Zuyderland zoekt een

Verpleegkundig Specialist GGz binnen Soma en Psyche

Dienstverband

36 uur

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Sittard – Geleen Heerlen

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg

Zoek je een leuke baan als Verpleegkundig Specialist binnen een afdeling waar Soma & Psyche samen komen?

Wat ga je doen?

Wij zijn op zoek naar een verpleegkundig specialist voor onze afdeling Soma & Psyche, onderdeel van de resultaatgroep Behandeling Volwassenen GGZ van RVE 7.

Binnen deze afdeling, die bestaat uit een afdeling voor Groepsbehandeling, spreekuurcentra op locatie Parkstad en Sittard, richten wij ons op patiënten die kampen met hardnekkige of langdurig bestaande lichamelijke klachten, waar eerdere medische onderzoeken en -behandelingen onvoldoende verbetering hebben opgeleverd. Ons spreekuurcentrum is gericht op de wisselwerking tussen lichamelijke klachten en psychologische en psychiatrische problemen. Vanuit het Gevolgenmodel brengen wij instandhouders van de klachten in kaart en bouwen daarop modulair het behandelplan op, afgestemd op de individuele vraag en mogelijkheden van de patiënt.

Als Verpleegkundig specialist GGZ binnen Soma en Psyche zien we je graag als eigenstandige specialist, naast psychiater en klinisch psychologen. Je draagt bij aan de doorontwikkeling van de afdeling en behandelprogramma’s en specifiek de verankering van het verpleegkundig domein.

In samenwerking met een multidisciplinair team geef je vorm aan je functie als Verpleegkundig specialist en daarmee jouw werkzaamheden, waaronder taxatie, beoordeling, advisering en (kortdurende) behandeling ten aanzien van psychofarmacologische vragen waarbij sprake is van (mogelijke interactie met) een somatische aandoening.  Daarnaast kun je binnen het consultatie spreekuur behandelvragen oppakken m.b.t. een somatisch incident of aandoening die ontstaan zijn in de voorafgaande 3 tot 4 maanden, waarbij geen sprake is van crisis of crisogene omstandigheden.

Daarnaast indiceer je verpleegkundige- en medische interventies op het gebied van farmacotherapeutische behandelingen, somatiek, het geven van leefstijladviezen, slaaphygiëne en het monitoren van eventuele optredende bijwerkingen. Je voert deze waar nodig uit.

Wie ben jij?

 • Je bent een afgestudeerd verpleegkundig specialist en BIG-geregistreerd;
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met patiënten in de doelgroep;
 • Je werkt patiëntgericht met goede communicatieve en sociale vaardigheden; je bent goed in staat je eigen visie te verwoorden en positie in te nemen;
 • Je hebt een enthousiaste, actieve, flexibele, positief kritische en innovatieve instelling;
 • De functie vraagt om zelfstandigheid, eigenaarschap. Je vindt het leuk vorm te geven aan de inhoud van de functie, visie te ontwikkelen en multidisciplinair samen te werken;
 • Je zoekt verbinding om samen met collega’s de kaders te scheppen en te zorgen voor een doorontwikkeling van de afdeling;
 • Je levert graag een bijdrage aan zorg-innovatie en (door-) ontwikkeling van het behandelaanbod t.b.v. onze patiëntenpopulatie, waarbij je flexibel kunt schakelen tussen verschillende (gangbare) methoden en perspectieven.

Wat bieden wij?

 • In eerste instantie een dienstverband voor de duur van 1 jaar;
 • Een arbeidsovereenkomst met Zuyderland Medisch Centrum voor 36 uur per week, waarbij een patroon van 4x9 mogelijk is; minder uren is bespreekbaar;
 • Werken in een prettige omgeving, met een enthousiast team;
 • Arbeidsvoorwaarden conform CAO GGZ;
 • De functie is ingeschaald in FWG 65.

Interesse?

Inlichtingen over deze functie worden verstrekt door Ingrid Schelberg, Teamleider Behandeling Volwassenen (via telefoonnummer 06 22611716) en Sonny Burm, afdelingshoofd (via telefoonnummer 06 20770926).

Over Zuyderland GGz

Op de afdeling Geestelijke Gezondheidszorg (GGz) van Zuyderland Medisch Centrum werken specialisten samen met hun teams om de beste zorg te leveren aan cliënten in alle leeftijdsgroepen die te kampen hebben met psychische klachten en aandoeningen. GGz biedt zorg op alle locaties van Zuyderland. De vorm van zorg kan echter per locatie verschillen.

Wij zijn gevestigd op de locatie Sittard-Geleen, Brunssum, Heerlen en Kerkrade. Iedere dag wordt in het topklinische opleidingsziekenhuis, gevestigd op twee hoofdlocaties in Zuid-Limburg (Sittard-Geleen en Heerlen), op hoog niveau excellente en innovatieve patiëntenzorg geleverd.

 • Aantal beschikbare bedden/plaatsen voor klinische capaciteit en dag/deeltijdbehandelingen Zuyderland Medisch Centrum: 1.023
 • Aantal klinische opnamen: 41.961 opnamen
 • Aantal eerste polikliniekbezoeken: 264.181 bezoeken
 • Aantal herhaal polikliniekbezoeken: 432.948
 • Aantal dagverplegingsdagen: 41.741 dagen
 • Aantal klinische verpleegdagen: 242.942 dagen

Aanvullende informatie

Het online screenen, bijvoorbeeld via zoekmachines en social networks kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Voor de meeste functies binnen Zuyderland wordt een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) gevraagd. Voorafgaande aan een indiensttreding zal hierover nadere informatie worden verstrekt.