Zuyderland zoekt een

Verpleegkundig Specialist GGz binnen FACT Sittard-Geleen

Dienstverband

24 - 36 uur

Opleidingsniveau

HBO, HBO+

Standplaats

Sittard – Geleen

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg, Ziekenhuizen

Zoek je een leuke baan als Verpleegkundig Specialist binnen de geestelijke gezondheidszorg? Lees dan snel verder!

De afdeling Integrale Zorg van Zuyderland GGZ, locatie Sittard-Geleen verricht ambulante en klinische behandeling aan volwassen cliënten met ernstige psychiatrische problematiek (EPA). Deze problematiek uit zich in beperkingen op maatschappelijk functioneren, wonen en werken. Integrale zorg is opgebouwd uit 3 Fact-teams en het GGZ Servicebureau. De 3 Fact-teams geven behandeling, begeleiding en ondersteuning in het herstelproces. Er wordt out-reachend gewerkt binnen een multidisciplinaire aanpak met integrale aandacht voor verslavingsproblematiek. Zorg kan snel geïntensiveerd worden, is doelgericht en wijkgericht.

Wat ga je doen?

Je verricht als verpleegkundig specialist (VS) werkzaamheden op het grensvlak van het medische en verpleegkundige domein. Je signaleert psychopathologie en brengt dientengevolge cliënt-gerelateerde problemen in beeld die zijn maatschappelijk functioneren belemmeren; je stelt de indicatie en diagnose voor behandeling of begeleiding voor, ter toetsing in het multidisciplinair team. Wij verwachten dat je een zelfstandige bijdrage levert aan het diagnostisch traject, behandelplan alsmede aan het vaststellen van werkwijzen en protocollen. Je werkt in een team met o.a. een psychiater, Gz-psycholoog, SPV-er, Ambulant psychiatrisch verpleegkundige, Maatschappelijk werker, Transfermedewerker en Ervaringsdeskundige.

Binnen multidisciplinair teamverband wordt verwacht dat je de rol van regiebehandelaar op je kan nemen. Verder wordt verwacht dat je je inzet voor de ontwikkeling van het vak binnen Fact. Hierin ligt de focus op herstelgerichte behandeling.

Je coördineert de zorg rondom de cliënt en zijn systeem in complexe situaties waarbij meerdere hulpverleners en instanties worden ingeschakeld. Je participeert in dit netwerk en je bewaakt de kwaliteit en continuïteit van zorg.

Je voert crisisinterventies zelfstandig uit en participeert in de 24-uurs crisisdienst. Je initieert en organiseert projectmatige innovatietrajecten. Je verleent methodische consultatie en coaching.

Wie ben jij?

 • Je bent een afgestudeerd verpleegkundig specialist en BIG-geregistreerd.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met cliënten  met EPA  en verslavingszorg.
 • Je bent enthousiast, zelfstandig, maar werkt ook graag in teamverband
 • Je werkt cliëntgericht met goede communicatieve en sociale vaardigheden.
 • Je hebt een actieve, flexibele, positief kritische en innovatieve instelling.
 • Je hebt een rijbewijs en beschikt over een auto of motor.

Wat bieden wij?

 • Werken in een prettige omgeving, met een enthousiast team.
 • Het betreft een dienstverband voor onbepaalde tijd, met een proeftijd van 2 maanden.
 • Een arbeidsovereenkomst van minimaal 24 uur tot 36 uur per week.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO GGZ.
 • Het salaris is conform CAO, FWG 65, afhankelijk van ervaring.

Interesse?

Inlichtingen over deze functie worden verstrekt door Jeroen Vievermanns, Teamleider Integrale Zorg of Nicole Mengelers, afdelingshoofd Integrale zorg, via telefoonnummer: 088-4599393 (secretariaat GGZ).

Over Zuyderland GGz

Op de afdeling Geestelijke Gezondheidszorg (GGz) van Zuyderland Medisch Centrum werken specialisten samen met hun teams om de beste zorg te leveren aan cliënten in alle leeftijdsgroepen die te kampen hebben met psychische klachten en aandoeningen. GGz biedt zorg op alle locaties van Zuyderland. De vorm van zorg kan echter per locatie verschillen.
Wij zijn gevestigd op de locatie Sittard-Geleen, Brunssum, Heerlen en Kerkrade. Iedere dag wordt in het topklinische opleidingsziekenhuis, gevestigd op twee hoofdlocaties in Zuid-Limburg (Sittard-Geleen en Heerlen), op hoog niveau excellente en innovatieve patiëntenzorg geleverd.

 • Aantal beschikbare bedden/plaatsen voor klinische capaciteit en dag/deeltijdbehandelingen Zuyderland Medisch Centrum: 1.023
 • Aantal klinische opnamen: 41.961 opnamen
 • Aantal eerste polikliniekbezoeken: 264.181 bezoeken
 • Aantal herhaal polikliniekbezoeken: 432.948
 • Aantal dagverplegingsdagen: 41.741 dagen
 • Aantal klinische verpleegdagen: 242.942 dagen

Aanvullende informatie

Het online screenen, bijvoorbeeld via zoekmachines en social networks kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Voor de meeste functies binnen Zuyderland wordt een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) gevraagd. Voorafgaande aan een indiensttreding zal hierover nadere informatie worden verstrekt.