Mondriaan zoekt een

Verpleegkundige kliniek Kind & Jeugd

Dienstverband

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Maastricht

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg
Voor de kliniek Kind & Jeugd in Maastricht zijn we op zoek naar een verpleegkundige (uren in overleg). Werken bij Kind en Jeugd is werken met èn voor patiënten waar je trots op bent! Wie wil dat nou niet?

Het werk is met momenten uitdagend en complex, maar het werken met kinderen en jeugdigen geeft gewoonweg veel voldoening en plezier! Geen dag is hetzelfde want naast de (ortho)psychiatrische stoornis gecombineerd met complexe opvoedingsvraagstukken maken kinderen en jeugdigen ook een leeftijdsgebonden ontwikkeling door. Zie jij het verschil?

Past deze functie bij jou?
Bij Kind & Jeugd en behandelen we kinderen en jeugdigen die om verschillende redenen vastlopen in de maatschappij. Jij herkent de verschillen en zet passende interventies in. Je basisattitude is niet veroordelend, je bent altijd op zoek naar een verklaring voor het gedrag. Je ziet successen in de kleinste hoek.

Onze kliniek biedt intensieve behandeling aan kinderen en jeugdigen van 6-21 jaar met diverse psychiatrische problematieken. Dat doen we op twee locaties, op meerdere afdelingen.

Als verpleegkundige werk je mee aan de behandeling van kinderen en jeugdigen waarbij sprake is van een complex (ortho)psychiatrisch vraagstuk. Dat houdt in dat ze, naast hun gedragsstoornissen, vaak ook gediagnosticeerd zijn met reguliere psychiatrische stoornissen. Jij begeleidt hen in hun dagelijkse activiteiten en zorgt voor een goede daginvulling, individueel maar ook groepsgericht. Onderdeel van de functie is de rol persoonlijk begeleider (PB'er). Dat houdt in dat je deelneemt aan mdo's, je schrijft behandelplanevaluaties en zorgt voor dagelijkse rapportages. Niet te vergeten: als verpleegkundige neem jij natuurlijk de verpleegtechnische handelingen voor jouw rekening.

Hoe ziet een werkdag uit?
Geen dag is hetzelfde. Vervelen doe je je niet. Jouw dag bestaat uit het motiveren en stimuleren van de kinderen/jeugdigen in je groep. Eerlijk is eerlijk. Niet iedere dag verloopt vlekkeloos. Kinderen en jeugdigen kunnen om uiteenlopende redenen vastlopen. Dit zorgt ervoor dat je werkplek dynamisch, maar ook hectisch kan zijn. Jij biedt de kinderen en jeugdigen veiligheid en ziet ze daardoor groeien.
 • In een dagdienst begin je tussen 07.00 en 08.00 uur. Je start met een overdracht van de nachtdienst en leest de rapportages van de voorgaande dag. Vervolgens staan de kinderen en jeugdigen op en ga je gezamenlijk ontbijten. Afhankelijk van de individuele afspraken per kind, gaan ze naar school of volgen ze therapieën. Een deel van deze therapieën geef je zelf op de afdeling.
 • Vervolgens woon je multidisciplinaire overleggen bij. Hierin wordt de behandeling besproken en komen ook de kinderen en jeugdigen aan bod waarvan jij de persoonlijk begeleider (PB) bent. Door je betrokkenheid als PB'er zorg je ervoor dat deze overleggen goed voorbereid zijn en je behandelvraagstukken aan bod komen. Vervolgens is het aan jou om de vertaalslag te maken naar de afdeling en het netwerk van het kind.
 • Je onderhoudt het contact met ouders en voogden en betrekt hen actief bij de behandeling. Gedurende je dienst blijf je de kinderen en jeugdigen ondersteunen waar nodig. Je helpt ze met hun huiswerk, speelt een spelletje of gaat met ze voetballen. In vakanties worden er leuke externe activiteiten georganiseerd.
 • Tijdens een late dienst begin je wederom met een overdacht. Deze vindt plaats om 15.00 uur. Iedereen zijn reeds teruggekomen van school of therapieën. De avonden zijn een stuk 'losser' dan de dagdiensten. Na een drukke dag is het belangrijk dat ze ook kind kunnen zijn. Je vult samen een planning in voor de avond. De kinderen en jeugdigen ontvangen soms ook bezoek van ouders/verzorgers en voogden. Hierbij ben jij het visitekaartje van de organisatie en voorzie je hen van een terugkoppeling van de dag.
 • Avondeten doen we samen. Na het avondeten is wederom ruimte voor ontspanning. Vanuit rust leg je iedereen in bed, je zorgt voor een overdracht aan de nachtdienst en je evalueert eventueel je dienst met collega's.

Dit neem je mee
 • Je hebt een afgeronde hbo-opleiding verpleegkunde;
 • Je houdt je staande in crisissituaties en kunt preventief en actief handelen;
 • Je durft je mening en visie te delen met het behandelteam;
 • Je bent opmerkzaam waardoor je problemen op psychisch, lichamelijk en sociaal vlak signaleert. Natuurlijk rapporteer je dit aan het multidisciplinair team;
 • Je bent flexibel, het werken in dag-, avond- of nachtdiensten is voor jou geen probleem

Wat wij bieden
Wij bieden jou gevarieerd en zinvol werk in een professionele en prettige werkomgeving. Bij ons is er ruimte voor ontwikkeling, vernieuwing en verdieping. We vinden het belangrijk dat onze medewerkers de ontwikkelingen binnen het vakgebied bijhouden en we hebben binnen onze organisatie dan ook diverse mogelijkheden voor het volgen van cursussen, opleidingen en/of trainingen.

En verder:
 • Je krijgt een contract voor bepaalde tijd (jaar) met de intentie dit om te zetten naar een contract voor onbepaalde tijd;
 • Het salaris bedraagt minimaal €2.407,-- en maximaal €3.396,-- (FWG 45 - CAO GGZ, kernfunctie verpleegkundige 2) met de mogelijkheid om door te groeien naar FWG 50 (minimaal €2.746,- en maximaal €3.755,-, kernfunctie verpleegkundige 1). Deze bedragen zijn bruto per maand op basis van een werkweek van 36 uur;
 • Daarnaast bieden wij opname in het pensioenfonds Zorg en Welzijn en een goed pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering, bruto-netto, uitruilmogelijkheden, een ruime verlofregeling en collectiviteitskorting op zorgverzekeringen;
 • Er is een actieve personeelsvereniging en ruimte om met het team activiteiten te ondernemen.
Mondriaan
De wereld om ons heen verandert, wij veranderen mee. Transparanter, opener, wijkgerichter, dienstbaarder, meer gericht op maatschappelijke participatie en samen leven met elkaar. Wij vinden dat de vraag, wensen en verwachtingen van patiënten, familieleden/naasten, verwijzers, ketenpartners en financiers richtinggevend zijn. Samen werken wij aan herstel, voor een geestelijk gezond Zuid-Limburg. Lees hier ons verhaal. Meer informatie over Mondriaan vind je op onze website en op werkenbijmondriaan.

Is je interesse gewekt?
Voor vragen of meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Jelle Lahaije, bereikbaar op het nummer: 06-31136035.

Heb je interesse, stuur dan een reactie vóór 1 december 2021 via de sollicitatiebutton.

Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.

Om in aanmerking te komen voor deze functie is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist. De kosten voor het aanvragen hiervan zijn uiteraard voor onze rekening. Daarnaast zullen referenties opgevraagd worden.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld