegkundig specialist ben je regiebehandelaar binnen behandeltrajecten en daarmee verantwoordelijk voor de diagnose en het behandelplan van de patiënt. Ook kan er van je gevraagd worden om als werkbegeleider en/of supervisor bij te dragen aan het opleiden van verpleegkundig specialisten binnen PsyQ.

Wat ga je doen?
 • Je hebt een begeleidende rol naar collega-professionals en je bent een belangrijke vraagbaak voor de multidisciplinaire teams;
 • Als expert ben je bezig met het (inhoudelijke) zorgbeleid en innovatie en draag je het belang uit van diagnostiek en behandeling in het algemeen;
 • Je werkt mee aan het ontwikkelen van een professioneel werk- en behandelklimaat;
 • Je levert een belangrijke bijdrage binnen de vakgroep verpleegkundig specialisten.
Wat zeggen onze medewerkers?
"Een aantal jaren geleden besloot ik om mij verder te ontwikkelen in het verpleegkundige vak", vertelt Joey, verpleegkundig specialist/manager zorg bij het behandelprogramma Persoonlijkheid. "Als verpleegkundig specialist heb ik meer bevoegdheden dan voorheen en kan ik bijvoorbeeld als regiebehandelaar functioneren en mij onder meer met gedragstherapie en medicatie bezighouden. Dat zorgt voor verdieping van mijn werk. Ik vind het heel boeiend om een-op-een met patiënten te werken. Mensen met persoonlijkheidsstoornissen hebben vaak klachten op het gebied van emoties, relaties en hun zelfbeeld. Als de therapie effect heeft, boeken ze op deze terreinen vooruitgang en hebben ze minder last. Dat is altijd weer mooi om te zien."

Dit neem je mee

 • Opleiding Verpleegkundig specialist GGZ, geregistreerd in het Specialisten Register (VSR) en in het BIG-register;
 • Je bent in staat om soepel contact te leggen met en aan te sluiten op de belevingswereld van patiënten;
 • Je kunt omgaan met weerstand en tegenstellingen;
 • Je bent in staat om je eigen grenzen aan te geven en flexibel en transparant te zijn in eigen handelen;
 • Je hebt een flexibele werkhouding met oog voor de complexiteit van de patiëntenpopulatie, het samenwerken met collega's en het inzetbaar zijn voor de diverse afdelingen.

Wat wij bieden
Wij bieden jou gevarieerd en zinvol werk in een professionele, inspirerende, stimulerende en dynamische werk- en leeromgeving, en de faciliteiten om ambities waar te maken en jezelf continu te ontwikkelen.

En verder:
 • Je krijgt een contract voor onbepaalde tijd;
 • Het salaris bedraagt minimaal € 3.465,00,-- en maximaal € 5.439,-- (FWG 65 - CAO GGZ, kernfunctie verpleegkundig specialist. Deze bedragen zijn bruto per maand op basis van een werkweek van 36 uur;
 • Voor de verpleegkundig specialist bestaat er een jaarlijks budget ten behoeve van herregistratie-eisen;
 • Daarnaast bieden wij opname in het pensioenfonds Zorg en Welzijn en een goed pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering, bruto-netto, uitruilmogelijkheden, een ruime verlofregeling en collectiviteitskorting op zorgverzekeringen;
 • Er is een actieve personeelsvereniging en ruimte om met het team activiteiten te ondernemen.
Mondriaan
De wereld om ons heen verandert, wij veranderen mee. Transparanter, opener, wijkgerichter, dienstbaarder, meer gericht op maatschappelijke participatie en samen leven met elkaar. Wij vinden dat de vraag, wensen en verwachtingen van patiënten, familieleden/naasten, verwijzers, ketenpartners en financiers richtinggevend zijn. Samen werken wij aan herstel, voor een geestelijk gezond Zuid-Limburg. Lees hier ons verhaal. Meer informatie over Mondriaan vind je op onze website en op onze werkenbijmondriaan pagina.

Is je interesse gewekt?
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Maarten Vanwingh, RVE manager, bereikbaar op het nummer: 06-13033268 of met Joey Bier, manager zorg, bereikbaar op het nummer: 06-43555995.

Heb je interesse, stuur dan vóór 14 mei 2021 je reactie via de sollicitatiebutton.

Om in aanmerking te komen voor deze functie is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist. De kosten voor het aanvragen hiervan zijn uiteraard voor onze rekening. Daarnaast zullen referenties opgevraagd worden.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.