Mondriaan zoekt een

Verpleegkundige bij Psyq Depressie en Bipolaire Stoornissen

Dienstverband

28-36

Opleidingsniveau

MBO niveau 1, HBO

Standplaats

Onbekend

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg

Ben jij een verpleegkundige en zie jij een uitdaging in complexe problematiek, waarin je jouw vakmanschap op het gebied van psychiatrisch verpleegkundige zorg kunt inzetten om bij te dragen aan de behandeling van mensen met stemmingsproblematiek? Ben jij voor een deel van je uren bereid ambulant te werken in de wijk of de uitdaging op te pakken in de Nieuwe GGZ? Dan komen wij graag met jou in contact.

Dienstverband: 28 tot 36 uur
Soort dienstverband: Onbepaalde tijd
Kernfunctie: Transmuraal Werker 3
Standplaats: Maastricht (en evt deels Heerlen)
Opleiding: afgeronde opleiding HBO-V opleiding of MBO opleiding met drie jaar werkervaring op HBO denkniveau
Salaris: FWG 50 CAO GGZ (min. €2.091,-- en max €3.467,--)
Reageren voor: 29 februari 2020
Werving: Interne en externe werving        

Wie zijn wij?
PsyQ is een samenwerkingsverband van een viertal GGZ organisaties: Parnassia Groep, Lentis, MET-GGZ en Mondriaan. Het zorgaanbod van PsyQ wordt landelijk (meer dan 30 vestigingen) aangeboden. Binnen Mondriaan bieden wij op de locaties Heerlen en Maastricht specialistische behandeling voor de 10 meest voorkomende psychische aandoeningen volgens de laatste inzichten en richtlijnen.

Daarnaast participeren we in wetenschappelijk onderzoek in samenwerking met het expertisecentrum van Mondriaan en het MUMC+.

Binnen het behandelprogramma Depressie en Bipolaire Stoornissen bieden we een breed en kwalitatief hoogwaardig zorgaanbod waarmee we ons onderscheiden binnen de regio. We participeren in wetenschappelijk onderzoek in samenwerking met het expertisecentrum van Mondriaan en het MUMC+. Tevens zijn wij aspirant-lid van het kenniscentrum bipolaire stoornissen (KenBiS).

De medewerkers binnen de behandelprogramma’s hebben een actieve rol als het gaat om het verder operationaliseren en implementeren van onze missie en visie. Een prettig werkklimaat is hierbij belangrijk en daar wordt samen met enthousiaste medewerkers vorm aan gegeven. We hechten veel waarde aan transparantie van beleid, openheid en betrokkenheid binnen het team en we stimuleren creatieve verbeterideeën.

Als verpleegkundige op een polikliniek verleen je (kortdurende) interventies aan patiënten met complexe psychiatrische en psychosociale problematiek. Dit doe je op vraag van de regiebehandelaar. Deze interventies zijn vooral gericht op gedragsverandering en herstel / groei om het functioneren en de zelfredzaamheid te verbeteren en/of te verhogen. Je kunt hierbij denken aan; systeemondersteuning, crisisinterventie, versterken/vergroten van eigen redzaamheid en het versterken/vergroten van het sociaal en maatschappelijk netwerk. Als verpleegkundige werk je nauw samen met de regiebehandelaar en/of (medisch) specialist. Je krijgt op termijn de mogelijkheid een SPV-opleiding te volgen als je bereid bent om een brugfunctie te vervullen tussen de SGGZ en de Nieuwe GGZ.

Past deze functie bij jou?
Wij zoeken een enthousiaste en meedenkende verpleegkundige die nauw samenwerkt en een belangrijke schakel is binnen ons multidisciplinaire team. Je hebt een grote affiniteit met de doelgroep en een creatieve attitude en flexibele inzetbaarheid ten aanzien van de aanpak van psychiatrische problematiek. Je werkzaamheden zijn vooral het (mede) uitvoeren van het multidisciplinair behandelplan. Verder draag je bij aan de verdere professionalisering en optimalisering van de specialistische behandelprogramma’s. Het werken in verschillende behandelprogramma’s is bespreekbaar.

Dit neem je mee
Wij zien graag dat je een afgeronde opleiding HBO-V opleiding hebt met BIG-registratie (of MBO opleiding met drie jaar werkervaring op HBO denkniveau).

Je beschikt over een grote mate van flexibiliteit, improvisatie- en relativeringsvermogen.

Je moet solistisch kunnen werken en daarnaast ook in teamverband en hebt goede communicatieve vaardigheden t.b.v. de ondersteuning en begeleiding van de patiënt en zijn/haar netwerk. Je bent positief en optimistisch en bent iemand die voor zichzelf en het team opkomt. Je kan gestructureerd werken en beschikt over goede administratieve vaardigheden.

Verder ben je bereid om actief mee te denken aan verdere ontwikkelingen van de functie en heb je een kritische reflectie op eigen functioneren.

Een ervaren HBO verpleegkundige met ambitie om in de wijk als SPV-er te werken?
Ben je toe aan een volgende stap in je werk? Wil je met jouw ervaring mensen met ernstige psychiatrische problemen buiten de kliniek begeleiden en hen daar laten herstellen? Wij bieden je de mogelijkheid je verder te ontwikkelen. Wanneer jij voldoet aan de toelatingseisen voor de SPV-opleiding, kun je in daarvoor in aanmerking komen. De opleiding doe je in eigen tijd maar met 5 uur compensatie in tijd op een lesdag. Opleidingskosten en reiskosten worden volledig vergoed door Mondriaan. De functie SPV i.o. valt onder de kernfunctiebeschrijving transmuraal werker 3 en afhankelijk van opleiding en werkervaring vindt inschaling plaats in functiegroep 50 (zijnde minimaal € 2.154,- en maximaal €3.571,- bij een fulltime dienstverband). Rond je de opleiding succesvol af dan word je aangesteld als SPV-er (kernfunctie transmuraal werker 2) met een inschaling op FWG 55 niveau. Ook kan dan participatie in de spoeddienst van je gevraagd worden.

Wat wij bieden
Wij bieden medewerkers een stimulerende en dynamische werk- en leeromgeving. Bij ons is er volop ruimte voor professionele ontwikkeling, vernieuwing en verdieping. Wij bieden een salaris en rechtspositie conform de CAO voor de Geestelijke Gezondheidszorg en opname in het pensioenfonds Zorg en Welzijn. Daarnaast bieden wij goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering, bruto-netto uitruilmogelijkheden en een ruime verlofregeling.

Is je interesse gewekt?
Wil je meer weten, neem dan gerust contact op met Joey Bier, manager zorg, bereikbaar op het nummer: 06-43555995 en/of met Maarten Vanwingh, manager Bedrijfsvoering, bereikbaar op het nummer: 06-13033268. Meer informatie over Mondriaan vind je op onze website.

Heb je interesse, stuur dan zo spoedig mogelijk je reactie via de button “direct solliciteren “

Bij indiensttreding dien je een Verklaring Omtrent Gedrag en een geldige BIG-registratie te overleggen. Daarnaast kunnen referenties opgevraagd worden.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.