Zuyderland zoekt een

Verpleegkundig Specialist GGz/AGZ

Dienstverband

32 uur

Opleidingsniveau

HBO, HBO+

Standplaats

Sittard – Geleen Heerlen

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg

Zoek je een leuke baan als Verpleegkundig Specialist binnen de geestelijke gezondheidszorg op het raakvlak van somatiek en psychiatrische problematiek?

Wat ga je doen?
Wij zoeken vooral een enthousiaste collega binnen onze Medisch Psychiatrische Unit en binnen de afdeling Psychiatrische Consultatieve Dienst. De MPU is een van de klinische afdelingen GGz die zorg biedt aan patiënten met psychiatrische én somatische problematiek. De consultatieve dienst reageert snel op vragen uit het ziekenhuis om inschattingen te maken van de psychische toestand bij cliënten die opgenomen zijn op één van de somatische afdelingen binnen het Zuyderland Medisch Centrum. Als verpleegkundig specialist verricht je werkzaamheden op het grensvlak van het medisch en verpleegkundig domein in het kader van crisisinterventie. De verpleegkundig specialist signaleert psychopathologie en brengt dientengevolge cliëntgerelateerde problemen in beeld. Daarnaast stelt de verpleegkundig specialist indicatie en diagnose voor behandeling of begeleiding voor.

Van de verpleegkundig specialist wordt verwacht dat hij of zij een zelfstandige bijdrage levert aan het diagnostisch traject, behandelplan, alsmede aan het vaststellen van werkwijzen en protocollen. Binnen multidisciplinair teamverband wordt verwacht dat je als verpleegkundig specialist de rol van regiebehandelaar op je kunt nemen. Je draagt actief bij aan inhoudelijke ontwikkelingen binnen je eigen beroepsgroep en de algemene gang van zaken op de afdeling. Werken op onze afdelingen betekent vooral meewerken en denken in alle ontwikkelingen die ongetwijfeld op je af zullen komen.

Wie ben jij?
• Je bent een afgestudeerd verpleegkundig specialist GGz of AGZ.
• Je hebt HBO denk- en werkniveau.
• Je hebt ervaring in de Geestelijke Gezondheidszorg bij voorkeur in de acute psychiatrie evenals somatische kennis.
• Je hebt ervaring met verpleging in het kader van de wet BOPZ.
• Je bent enthousiast, zelfstandig, maar werkt ook graag in teamverband.
• Je werkt patiëntgericht met goede communicatieve en sociale vaardigheden.
• Je hebt een actieve, flexibele, positief kritische en innovatieve instelling.
• Goede beheersing van de Nederlandse taal, zowel schriftelijk als mondeling.

Wat bieden wij?
• Het betreft een dienstverband voor onbepaalde tijd.
• De arbeidsduur bedraagt gemiddeld 32 uur per week.
• De arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO GGz.
• Het salaris is conform CAO GGZ FWG functiegroep 65 of 60, afhankelijk van opleiding en ervaring.

Interesse?
Inlichtingen over deze functie worden verstrekt door de heer P. Linckens of de heer S. Burm, afdelingshoofd, via telefoonnummer 088-4590393 (secretariaat GGZ).

Over Zuyderland GGz
Op de afdeling Geestelijke Gezondheidszorg (GGz) van Zuyderland Medisch Centrum werken specialisten samen met hun teams om de beste zorg te leveren aan cliënten in alle leeftijdsgroepen die te kampen hebben met psychische klachten en aandoeningen. GGz biedt zorg op alle locaties van Zuyderland. De vorm van zorg kan echter per locatie verschillen.
Wij zijn gevestigd op de locatie Sittard-Geleen, Brunssum, Heerlen en Kerkrade. Iedere dag wordt in het topklinische opleidingsziekenhuis, gevestigd op twee hoofdlocaties in Zuid-Limburg (Sittard-Geleen en Heerlen), op hoog niveau excellente en innovatieve patiëntenzorg geleverd.
• Aantal beschikbare bedden/plaatsen voor klinische capaciteit en dag/deeltijdbehandelingen Zuyderland Medisch Centrum: 1.023
• Aantal klinische opnamen: 41.961 opnamen
• Aantal eerste polikliniekbezoeken: 264.181 bezoeken
• Aantal herhaal polikliniekbezoeken: 432.948
• Aantal dagverplegingsdagen: 41.741 dagen
• Aantal klinische verpleegdagen: 242.942 dagen

Aanvullende informatie
Het online screenen, bijvoorbeeld via zoekmachines en social networks kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Voor de meeste functies binnen Zuyderland wordt een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) gevraagd. Voorafgaande aan een indiensttreding zal hierover nadere informatie worden verstrekt.

Zijn er binnen Zuyderland op dit moment voorrangskandidaten die in aanmerking komen voor deze functie, dan hebben zij conform het Doorlopend Sociaal Plan voorrang boven andere interne en/of externe kandidaten.

Solliciteren
Belangstelling voor deze functie kun je kenbaar maken middels het invullen van het digitale sollicitatieformulier via www.werkenbijzuyderland.nl