Zuyderland zoekt een

Verpleegkundige (mbo) extramuraal

Dienstverband

24-32 uur

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Sittard

Werkvelden

Ouderenzorg

Ben jij die verpleegkundige topper die ons extramurale team in Sittard wil komen versterken? Dan geven we je graag een warm welkom binnen een team waarin veel ruimte is voor eigen regie en zelfstandigheid maar ook een team waarin iedereen voor elkaar klaarstaat en elkaar helpt daar waar nodig.

Werken binnen ons extramurale zorgteam betekent:

 • Werken in een “warme” en collegiale omgeving;
 • Veel uitdaging en afwisseling;
 • Veel zelfstandigheid in handelen;
 • Goede werk-privébalans (dicht bij huis en de mogelijkheid om zowel ochtend- als avonddiensten te werken, géén gesplitste diensten).

Jouw nieuwe baan

Iedere werkdag start je gezamenlijk op met je collega’s van je zorgteam. Je gaat vervolgens zelfstandig aan de slag en levert zorg aan cliënten die zelfstandig wonen. Deze zorg is afgestemd op de persoonlijke situatie van elke cliënt en betreft zowel geplande zorg als ongeplande zorg middels alarmering. Een manier van zorg verlenen die we zo dicht mogelijk bij de cliënt organiseren, in de geclusterde woonvormen (aanleunwoningen die op loopafstand liggen van onze zorgcentra). Je zoekt hierbij continu samen het met je collega’s naar mogelijkheden om de beste kwaliteit van zorg te leveren. Waar nodig draag je zorg voor de communicatie met verschillende disciplines zoals o.a. huisartsen en psychologen. Iedere werkdag wordt wederom afgesloten in teamverband.

Als verpleegkundige biedt het werken binnen het extramurale team veel uitdaging en veelzijdigheid.  De diversiteit aan verpleegtechnische handelingen maar ook de diversiteit aan casussen. Daarnaast hou je je bezig met het bijwerken van zorgplannen, het stellen van indicaties en het voeren van evaluatiegesprekken met cliënten en familie/mantelzorgers. Het fijne aan het werken binnen het extramurale team is aan de ene kant de vrijheid en zelfstandigheid die je hebt als verpleegkundige, aan de andere kant is er onderling veel contact tijdens de routes en neem je wekelijks deel aan diverse overleggen met je zorgcollega’s.

Wat neem je mee? 

 • Je bent minimaal in bezit van het diploma Verpleegkunde MBO niveau 4 en geldige BIG-registratie;
 • Ervaring in de Thuiszorg of Extramurale Zorg is een pluspunt maar geen must;
 • Klantgerichtheid, zelfstandigheid en oplettendheid zijn eigenschappen die je zeker bezit. Verder hou je van eerlijke en open communicatie;
 • Je vindt het een uitdaging zelfstandig te werken en veranderingen bij de cliënt vroegtijdig te signaleren;
 • Je hebt de finesse om je echt te kunnen inleven in de cliënt en luistert naar zijn of haar wensen.

Wat krijg je er voor terug?

 • Een dienstverband voor onbepaalde tijd;
 • Het aantal uur per week is in overleg bespreekbaar en bedraagt minimaal 24 uur en maximaal 32 uur per week. We vinden het belangrijk dat je werk en privé goed kan combineren;
 • Werktijden tussen 7.00 uur en 23.00 uur (géén gesplitste diensten);
 • Wij stellen een leenfiets ter beschikking die je kunt gebruiken tijdens je werktijd (vanuit de teampost zijn alle cliënten goed per fiets of te voet bereikbaar);
 • Je werkrooster is ruim van te voren bekend (3 maanden);
 • Salaris volgens CAO Ziekenhuizen in FWG 45 (minimaal 2.832 bruto per maand en maximaal 3.824 bruto per maand op basis van 36 uur per week). Daarnaast ontvang je uitstekende arbeidsvoorwaarden (CAO Ziekenhuizen), inclusief een aantrekkelijke eindejaarsuitkering (8,33%) en vakantiegeld (8,33%).
 • Ook jouw ontwikkeling staat bij ons niet stil! Door ons brede scala aan zorg zijn er volop kansen om jezelf te blijven uitdagen. Neem zelf de regie met je persoonlijke ontwikkelingsplan, ga in gesprek met onze loopbaanadviseurs of maak gebruik van de diverse mogelijkheden die de organisatie je te bieden heeft, denk bijvoorbeeld aan (verkorte) opleidingen, een werkbegeleiderscursus, palliatieve training, klinische lessen met onderwerpen uit het vakgebied (bijvoorbeeld omgaan met familiekwesties), verdieping in verschillende aandachtsgebieden (bijvoorbeeld mondzorg, HKM, ergo, Arbo) of de mogelijkheid om symposia te bezoeken.

Wat bieden wij jou nog meer?

 • Naar keuze deelname aan de personeelsvereniging met kortingen op concerten, vakanties en interessante workshops.
 • Initiatieven voor Zuyderland medewerkers zoals loopbaanadvies en andere leuke activiteiten.

Meer weten?

Is jouw interesse gewekt en ontvang je graag meer informatie? Of wil je gebruik maken van de mogelijkheid om een dagdeel mee te lopen? Neem dan op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur contact op met Monique Doors, unitmanager, via telefoonnummer 06-13174265.

Een referentiecheck en screening kunnen onderdeel zijn van de procedure. Voor alle functies binnen Zuyderland wordt een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) gevraagd. 

Voorrangskandidaten krijgen, bij gelijke geschiktheid, voorrang op interne en externe kandidaten.  

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.