Vincent van Gogh, voor geestelijke gezondheidszorg zoekt een

Verpleegkundige (mbo of hbo) IHT | 24 - 28 uur

Dienstverband

24 - 28 uur

Opleidingsniveau

MBO niveau 1, MBO niveau 3, MBO niveau 4, MBO niveau 2

Standplaats

Onbekend

Werkvelden

Jeugdzorg

Als verpleegkundige op de afdeling Intensive Home Treatment (IHT) werk je bij Acute Zorg met mensen met psychiatrische problemen die in crisis zijn of dreigen te raken. Je werkt samen met een multidisciplinair team om een crisis te stabiliseren en een opname in een psychiatrische ziekenhuis te voorkomen. Daarnaast bied je ondersteuning aan cliënten in hun eigen veilige omgeving en begeleid je hen bij het herstelproces. Het bijhouden van cliëntendossiers en actieve deelname aan teambesprekingen en scholing maken ook deel uit van je verantwoordelijkheden.

Wat jouw functie gewoon anders maakt

Als verpleegkundige bij Intensive Home Treatment (IHT) vervul je een cruciale rol in het bieden van zorg aan mensen met psychiatrische problemen die in crisis dreigen te raken. Het doel van IHT is het voorkomen en verkorten van crises en opnames in psychiatrische ziekenhuizen.

Je bent verantwoordelijk voor het verlenen van acute zorg aan zowel nieuwe cliënten als cliënten uit andere zorgprogramma's binnen de volwassenen- en ouderenzorg. Je werkt intensief samen met een multidisciplinair team om crises te stabiliseren en de situatie zo snel mogelijk te normaliseren. Je biedt ondersteuning aan cliënten op de plek waar zij zich het veiligst voelen, vaak hun eigen huis.

Als verpleegkundige ben je nauw betrokken bij het herstelproces van de cliënten. Je biedt emotionele steun, motiveert en begeleidt hen om zelfstandig te functioneren en helpt bij het ontwikkelen van effectieve coping strategieën om toekomstige crisissituaties te voorkomen. Daarnaast geef je voorlichting en advies aan cliënten en hun familie over psychiatrische aandoeningen, medicatie, zelfzorg en andere relevante onderwerpen.

Een belangrijk aspect van je werk is ook het begeleiden van cliënten die na een opname terugkeren naar huis en extra ondersteuning nodig hebben. Je zorgt voor een soepele overgang van ziekenhuiszorg naar thuiszorg, coördineert de benodigde zorg en werkt samen met andere zorgverleners om de continuïteit van de zorg te waarborgen.

Het bijhouden van nauwkeurige cliëntendossiers en het registreren van relevante informatie in het elektronische patiëntendossier behoren ook tot je verantwoordelijkheden. Je neemt deel aan teambesprekingen, intervisies en scholingsactiviteiten om je kennis en vaardigheden up-to-date te houden.

Vereisten

 • Je hebt een mbo- of hbo-opleiding Verpleegkunde afgerond en beschikt over een geldige BIG-registratie.
 • Kennis van en/of ervaring met diverse psychiatrische ziektebeelden zijn een pré.
 • Je hebt affiniteit met werken met mensen met acute en/of complexe psychiatrische problematiek.
 • Je bent een spilfiguur voor de cliënten en het behandelteam.
 • In jouw belangrijke rol in het diagnostiek- en behandelproces werk jij nauw samen met het multidisciplinaire behandelteam.
 • Je bent een enthousiaste teamplayer en weet jouw interventies zowel individueel, als samen met collega’s vorm en inhoud te geven.
 • Je bent flexibel en weet goed om te gaan met onvoorspelbaarheid.
 • Je werkt in onregelmatige diensten (dag- avond en weekenddiensten).

Wat we jou bieden

 • Inschaling conform CAO GGZ FWG 45 of FWG 50. Bij een mbo-diploma bedraagt het salaris minimaal  €2870 en maximaal €3863 bij een fulltime dienstverband. Bij een hbo-diploma bedraagt het salaris minimaal €3218 en maximaal €4263 bij een fulltime dienstverband.
 • Een vast contract voor 24 - 28 uur per week. Wil je meer uren werken? Dan is dit eventueel bespreekbaar.
 • Een fijne werkplek in Venlo
 • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder vakantiegeld, een 13e maand, balansbudget, pensioenopbouw, een collectieve zorgverzekering en meer).
 • Een uitgebreid aanbod van producten en diensten om fiscaal gunstig aan te schaffen. Zo koop je bijvoorbeeld voordelig een nieuwe laptop of telefoon.
 • Studie- en scholingsmogelijkheden, zoals laagdrempelige onlinetrainingen die je op zowel persoonlijk als professioneel gebied ondersteunen, maar ook bijzondere scholingswensen zijn bespreekbaar. Als opleidingsinstituut zijnde bieden we mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen en persoonlijke ambities waar te maken.
 • Kom je met de auto? Parkeren is voor jou geregeld. Daarnaast zijn onze locaties ook met het OV goed bereikbaar.
 • Wil je meer weten over werken bij Vincent van Gogh? Klik dan hier voor meer informatie.

Gewoon even bellen?

Heb je vragen over de inhoud van deze functie? Neem dan contact op met Marlou Winters via 0646985803.

Mocht je vragen hebben over de sollicitatieprocedure, dan kun je terecht bij Vera Urru, Specialist Werving & Selectie, via 0612204724 of werken@vigogroep.nl.

Hebben wij jouw interesse gewekt voor de functie van Verpleegkundige mbo/hbo IHT bij Vincent van Gogh? Stuur dan je cv en korte motivatie via de button onderaan de pagina.