Mondriaan zoekt een

Verpleegkundige/ agogisch werkende bij kliniek Kind & Jeugd

Dienstverband

24 - 36 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Heerlen Maastricht

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg
Voor de kliniek, doelgroep Kind en Jeugd in Heerlen en Maastricht, zijn we op zoek naar verpleegkundigen en agogisch werkenden (24-36 uur p.w.). We zoeken een bondgenoot die met begrip, toewijding, geduld en empathisch vermogen, naast de jeugdige en zijn (gezins)systeem staat. Ben jij deze bondgenoot? Dan maken we graag kennis met jou!

Past deze functie bij jou?
Onze kliniek biedt intensieve behandeling aan kinderen en jeugdigen van 8-21 jaar met diverse psychiatrische problematieken op twee locaties. De kliniek in Maastricht richt zich met name op kinderen en jeugdigen met psychiatrische problematieken in combinatie met ernstige gedragsproblemen en/of verslavingsproblemen: de Mikx. Binnen de kliniek in Heerlen bevindt zich onze gesloten WvGGZ-/ crisisafdeling Argo en onze behandel-/diagnostiek afdeling Orion.

Daarnaast bieden wij ook dagbehandeling aan zowel kinderen van 4 tot 12, als jeugdigen van 12 tot 21 jaar. In Maaastricht is Kameleon de dagbehandeling voor kinderen. In Heerlen is dat Atlas, een dagbehandeling voor zowel kinderen als jeugdigen.

Wij geloven dat kinderen en jeugdigen het beste kunnen opgroeien in hun eigen omgeving, ook als het even moeilijk gaat. Soms is de situatie dermate zorgelijk en is een tijdelijke opname binnen onze kliniek noodzakelijk. Kijk hier voor meer informatie over onze afdelingen.

Als hulpverlener kun jij adequaat handelen in onverwachte en stressvolle situaties. Je ataat naast de jeugdige en zijn (gezins)systeem en je spreekt hun taal. Dit doe je met begrip, toewijding, geduld en empathisch vermogen.

Wat ga je doen?
 • Je begeleidt patiënten in dagdagelijkse activiteiten en goede dag invulling. Dit gebeurt individueel maar ook groepsgericht.
 • Je signaleert problemen op psychisch, lichamelijk en sociaal vlak en je rapporteert dit aan het multidisciplinair team.
 • Je levert een (therapeutische) bijdrage aan de behandeling en begeleiding van patiënten met ernstige psychiatrische problematieken.
 • Je verricht verpleegtechnische handelingen zoals het verstrekken van medicatie, het afnemen van urinetesten en monitoring van de parameters.
 • Je levert een bijdrage aan de totstandkoming, uitvoering en evaluatie van het behandelplan.
 • Natuurlijk draag je ook zorg voor rapportages, overdrachten en neem je deel aan multidisciplinaire én werkoverleggen.
Wat zegt Robin, afdelingshoofd Argo &Orion & Dagbehandeling Heerlen?
"Ik werk nu sinds 2015 binnen Mondriaan K&J. Terugkijkend op deze periode valt vooral op hoeveel ik geleerd heb in de afgelopen jaren. Ik zie mezelf nog staan; net afgestudeerd, minimale ervaring in de psychiatrie en onder de indruk van alles wat er om me heen gebeurde. Onder de indruk van de intensiteit en complexiteit van de psychiatrische problematiek van onze doelgroep. Onder de indruk van de kundigheid van mijn collega's en de persoonlijke verhalen die ieder (gezins-)systeem met zich meebrengt. Er is in de tussentijd veel gebeurd. De complexiteit van de doelgroep neemt toe, maar onze visie is veranderd, waardoor we hulpvragen beter kunnen beantwoorden. Wij blijven binnen Kinderen en Jeugdigen in beweging om het verschil te maken in het veranderende zorglandschap. De combinatie van het in ontwikkeling blijven, de samenwerking met mijn fijne collega's en onze kwetsbare, maar interessante doelgroep, maakt dat ik hier met heel veel plezier werk.

Nu.. een paar jaar later.. waarin ik mede gebruik heb gemaakt van de interne doorgroeimogelijkheden, ben ik nog steeds iedere dag onder de indruk van alles wat we tegen komen. Het grote verschil is dat ik, dankzij mijn collega's, trainingen en opleidingen, een stuk sterker in mijn schoenen sta. "

Dit neem je mee
Wij zoeken enthousiaste hulpverleners met verschillende opleidingsachtergronden! Je maakt deel uit van een multidisciplinair team dat de behandeling/ begeleiding van de patiënten uitvoert.
 • Je bent in het bezit van minimaal het diploma hbo Verpleegkunde en een BIG-registratie, Social Work, Pedagogiek of andere relevante hbo opleidingen met SKJ registratie.
 • Daarnaast heb je grote affiniteit en bij voorkeur ervaring met het werken met de complexe kinder- en jeugd psychiatrische doelgroep.
 • Je hebt passie voor je vak, bent energiek, proactief en werkt pragmatisch.
 • Je bent gericht op samenwerking, zowel binnen als buiten de organisatie.
Ben je werkzaam op de klinische afdelingen? Dan heb je geen bezwaar tegen wisseldiensten. Wij werken binnen de klinische afdelingen met: ochtend-, avond- en nachtdiensten, ook werken wij eens in de zoveel tijd het weekend en feestdagen. Alleen op de dagbehandeling werk je in het algemeen regelmatige tijden. Je bent gericht op samenwerking.

Binnen Mondriaan hanteren wij de volgende uitgangspunten: Samen, Toegevoegde waarde, Integraal en Persoonlijk (STIP) .

Wat wij bieden
Wij bieden jou gevarieerd en zinvol werk in een professionele en prettige werkomgeving. Bij ons is er ruimte voor ontwikkeling, vernieuwing en verdieping. We vinden het belangrijk dat onze medewerkers de ontwikkelingen binnen het vakgebied bijhouden en we hebben binnen onze organisatie dan ook diverse mogelijkheden voor het volgen van cursussen, opleidingen en/of trainingen.

En verder:
 • Je krijgt een contract voor bepaalde tijd (jaar) met de intentie dit om te zetten naar een contract voor onbepaalde tijd;
 • Je wordt ingedeeld als GGZ Verpleegkundige 2 / agogisch werkende GGZ 2 in FWG 45. Het salaris bedraagt minimaal € 2.357,-- en maximaal € 3.326,-- (FWG 45 - CAO GGZ). Deze bedragen zijn bruto per maand op basis van een werkweek van 36 uur;
 • Daarnaast bieden wij opname in het pensioenfonds Zorg en Welzijn en een goed pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering, bruto-netto, uitruilmogelijkheden, een ruime verlofregeling en collectiviteitskorting op zorgverzekeringen;
 • Er is een actieve personeelsvereniging en ruimte om met het team activiteiten te ondernemen.
Mondriaan
De wereld om ons heen verandert, wij veranderen mee. Transparanter, opener, wijkgerichter, dienstbaarder, meer gericht op maatschappelijke participatie en samen leven met elkaar. Wij vinden dat de vraag, wensen en verwachtingen van patiënten, familieleden/naasten, verwijzers, ketenpartners en financiers richtinggevend zijn. Samen werken wij aan herstel, voor een geestelijk gezond Zuid-Limburg. Lees hier ons verhaal. Meer informatie over Mondriaan vind je op onze website .

Is je interesse gewekt?
Voor informatie over de functie kun je contact opnemen met Jelle Lahaije, bereikbaar op het nummer 06-31136035 of met Robin Hartkamp op het nummer 06-81881254.

Heb je interesse, stuur dan een reactie via de sollicitatiebutton.

Om in aanmerking te komen voor deze functie is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist. De kosten voor het aanvragen hiervan zijn uiteraard voor onze rekening. Daarnaast zullen referenties opgevraagd worden.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld