Mondriaan zoekt een

Verpleegkundige -Kliniek Volwassenen - buitenlocaties

Dienstverband

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Heerlen Maastricht

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg
Een verpleegkundige bij Mondriaan is opmerkzaam, betrokken en collegiaal. Heeft humor en relativeringsvermogen en weet dat het belangrijk is om rust te bewaren in een dynamische omgeving. Maar bovenal heeft een verpleegkundige plezier in het werk! Gaat dit over jou? Dan willen onze collega's van de buitenlocaties Kliniek Volwassenen koffiedrinken met jou! Kom eens langs bij De Hage, Welland of Akkerweide en maak kennis met de collega's en onze cliënten.
Dit zijn de verschillende afdelingen binnen de buitenlocaties van de kliniek Volwassenen:
 • De Hage in Maastricht is een klinische behandelafdeling, gelegen aan de rand van het terrein van centrumlocatie Vijverdal te Maastricht . Er wordt 24-uurs intensieve klinische specialistische zorg geboden aan volwassenen met een psychiatrische aandoening c.q. dubbele diagnose problematiek, met een naar behoefte van de cliënt in te richten wisselende begeleidingsintensiteit. ART is het uitgangspunt van het behandeltraject binnen deze afdeling. ART staat voor Active Recovery Triad, actief herstel in de triade. Het model ART biedt een nieuw perspectief voor de langdurige GGZ verblijfszorg. Een nieuwe professionele standaard voor langdurige herstelgerichte zorg, waarbij wij uitgaan van de behoeften, drijfveren en wensen van de cliënt in zijn/haar dagelijks leven.
 • Welland in Heerlen is de aselectieve open opname-afdeling met 26 bedden. Het is een dynamische plek met een hoge turn-over voor patiënten met ernstige psychiatrisch en/of psychosociale stoornissen. De behandeling vindt plaats in een omgeving waar veiligheid en bescherming gecombineerd wordt met respectvolle zorg en behandeling. Centraal staat daarin het terugdringen van dwang en drang. De aandacht is gericht op het herwinnen van de eigen regie van de patiënt. Contact met patiënt, naastbetrokkenen en ambulante hulpverlening vormt de basis van ons handelen; zorgafstemming met alle partijen vinden we essentieel.
 • Akkerweide in Hoensbroek is een op rehabilitatie gerichte afdeling voor volwassenen en jongvolwassenen met een psychiatrische handicap. Zonder 24-uurs verpleging kunnen zij niet in de samenleving functioneren. Patiënten die bij Akkerweide worden opgenomen of hier verblijven, hebben een psychiatrische stoornis waardoor het nodig en/of wenselijk is dat zij zijn opgenomen in een kliniek. Toch hebben zij ook voldoende grip op hun leven om met beperkte begeleiding en toezicht aan hun herstel of vaardigheden te werken. En om toe te werken naar een passende woonomgeving en een gewenste invulling van de dag.
Past deze functie bij jou?
Je bent een ervaren of startende GGZ-verpleegkundige of een schoolverlater. Maar het kan ook zijn dat je ervaring hebt in de verpleging en/of begeleiding van andere doelgroepen en een overstap overweegt naar de GGZ. Hoe dan ook, wij kijken ernaar uit om kennis met je te maken!
Wat ga je doen?
 • Je bent de spil in het multidisciplinaire team;
 • Je observeert en rapporteert aan de hand van gestelde verpleegdoelen, brengt structuur en regelmaat aan en stemt de zorg af op de wensen en mogelijkheden van de patiënt. Om op een professionele manier te werken met probleemgedrag van patiënten maken wij gebruik zowel ABC- als signaleringsplannen;
 • Iedere patiënt is uniek en daarom werk je niet altijd volgens vaste procedures maar gebruik je je eigen creativiteit om invulling te geven aan het behandeltraject;
 • Dagelijks heb je overleg met de regiebehandelaars over de regievoering van de behandelingen.
Wat zeggen onze medewerkers?
"We kijken niet naar het probleem maar naar het herstel, wat heeft iemand nodig? Kleine succesmomenten zorgen voor een twinkeling in de ogen, dat is waar wij het voor doen", zo zegt Sterre (verpleegkundige bij De Hage). "Ons team is heel hecht, we staan voor elkaar klaar. We lachen ook veel. Ik ben trots op mijn team. Het voelt vaak niet eens als werk"
"Bij Akkerweide is geen dag hetzelfde, het is een kliniek maar zo lijkt het niet. Patiënten hebben een eigen kamer, er is een gemeenschappelijke ruimte om samen koffie te drinken of een kaartspelletje te doen. De patiënten met groene vingers kunnen helpen in de patiotuin. Er is voldoende ruimte om zelfstandig invulling aan je werk te geven. Je mag daar creatief in zijn."
Dit neem je mee
 • Diploma mbo of hbo Verpleegkunde en een BIG-registratie;
 • Kennis van psychopathologie en somatiek;
 • Affiniteit met de doelgroep;
 • Je kijkt ernaar uit om samen te werken met je collega's en een flexibele werkhouding is hierbij voor jou vanzelfsprekend. Deze eigenschappen helpen je goed te functioneren in onze dynamische, soms hectische maar vooral boeiende werkomgeving;
 • Je handelt vanuit je eigen observaties en niet alleen volgens geldende procedures. Je neemt vooral ook je eigen creativiteit mee in het proces. We zijn continu bezig met het verbeteren van onze zorgverlening en hierin heb jij ook een actieve houding;
 • Je denkt afdeling overstijgend, je hebt een helicopterview;
 • Je vindt het leuk om een kartrekkersrol te vervullen en dit gaat je ook goed af.

Wat wij bieden
Wij bieden jou gevarieerd en zinvol werk in een professionele en prettige werkomgeving. Bij ons is er ruimte voor ontwikkeling, vernieuwing en verdieping. We vinden het belangrijk dat onze medewerkers de ontwikkelingen binnen het vakgebied bijhouden en we hebben binnen onze organisatie dan ook diverse mogelijkheden voor het volgen van cursussen, opleidingen en/of trainingen.
En verder:
 • Wij bieden geschikte kandidaten meteen een vast contract;
 • Het salaris bedraagt minimaal €2.600,-- en maximaal €3.536,-- (FWG 45 - CAO GGZ, kernfunctie verpleegkundige 2) of het salaris bedraagt minimaal € 2.944,-- en maximaal € 3.902,-- (FWG 50 - CAO GGZ, kernfunctie GGZ verpleegkundige 1). Deze bedragen zijn bruto per maand op basis van een werkweek van 36 uur;
 • Opname in het pensioenfonds Zorg en Welzijn;
 • Een eindejaarsuitkering;
 • Een ruime verlofregeling;
 • Reiskostenvergoeding woon-werk;
 • Een persoonlijk budget (PB) dat je kunt investeren in jouw eigen fysieke en mentale gezondheid of in je loopbaan;
 • Lidmaatschap bij ODS waardoor je gebruik kunt maken van een zéér uitnodigend aanbod van sport en andere mogelijkheden om je vitaliteit te vergroten;
 • Lease-fietsenplan;
 • Collectiviteitskorting op zorgverzekeringen;
 • Kortingen bij tal van winkels, webshops, hotels, etc. via registratie bij Benefits at Work;
 • Er is een actieve personeelsvereniging en ruimte om met het team leuke activiteiten te ondernemen.
Mondriaan
De wereld om ons heen verandert, wij veranderen mee. Transparanter, opener, wijkgerichter, dienstbaarder, meer gericht op maatschappelijke participatie en samen leven met elkaar. Wij vinden dat de vraag, wensen en verwachtingen van patiënten, familieleden/naasten, verwijzers, ketenpartners en financiers richtinggevend zijn. Samen werken wij aan herstel, voor een geestelijk gezond Zuid-Limburg. Lees hier ons verhaal. Meer informatie over Mondriaan vind je op onze website en op werkenbijmondriaan.
Is je interesse gewekt?
Heb je nog vragen of wil je meer informatie over de functie neem? Neem dan contact op met:
 • Wendy Plantaz (afdelingshoofd Akkerweide), bereikbaar op het nummer: 06-53666778,
 • Katrien Voorjans (afdelingshoofd De Hage), bereikbaar op het nummer: 06-50191948.
Direct solliciteren kan via de sollicitatiebutton.
Om in aanmerking te komen voor deze functie is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist. De kosten voor het aanvragen hiervan zijn uiteraard voor onze rekening. Bij indiensttreding vragen wij je ook om een geldige BIG-registratie te overleggen. Daarnaast zullen referenties opgevraagd worden.