Mondriaan zoekt een

Verpleegkundige/agogisch begeleider (vaste nachtdienst) voor Beschermd en Begeleid Wonen

Dienstverband

24 - 32 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Onbekend

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg
Beschermd en Begeleid Wonen, locatie Dormigveld in Landgraaf en locatie Tervoorst in Nuth, zoekt een (vaste nachtdienst) verpleegkundige of agogisch begeleider (24-32 uur p.w.). Heb jij veel affiniteit met onze doelgroep? Je levert een belangrijke bijdrage aan een zo groot mogelijke zelfstandigheid en zelfredzaamheid van onze patiënten. Mooie uitdaging voor jou? We maken graag kennis met je!

Bij Begeleid en Beschermd Wonen ondersteunen we onze cliënten om zo zelfstandig mogelijk te wonen, dat kan zijn begeleid in de thuissituatie of beschermd in één van onze woonvormen. Voor de cliënten uit de WMO is onze aanpak erop gericht om cliënten te ondersteunen weer terug te kunnen keren naar een eigen woonvoorziening. Voor onze cliënten die een WLZ indicatie hebben gaat het om het creëren van een zo zelfstandig mogelijk bestaan in de beschermde woonvormen.

Woonbegeleiding wordt geleverd in samenwerking met de verschillende zorg- en welzijnsorganisaties, die al actief zijn in de WMO. Zo is er Heerlen STAND-BY! voor de inwoners van Heerlen, MEL (Met elkaar Landgraaf) voor de inwoners van Landgraaf en SamenKracht voor de inwoners van Brunssum. Onze beschermde woonvormen, verdeeld over Parkstad, fungeren als uitvalsbasis voor al onze activiteiten. We werken met een ontwikkelingsgericht model (IRB methodiek) en hebben korte lijntjes met andere FACT-teams en met de (zorg)partners in de wijk.

Past deze functie bij jou?
Als verpleegkundige of agogisch begeleider binnen Beschermd en Begeleid Wonen draag je zorg voor de begeleiding en verzorging van volwassenen en ouderen met een ernstige psychiatrische aandoening waarvan de gevolgen op meerdere levensgebieden zichtbaar zijn. Dit doe je vanuit de centraal gestelde zorgvraag van de patiënt waarbij rehabilitatie en herstel de uitgangspunten zijn. Binnen de nachtdienst ben je verantwoordelijk voor de zorg van onze patiënten in afstemming met de collega's van overdag en continueer je de aanpak van overdag waarbij uiteraard de nachten voor de patiënten bedoeld zijn om te rusten om hiermee een goed start voor de volgende dag te faciliteren.

Dit neem je mee
 • Je bent in het bezit van minimaal het diploma mbo Verpleegkunde en een BIG-registratie of diploma mbo MMZ specifieke doelgroepen;
 • Je hebt veel affiniteit met onze doelgroep en kennis van psychiatrische ziektebeelden en persoonlijkheidsstoornissen;
 • Je beschikt over een hoge mate van zelfstandigheid maar werkt ook graag in teamverband;
 • Je durft initiatieven te nemen en je kunt als rolmodel fungeren;
 • Tenslotte ben je in het bezit van een geldig rijbewijs.

Wat wij bieden
Wij bieden jou gevarieerd en zinvol werk in een professionele en prettige werkomgeving. Bij ons is er ruimte voor ontwikkeling, vernieuwing en verdieping. We vinden het belangrijk dat onze medewerkers de ontwikkelingen binnen het vakgebied bijhouden en we hebben binnen onze organisatie dan ook diverse mogelijkheden voor het volgen van cursussen, opleidingen en/of trainingen.

En verder:
 • Wij bieden geschikte kandidaten meteen een vast contract;
 • Het salaris bedraagt minimaal € 2.407,-- en maximaal € 3.396,-- (FWG 45 - CAO GGZ, kernfunctie GGZ verpleegkundige 2 of agogisch werkende GGZ 2). Deze bedragen zijn bruto per maand op basis van een werkweek van 36 uur;
 • Ben je verpleegkundige, dan vragen wij om een afschrift van een geldige BIG-registratie;
 • Opname in het pensioenfonds Zorg en Welzijn;
 • Een eindejaarsuitkering;
 • Een ruime verlofregeling;
 • Collectiviteitskorting op zorgverzekeringen;
 • Reiskostenvergoeding woon-werk;
 • Thuiswerkvergoeding;
 • Een persoonlijk budget (PB) dat je kunt investeren in jouw eigen fysieke en mentale gezondheid of in je loopbaan;
 • Lidmaatschap bij ODS waardoor je gebruik kunt maken van een zeer uitnodigend aanbod van sport en andere mogelijkheden om je vitaliteit te vergroten;
 • Lease-fietsenplan;
 • Kortingen bij tal van winkels, webshops, hotels, etc. via registratie bij Benefits at Work;
 • Er is een actieve personeelsvereniging en ruimte om met het team leuke activiteiten te ondernemen.
Mondriaan
De wereld om ons heen verandert, wij veranderen mee. Transparanter, opener, wijkgerichter, dienstbaarder, meer gericht op maatschappelijke participatie en samen leven met elkaar. Wij vinden dat de vraag, wensen en verwachtingen van patiënten, familieleden/naasten, verwijzers, ketenpartners en financiers richtinggevend zijn. Samen werken wij aan herstel, voor een geestelijk gezond Zuid-Limburg. Lees hier ons verhaal. Meer informatie over Mondriaan vind je op onze website en op werkenbijmondriaan.

Is je interesse gewekt?
Voor vragen of meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Nicole Balk, afdelingshoofd BW Dormigveld en Bureau Herstel, bereikbaar op het nummer: 06-22412847.

Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.

Om in aanmerking te komen voor deze functie is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist. De kosten voor het aanvragen hiervan zijn uiteraard voor onze rekening. Daarnaast zullen referenties opgevraagd worden.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.