Mondriaan zoekt een

Verpleegkundige 1 Forensisch Beschermd Wonen

Dienstverband

32 - 36 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Heerlen

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg
Beschermd Wonen van Mondriaan Forensische Zorg zoekt een flexibele en zelfstandige enthousiaste verpleegkundige 1 (32-36 uur p.w. in Heerlen). Jij? Je hebt affiniteit en ervaring met de complexe volwassen psychiatrische doelgroep en je ziet het als een uitdaging om je in te zetten voor deze kwetsbare volwassenen. Je hebt een open blik, oordeelt niet en pakt je verantwoordelijkheid.
Wij zijn een gezellig team, we gaan voor de beste zorg. Kom jij deel uitmaken van ons team?

Werken bij Mondriaan Forensische Zorg
Bij Mondriaan Forensische Zorg worden cliënten behandeld die in het verleden delicten hebben gepleegd, in samenhang met een psychiatrische en/of verslavingsstoornis. Het is ons doel om deze cliënten een geïntegreerde behandeling te bieden, gericht op het zelfstandig kunnen functioneren in de maatschappij en het reduceren van het delict risico tot een maatschappelijk aanvaardbaar niveau. Hierbij staat de samenhang tussen het delict, de psychiatrische stoornis en het eventuele middelengebruik centraal.

Als na de klinische behandeling de stap naar zelfstandig wonen nog te groot is voor een cliënt, dan is er de mogelijkheid om door te stromen naar de forensisch beschermde woonvorm (FBW) van Radix. Deze bevindt zich op de Mondriaan hoofdlocatie in Heerlen.

Past deze functie bij jou?
Als verpleegkundige geef je invulling aan verpleegkundige diagnostiek, begeleiding en crisisinterventie. Je werkt samen met jouw multidisciplinaire team, evenals met de familie en naasten van de patiënt. In een stimulerende en dynamische leer- en werkomgeving kun jij jouw kennis en vaardigheden ontwikkelen.

Wat ga je doen?
  • Je houdt je bezig met het opstellen, coördineren en uitvoeren van het integrale verpleegkundige proces voor een aantal aan jou toegewezen patiënten die intensieve en complexe zorg nodig hebben;
  • Vanuit jouw professionele verantwoordelijkheid signaleer je, initieer je en schep je voorwaarden voor verbeteringen en innovaties in de zorgverlening, de methodiekontwikkeling en de ontwikkeling van werkprocessen;
  • Je ondersteunt het beleid van de organisatie met betrekking tot zowel het arbeids- en therapeutisch milieu alsmede het woon- en leefklimaat.

Dit neem je mee
  • Mbo-/hbo-diploma Verpleegkunde;
  • Relevante werkervaring in de psychiatrie, veel affiniteit en ervaring met de complexe volwassen psychiatrische doelgroep;
  • Kennis van psychopathologie en somatiek;
  • Een flexibele werkhouding;
  • Je vindt het leuk en een uitdaging om in een dynamische, soms hectische werkomgeving te functioneren;
  • Je bent proactief en gericht op samenwerking, zowel binnen als buiten de organisatie. Je hebt de vaardigheid om met alle disciplines samen te werken.

Wat wij bieden
Geschikte kandidaten krijgen bij Mondriaan direct een vast contract. Het salaris bedraagt minimaal €3.218,-- en maximaal €4.263,-- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek (FWG 50 - CAO GGZ, kernfunctie verpleegkundige 1). Verder kun je rekenen op goede arbeidsvoorwaarden, Mondriaan Benefits en veel leer- en ontwikkelmogelijkheden. Bekijk alle voordelen van Mondriaan als werkgever.

Wij zijn Mondriaan
Wij zijn er voor alle Zuid-Limburgers. Samen met een breed netwerk, werken we aan een mentaal gezondere samenleving. We bieden preventie, ondersteuning, begeleiding en behandeling. Zoveel mogelijk in de eigen omgeving. Hiermee vergroten we de mentale veerkracht en weerbaarheid van de mensen die onze hulp vragen. We innoveren onze zorgverlening, investeren in onze professionele ontwikkeling en delen onze kennis en kunde. Meer informatie vind je op de Mondriaan website.

Heb je interesse?
Voor vragen of meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Sabine Dukers, afdelingshoofd, bereikbaar via het secretariaat op het nummer: 088-506 6936.

Solliciteren kan tot 12 augustus 2024.

Om in aanmerking te komen voor deze functie is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist. De kosten voor het aanvragen hiervan zijn uiteraard voor onze rekening. Daarnaast zullen referenties opgevraagd worden.

Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.