Zuyderland zoekt een

Verpleegkundig Specialist (in opleiding) Diabeteszorg

Dienstverband

32-36 uur

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Sittard – Geleen Heerlen

Werkvelden

Ziekenhuizen

Voor onze afdeling Interne Geneeskunde wij op zoek naar een verpleegkundig specialist (in opleiding) diabeteszorg.

Ben je toe aan een nieuwe uitdaging en kom jij ons team versterken? Solliciteer dan snel!

Jouw nieuwe baan

Zuyderland Medisch Centrum (MC) is één van de 26 Nederlandse ziekenhuizen die zijn aangesloten bij de vereniging: Samenwerkende Topklinische opleidings Ziekenhuizen (STZ) die samenwerken aan betere patiëntenzorg. Een topklinische functie is op grond van het ziektebeeld, de diagnostiek of behandeling altijd hoog gespecialiseerde en complexe patiëntenzorg die op basis van deze criteria aantoonbaar onderscheidend is ten opzichte van de reguliere zorgverlening in een STZ-ziekenhuis

Als verpleegkundig specialist ben je werkzaam voor de diabeteszorg, je werkt voornamelijk poliklinisch maar zal nu en dan ook klinische consulten verrichten. Er wordt advies gegeven over de ziekteverschijnselen en de behandeling. De Verpleegkundig Specialist kan ook adviseren over benodigde hulp en ondersteuning in de thuissituatie en adviezen geven met betrekking tot nazorg bij ontslag.

Belangrijke aspecten van deze functie zijn: Het zeer intensief begeleiden, voorlichten, instrueren en adviseren van de patiënten bij onderzoek en behandeling, alsmede het coördineren en uitvoeren van het complexe zorgproces (complexe medisch technische handelingen; pompen en sensoren).

Wat neem je mee?

 • Een Verpleegkundig Specialist met een afgeronde masteropleiding Advanced Nursing Practice (erkend door NVAO) en geregistreerd in het Verpleegkundig Specialisten register of een HBO verpleegkundige met bereidheid tot het volgen een masteropleiding Advanced Nursing Practice (ANP)
 • Big-registratie
 • Kennis van actuele ontwikkelingen en theorieën binnen het beroep ANP, de gezondheidszorg in het algemeen en in het bijzonder op het gebied van de nader omschreven patiëntengroep.
 • Een gedreven houding waarbij vakkennis, vaardigheden en ontwikkelingen binnen het vakgebied actief worden bijgehouden.
 • Beschikt naast noodzakelijke sociale en communicatieve vaardigheden tevens over daadkracht, flexibiliteit en een zelfstandige manier van werken.
 • Affiniteit met wetenschappelijk onderzoek.
 • Een teamspeler en weet tactisch om te gaan met de verschillende belangen binnen een team of organisatie.

Wat krijg je ervoor terug?

 • In eerste instantie een dienstverband gedurende de opleiding tot verpleegkundig specialist (2 jaar), met uitzicht op een vast dienstverband bij goed functioneren.  
 • De aanstelling is voor beide ziekenhuis locaties.
 • De arbeidsduur voor een Verpleegkundig Specialist bedraagt gemiddeld 32-36 uur per week.
 • Bij start van de opleiding tot verpleegkundig specialist is de salariëring overeenkomstig FWG functiegroep 55; na diplomering tot verpleegkundig specialist FWG functiegroep 65.
 • De werkdagen zijn maandag t/m vrijdag.

Wat bieden wij jou nog meer?

 • Reiskostenvergoeding en een goede pensioenverzekering (PFZW).
 • Collectieve korting op een ziektekostenverzekering (CZ, IZZ of Menzis) en diverse verzekeringen bij Centraal Beheer/AON.
 • Een voordelige arbeidsongeschiktheidsverzekering (Allianz).
 • Naar keuze deelname aan de personeelsvereniging met kortingen op concerten, vakanties en interessante workshops/cursussen.
 • Initiatieven voor Zuyderland medewerkers zoals stoelmassages, loopbaanadvies en andere leuke activiteiten.

Meer weten?

Inlichtingen over deze functie worden verstrekt door Suzanne Habets Teamleider interne geneeskunde, Anique Brouwers Verpleegkundig specialist of Léon Heckmans afdelingsmanager via telefoonnummer 088-4599707

Het online screenen, bijvoorbeeld via zoekmachines en social networks kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Voor de meeste functies binnen Zuyderland wordt een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) gevraagd. Voorafgaande aan een indiensttreding zal hierover nadere informatie worden verstrekt.

Zijn er binnen Zuyderland op dit moment voorrangskandidaten die in aanmerking komen voor deze functie, dan hebben zij conform het Doorlopend Sociaal Plan voorrang boven andere interne en/of externe kandidaten.