Maastricht UMC+ zoekt een

Verpleegkundige afdeling Endoscopie

Dienstverband

32 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Maastricht

Werkvelden

Ziekenhuizen
Wat ga je doen?
Ben jij een enthousiaste verpleegkundige die graag een aantal maanden ervaring op doen binnen de endoscopieafdeling? Heb je interesse om je verder te ontwikkelen en door te stromen binnen ons team door de opleiding tot endoscopieverpleegkundige, dat kan! We bieden je de mogelijkheid om te proeven aan het specialisme Maag-, Darm- en Leverziekten (MDL) en gedurende 4 maanden ervaring op te doen op onze behandelkamers en voorbereiding en nabewaking van de functiekamer MDL.

Ben je leergierig en zoek je graag naar oplossingen en houd je van uitdagingen, denk je graag mee en wil je samen met ons kwaliteit van zorg verbeteren? Dan zijn wij opzoek naar jou!

Wat maakt het werken op de endoscopieafdeling zo interessant? Naast de patiëntenzorg werk je tijdens de scopie echt zij aan zij met de arts en fungeer jij als dat extra paar ogen en extra paar handen van de arts. Je zorgt dat alle materialen aanwezig zijn, je denkt vooruit en anticipeert in samenwerking met de arts. Vanwege de hoge turnover van patiënten wordt er hier zeker ook een beroep gedaan op jouw organisatorisch vermogen. Kortom, jij helpt de collega verpleegkundigen zodat alles op rolletjes loopt.

Daarnaast ben je ook inzetbaar op de voor- en nabewaking van onze patiënten en denk je mee over het optimaliseren van onze patiëntprocessen

Ben je ingewerkt dan laten we je proeven aan de bereikbaarheidsdiensten waar we je als tweede verpleegkundige tijdens de weekenddiensten ingezet zult worden.

Wil je een goed beeld krijgen van de werkzaamheden van een verpleegkundige Endoscopie dan nodigen wij je uit om een dag te komen meelopen op de afdeling.

Wat vragen wij van jou?
Van de verpleegkundige binnen de Endoscopie afdeling vragen we de volgende persoonskenmerken:
 • je bent als verpleegkundige BIG geregistreerd;
 • je bent bereid blijvend in jezelf te investeren;
 • het volgen van de opleiding tot endoscopieverpleegkundige lijkt je interessant;
 • je beschikt over een flexibele werkhouding en werkt de scopie procedures ook af aan het einde van een werkdag;
 • je hebt affiniteit met technisch medisch handelen;
 • je hebt een servicegerichtheid naar de patiënt en een zelfstandige en integere werkhouding;
 • collegialiteit en een goede teamspirit zijn voor jou vanzelfsprekend;
 • je bent stressbestendig;
 • je functioneert adequaat in acute situaties;
 • je initieert kwaliteitsverbeterprojecten;
 • je kunt goed omgaan met digitale systemen;
 • je beschikt over goede communicatieve en digitale vaardigheden.

Voor deze functie geldt dat u voor aanvang van het dienstverband een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) moet kunnen overhandigen.

Hoe ziet je werkomgeving er uit?
De afdeling Endoscopie maakt onderdeel uit van het Centrum voor Chronisch Zieken. De afdeling is nauw verbonden met de vakgroep Maag- Darm- en Leverziekten die tevens verantwoordelijk is voor het medisch beleid. Daarnaast is er intensieve samenwerking met de afdelingen Heelkunde, Kindergeneeskunde en anesthesiologie.
De afdeling faciliteert diagnostische en therapeutische onderzoeken voor 1e, 2e en 3e lijnszorg op academisch niveau, over het algemeen onder sedatie of onder algehele anesthesie.
Op therapeutisch gebied zijn er steeds meer mogelijkheden die een hoge mate van technische vaardigheden van zowel de endoscopieverpleegkundigen als artsen vereisen. Hierbij valt te denken aan het endoscopisch verwijderen van vroegcarcinomen in het maagdarmstelsel, behandeling van complexe galwegvernauwingen en het doen van procedures waarbij de hele dunne darm in beeld gebracht wordt.

De onderzoeken vinden met name plaats op de afdeling endoscopie waarbij de voorbereiding en nabewaking van de gesedeerde patiënten een onderdeel van het takenpakket is. Afgestemd op de zorgbehoefte van de patiënt verrichten wij interventies incidenteel ook op de OK of op de Intensive care afdelingen.
Daarnaast beschikken we over een functiekamer waar met name motiliteits- en neurogastroenterologische functietesten worden verricht en faciliteren we spreekuren PEG poli.

Hoewel we dit alles doen binnen een structurele planning kent de afdeling een hoog percentage (semi)acute zorg.
De afdeling Endoscopie is een dynamische en innovatieve werkomgeving waar een constructief kritische opstelling wordt gewaardeerd.

Arbeidsovereenkomst
Het betreft een tijdelijke arbeidsovereenkomst van 4 maanden voor gemiddeld 32 uur per week conform artikel 2.4.2 van de Cao umc.

Wat bieden wij?
De Cao universitair medische centra (umc) is op deze functie van toepassing.
Wij bieden je:
 • Eindejaarsuitkering van 8,3% van je bruto jaarsalaris;
 • Goede pensioenvoorziening bij het ABP;
 • Mogelijkheid om je collectief te verzekeren voor o.a. ziektekosten (umc) en arbeidsongeschiktheid (Loyalis);
 • Cao à la Carte, waaronder bijvoorbeeld een fietsregeling en fitnessabonnement;
 • Diverse incompany trainingen en mogelijkheid tot ontwikkeling via e-learning methodiek.

Salaris
Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het salaris maximaal € 3.896,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling, conform schaal 7M van de Cao umc.

Heb je nog vragen?
Voor meer informatie over de functie, de sollicitatieprocedure of overige vragen kun je contact opnemen met Team Recruitment. Bereikbaar iedere werkdag op telefoonnummer: 043-387 59 77 of per mail: recruitment@mumc.nl
Meer algemene informatie over arbeidsvoorwaarden en werken bij het Maastricht UMC+ is te vinden op www.werkenbijmumc.nl.

Een screening en/of online assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.