Mondriaan zoekt een

Verpleegkundig specialist bij Radix Ambulant - Forensische Zorg

Dienstverband

28 - 36 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Heerlen

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg
Radix Ambulant gaat uitbreiden en daarom zijn wij op zoek naar een deskundige verpleegkundig specialist die grote affiniteit heeft met onze doelgroep en méér wil dan alleen behandelaar zijn (28-36 uur p.w.). Beschik jij over de juiste mentaliteit en skills? Dan maken we graag kennis met jou!

Past deze functie bij jou?

Radix behandelt patiënten die delicten plegen of dreigen te plegen in samenhang met een psychiatrische en/of verslavingsstoornis. Het doel is het bieden van een geïntegreerde behandeling gericht op het reduceren van delict recidive-risico tot een maatschappelijk aanvaardbaar niveau. De samenhang tussen het delict, de psychiatrische stoornis en het eventuele middelengebruik staat hierbij centraal.

Werken in de forensische zorg vraagt veel van je. Het niveau ligt hoog, je hebt te maken met zorg, behandeling en beveiliging, met patiënten die een delict hebben gepleegd en daarvoor veroordeeld zijn. Alles draait om vertrouwen geven en krijgen. Grenzen stellen bij anderen en jezelf. Niet kijken naar hoe iemand nu is, maar naar wat iemand weer kan worden zodat ze op termijn zelfstandig een bestaan in de maatschappij kunnen opbouwen.

Radix Ambulant werkt in de gehele regio Zuid Limburg, Parkstad, Maastricht en Sittard. Het ambulante team is werkzaam in een aan hun toegewezen regio.

Wij zoeken iemand die gewend is om initiatief te nemen en meerdere ballen tegelijk in de lucht te houden. Dit is nodig om het zorgproces op deskundige wijze te coördineren en de verantwoordelijkheid te kunnen dragen voor een integraal behandelproces. Als regiebehandelaar ben je voor alle betrokkenen het centrale aanspreekpunt. Naast de regierol en de inhoudelijke verantwoordelijkheden vervul je zowel een richtinggevende als coachende rol binnen het behandelteam. Je bent een inspirator die kan overtuigen en enthousiasmeren. Daarnaast adviseer je de organisatie over de (door)ontwikkeling en innovatie van de behandelmethodiek, de deskundigheidsbevordering van de behandelaren en overige zorgprocessen. Dit doe je bijvoorbeeld door het verzorgen van intervisie en het geven van onderwijs.

Wat zeggen onze medewerkers?

"Werken in de Forensische Zorg betekent dat je nooit stilstaat op persoonlijk en professioneel vlak", zegt Simone, GZ-psycholoog bij Radix. "Er zijn tal van mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen, dat maakt het werken leuk!" Omdat het werkveld zo breed is, is het aanbod van studie- en doorgroeimogelijkheden dat ook. Dat en natuurlijk mijn interesse voor de doelgroep maken dat ik heb gekozen voor de Forensische Zorg!"

Dit neem je mee
 • Afgeronde opleiding Verpleegkundig specialist GGZ, geregistreerd in het Specialisten Register (VSR) en in het BIG-register.
 • Je beschikt over een 'helikopterview' bij de aanpak van multidisciplinaire problematiek.
 • Je hebt een coachende houding maar weet ook de touwtjes in handen te nemen wanneer dit nodig is.
 • Je bent gewend om initiatief te nemen en meerdere ballen tegelijk in de lucht te houden.
 • Je werkt zelfstandig, neemt verantwoordelijkheid en je hecht waarde aan het uitgangspunt van 'eigen regie' en 'zelfregulering' voor zowel teams als patiënten.
 • Je bent communicatief sterk en een inspirator die kan overtuigen en enthousiasmeren.
 • Je beschikt over een eigen auto.

Wat wij bieden
Wij bieden jou gevarieerd en zinvol werk in een professionele en prettige werkomgeving. Bij ons is er ruimte voor ontwikkeling, vernieuwing en verdieping. We vinden het belangrijk dat onze medewerkers de ontwikkelingen binnen het vakgebied bijhouden en we hebben binnen onze organisatie diverse mogelijkheden voor het volgen van cursussen, opleidingen en/of trainingen.

En verder:

 • Je krijgt een voor onbepaalde tijd;
 • Het salaris bedraagt minimaal € 3.538,-- en maximaal € 5.553,-- (FWG 65 - CAO GGZ, kernfunctie verpleegkundig specialist). Deze bedragen zijn bruto per maand op basis van een werkweek van 36 uur;
 • Daarnaast bieden wij opname in het pensioenfonds Zorg en Welzijn en een goed pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering, bruto-netto, uitruilmogelijkheden, een ruime verlofregeling en collectiviteitskorting op zorgverzekeringen;
 • Er is een actieve personeelsvereniging en ruimte om met het team activiteiten te ondernemen.
Mondriaan
De wereld om ons heen verandert, wij veranderen mee. Transparanter, opener, wijkgerichter, dienstbaarder, meer gericht op maatschappelijke participatie en samen leven met elkaar. Wij vinden dat de vraag, wensen en verwachtingen van patiënten, familieleden/naasten, verwijzers, ketenpartners en financiers richtinggevend zijn. Samen werken wij aan herstel, voor een geestelijk gezond Zuid-Limburg. Lees hier ons verhaal. Meer informatie over Mondriaan vind je op onze website.

Is je interesse gewekt?
Voor vragen of meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Margot Habets, RVE manager, bereikbaar op het nummer: 06-13205993.

Heb je interesse, stuur dan vóór 16 oktober 2021 een reactie via de sollicitatiebutton.

Om in aanmerking te komen voor deze functie is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist. De kosten voor het aanvragen hiervan zijn uiteraard voor onze rekening. Bij indiensttreding vragen wij je ook om een geldige BIG-registratie/registratie Specialisten Register te overleggen. Daarnaast zullen referenties opgevraagd worden.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.