Mondriaan zoekt een

Verpleegkundige High & Intensive Care Kliniek Volwassenen

Dienstverband

32 - 36 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Maastricht

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg
Dienstverband: 32-36 uur per week
Soort dienstverband: Jaarcontract met de intentie tot verlenging voor onbepaalde tijd
Dienstrooster: Wisselende diensten
Kernfunctie: Verpleegkundige 1 of 2
Standplaats: Maastricht
Opleiding: mbo of hbo verpleegkunde
Salaris: FWG 45 - CAO GGZ (min. €1.955,-- en max. €3.326,--) of FWG 50 - CAO GGZ (min. €2.218,-- en max. €3.678,--)
Reageren voor: 25-9-2020
Werving: In- en externe werving (Bij gelijke geschiktheid wordt voorrang gegeven aan de interne kandidaat).

Past deze functie bij jou?
High & Intensive Care is een antwoord op de behoefte in de samenleving om mensen die in ernstige psychiatrische nood verkeren goed en menswaardig op te vangen en te behandelen, in een omgeving waar veiligheid en bescherming gecombineerd wordt met respectvolle zorg en behandeling. Centraal staat daarin het terugdringen van dwang en drang met de aandacht gericht op het herwinnen van de eigen regie van de cliënt. Contact met patiënt, familieparticipatie en gastvrijheid vormt de basis van ons handelen en zorgafstemming met alle partijen.

Het doel van de functie is het coördineren van de behandeling, de verpleegkundige zorg en het begeleiden van patiënten die intensieve zorg nodig hebben in een gesloten setting. Werkzaamheden vinden plaats in wisselende diensten in de 24-uurs zorg.

Wat worden je taken?
 • De belangrijkste taken zijn verpleegkundige diagnostiek en begeleiding, crisisinterventie, samenwerking zowel in multidisciplinair team als met en familie en naasten;
 • Het opstellen, coördineren en uitvoeren van het integrale verpleegkundige proces voor een aantal aan jou toegewezen patiënten, die intensieve complexe zorg nodig hebben;
 • Vanuit de professionele verantwoordelijkheid signaleren, initiëren en scheppen van voorwaarden voor verbeteringen en innovaties in de zorgverlening, de methodiekontwikkeling en de ontwikkelingen van werkprocessen;
 • Het ondersteunen van het beleid van de organisatie met betrekking tot zowel het arbeids- en therapeutisch milieu alsmede het woon- en leefklimaat.

Wat neem je mee?
 • Verpleegkundig diploma op mbo of hbo niveau;
 • Je bent BIG geregistreerd;
 • Ruime ervaring met het invulling geven aan de behandeling en begeleiding van patiënten met complexe psychische en/of psychiatrische problematiek alsook kennis van de BOPZ;
 • Affiniteit met de doelgroep;
 • Kennis van psychopathologie en somatiek;
 • Flexibele en mensgerichte werkhouding;
 • Je kunt zowel individueel als in teamverband handelen.

Wat wij bieden
Wij bieden jou gevarieerd en zinvol werk in een professionele en prettige werkomgeving. Bij ons is er ruimte voor ontwikkeling, vernieuwing en verdieping. We vinden het belangrijk dat onze medewerkers de ontwikkelingen binnen het vakgebied bijhouden en we hebben binnen onze organisatie dan ook diverse mogelijkheden voor het volgen van cursussen, opleidingen en/of trainingen. Salaris en rechtspositie zijn conform de CAO voor de Geestelijke Gezondheidszorg.

Daarnaast bieden wij opname in het pensioenfonds Zorg en Welzijn en een goed pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering, bruto-netto uitruilmogelijkheden, een ruime verlofregeling en collectiviteitskorting op zorgverzekeringen. Er is een actieve personeelsvereniging en ruimte om met het team activiteiten te ondernemen.

Mondriaan
De wereld om ons heen verandert, wij veranderen mee. Transparanter, opener, wijkgerichter, dienstbaarder, meer gericht op maatschappelijke participatie en samen leven met elkaar. Wij vinden dat de vraag, wensen en verwachtingen van patiënten, familieleden/naasten, verwijzers, ketenpartners en financiers richtinggevend zijn. Samen werken wij aan herstel, voor een geestelijk gezond Zuid-Limburg. Lees hier ons verhaal. Meer informatie over Mondriaan vind je op onze website .

Is je interesse gewekt?
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Andy Bevers, afdelingshoofd van de High en Intensive Care afdeling, bereikbaar op telefoonnummer 06-50161554.

Heb je interesse? Reageer dan via de sollicitatiebutton!

De sollicitatiegesprekken zijn gepland in week 41.

Bij indiensttreding dien je een Verklaring Omtrent Gedrag te overleggen. Daarnaast zullen referenties opgevraagd worden.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.