Mondriaan zoekt een

Verpleegkundige in opleiding tot Verpleegkundig Specialist ggz (VIOS)

Dienstverband

32 - 36 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Heerlen Maastricht

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg
Je bent Verpleegkundige en je wilt graag je horizon verbreden, meer verantwoordelijkheid dragen. Je hebt een duidelijke visie op het verpleegkundig vakgebied in de ggz en je staat stevig in je schoenen. Je bent ambitieus en je bent er klaar voor om je als Verpleegkundige in de ggz verder te ontwikkelen.

Start: 1-1-2022
Duur: 3-jarige opleiding
Dienstverband: 32 - 36 uur per week
Kernfunctie: Verpleegkundige 1
Standplaats: Heerlen/Maastricht
Salaris: Opbouw gedurende de opleiding: FWG 55 - 65 CAO GGZ(niveau 1 juni 2021: min. €2.607,-- en max. €5.439,--)
Reageren voor: 30 april 2021
Werving: In- en externe werving (Bij gelijke geschiktheid wordt voorrang gegeven aan de interne kandidaat).

Past deze functie bij jou?
Deze interessante opleiding leidt je op tot het artikel 14 beroep volgens de wet BIG 'Specialist in de Verpleegkunde'. Met deze titel krijg je tal van nieuwe mogelijkheden om je verder te ontwikkelen binnen de verpleegkunde.

De Verpleegkundig Specialist ggz heeft net als een verpleegkundige veel patiëntcontact. Daarnaast heeft de Verpleegkundig Specialist ggz echter veel ruimte om zich op verschillende manieren verder te verdiepen en ontwikkelen. Zo kun je als Verpleegkundig Specialist ggz:
  • Fungeren als regiebehandelaar voor patiënten;
  • Specialist worden in een zorglijn;
  • De managementkant van de zorg ontdekken, bijvoorbeeld in de rol van manager zorg;
  • Promotie en/of wetenschappelijk onderzoek doen;
  • Samen met andere Verpleegkundig Specialisten ggz het beroep van verpleegkundige in de ggz verder ontwikkelen.
  • Collega's, studenten, patiënten en familieleden van patiënten coachen.

De praktische zaken
De opleiding tot Verpleegkundig Specialist ggz die Mondriaan aanbiedt duurt 3 jaar en is een combinatie van werken en leren. Je werkt tijdens de opleiding bij voorkeur 36 uur per week, waarvan één dag in de week een (betaalde) lesdag is. Een 32-urige werkweek is eventueel mogelijk en bespreekbaar, maar in dat geval wordt de praktijkleerperiode verlengd.

De opleiding is door de Registratiecommissie Specialismen Verpleegkunde (RSV) erkend en includeert de tweejarige opleiding Master in Advanced Nursing Practice in de GGZ (ANP/GGZ). Als instelling vergoeden wij de kosten voor het volgen van deze opleiding, inclusief reiskosten. Verder is de CAO Geestelijke Gezondheidszorg van toepassing. Voor externe kandidaten betekent dit dat zij een leer-arbeidsovereenkomst zullen ontvangen voor de duur van de opleiding. Interne kandidaten ontvangen een addendum voor de duur van de opleiding. Afhankelijk van je opleiding en ervaring word je ingeschaald conform de salarisnota VIOS, waarbij gedurende de opleiding een opbouw in salarisschalen plaatsvindt. Na afronding van de opleiding en bij uitoefening van de functie Verpleegkundig Specialist GGZ word je ingeschaald in schaal 65 CAO GGZ (niveau 1 juni 2021: min. €3.538,-- en max. €5.553,--)

Jouw achtergrond
Om in aanmerking te komen voor deze opleiding ben je in het bezit van een hbo-diploma verpleegkunde of SPV en ben je minimaal 2 jaar werkzaam in een functie als hbo Verpleegkundige of als SPV'er (met minimaal 0,8 fte contracturen). Binnen je team heb je een actieve rol in de ontwikkeling van het team en hieruit kun je een portfolio samenstellen dat voldoet aan de door GGZ-VS gestelde eisen (klik hier voor meer informatie over de samenstelling van het portfolio). Verder beheers je de Engelse taal en natuurlijk ben je geregistreerd in het verpleegkundig beroepsregister, artikel 3, Wet BIG.

Wanneer je niet voldoet aan bovenstaande opleidingseis kun je alsnog tot de opleiding worden toegelaten wanneer je in het bezit bent van:
  • Een getuigschrift mbo Verpleegkunde óf een inservice A-, B- of Z-diploma, aangevuld met een aanpalend bachelor getuigschrift in de gezondheidszorg. Onder aanpalend wordt verstaan: bachelor psychologie, bachelor sociaal pedagogische hulpverlening en bachelor maatschappelijk werk. Als je meent dat jouw bachelor opleiding, anders dan voornoemd, eveneens behoort tot de aanpalende opleidingen dan wordt dit ter beoordeling voorgelegd aan de examencommissie;
  • Een inservice A-, B- of Z-diploma, aangevuld met een onafhankelijk assessment dat is afgenomen om alsnog het hbo denk- en werkniveau aan te tonen.

Wat wij bieden
Wij bieden jou gevarieerd en zinvol werk in een professionele en prettige werkomgeving. Bij ons is er ruimte voor ontwikkeling, vernieuwing en verdieping. We vinden het belangrijk dat onze medewerkers de ontwikkelingen binnen het vakgebied bijhouden en we hebben binnen onze organisatie dan ook diverse mogelijkheden voor het volgen van cursussen, opleidingen en/of trainingen. Salaris en rechtspositie zijn conform de CAO voor de Geestelijke Gezondheidszorg.

Daarnaast bieden wij opname in het pensioenfonds Zorg en Welzijn en een goed pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering, bruto-netto uitruilmogelijkheden, een ruime verlofregeling en collectiviteitskorting op zorgverzekeringen. Er is een actieve personeelsvereniging en ruimte om met het team activiteiten te ondernemen.

Mondriaan
De wereld om ons heen verandert, wij veranderen mee. Transparanter, opener, wijkgerichter, dienstbaarder, meer gericht op maatschappelijke participatie en samen leven met elkaar. Wij vinden dat de vraag, wensen en verwachtingen van patiënten, familieleden/naasten, verwijzers, ketenpartners en financiers richtinggevend zijn. Samen werken wij aan herstel, voor een geestelijk gezond Zuid-Limburg. Lees hier ons verhaal. Meer informatie over Mondriaan vind je op onze website .

Meer informatie en aanmelden
Informatie over de opleiding, de sollicitatieprocedure, het aanmeldingsformulier en de daarbij behorende documenten vind je op de website van de opleiding: www.ggzvs.nl .

Onze praktijkopleider Dennis Robroek geeft je ook graag meer informatie als je je aan het oriënteren bent om je verder te ontwikkelen als verpleegkundig professional in de ggz. Hij vertelt je graag wat de opleiding tot Verpleegkundig Specialist ggz inhoudelijk te bieden heeft en wat je mogelijkheden zijn na het volgen van deze opleiding. Ook adviseert hij je in welke mate jouw achtergrond aansluit op de opleidingseis. Dennis is telefonisch bereikbaar via Bedrijfsbureau Mondriaan Academie, tel.: 088-506 6395 of via e-mail: d.robroek@mondriaan.eu .

Aanmelden voor de opleiding kan door een reactie met motivatiebrief en cv te versturen via de sollicitatieknop. Wij zullen daarop contact met je leggen.

Bij indiensttreding dien je een Verklaring Omtrent Gedrag te overleggen. Daarnaast zullen referenties opgevraagd worden.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld