Mondriaan zoekt een

Verpleegkundige of verzorgende IG bij Ouderenzorg

Dienstverband

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Heerlen

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg
Voor onze gesloten afdeling C1 (Rode Beek) van Mondriaan Ouderenzorg zoeken wij een enthousiaste en toegewijde verpleegkundige of verzorgende IG (36 uur p.w. in Heerlen). Jij gaat een uitdaging niet uit de weg en een dynamische, soms hectische werkomgeving geeft jou energie! Ook wil je graag werken met eigen verantwoordelijkheid en je kennis en vaardigheden verder ontwikkelen in een uitdagende werkomgeving. Spreekt jou dit aan? kom dan zeker kennismaken!

Past deze functie bij jou?
Mondriaan Ouderen biedt specialistische diagnostiek, behandeling en zorg aan ouderen met ernstig psychiatrische problematiek. Dit gebeurt ambulant op onze locaties in Heerlen en Maastricht, en in onze kliniek Wijerode in Heerlen. Verder beschikken we over een voorziening voor beschermd wonen in Landgraaf. Onze professionals werken dagelijks intensief samen voor de beste behandeling en zorg aan onze patiënten. Kwaliteit, bejegening, dienstverlening en samenwerking staan hierbij hoog in het vaandel. Dit dragen we ook uit naar onze verwijzers en samenwerkingspartners. Familie en naasten worden ook betrokken bij de zorg. Mondriaan Ouderen mag zich, door het behalen van het predicaat Top Klinisch ggz, hét expertisecentrum voor ouderen met Persoonlijkheidsstoornissen noemen.

Op de gesloten afdeling C1 (Rode Beek) verblijven oudere patiënten met een psychiatrische stoornis en patiënten met een neuro cognitieve stoornis zo'n 3 tot 9 maanden. Ze worden gescreend/ gediagnostiseerd / gestabiliseerd op allerlei ziektebeelden zoals dementie, depressie, persoonlijkheidsstoornissen, verslaving, angststoornissen en/of psychotische stoornissen. Hierbij wordt er nauw samengewerkt tussen verpleegkundigen, artsen, psychiater en psycholoog. Als verpleegkundige of verzorgende IG word jij onderdeel van een fijn team: je collega's staan voor je klaar, ondersteunen elkaar en gaan samen voor de beste zorg. Iedereen kan zichzelf zijn binnen het team. Je collega's zijn deskundig, hardwerkend, open en begripvol.

Wat ga je doen?
  • Als verpleegkundige heb je een leidende rol in de behandeling van de patiënt. Dit betekent dat je actief met de patiënt aan de slag gaat, zoals met motiverende gesprekstechnieken, het uitwerken van een terugval-preventieplan, 5G-schema enz. Dit doe je in nauw overleg met de behandelaren. Het streven is dat de patiënt na opname terugkeert naar de eigen woonsetting. Indien dit niet meer haalbaar is wordt er met de maatschappelijk werker gezocht naar een passende setting, hierbij kun je denken aan Beschermd Wonen of een verzorgings-/ verpleeghuis;
  • Als verzorgende IG lever je een bijdrage aan de behandeling en begeleiding van oudere patiënten met psychiatrisch en somatische problematiek en signaleer je veranderingen op psychisch, lichamelijk en sociaal vlak. Wanneer er somatisch iets verandert, kan dit ook effect hebben op het psychische vlak, en andersom. Je levert een bijdrage aan het opstellen van verpleegplannen en bereidt de MDO en artsenvisite voor. Natuurlijk woon je ook de medicatiereview bij. Je voert verpleegtechnische handelingen uit (zoals katheteriseren, stomazorg, wondzorg, injecteren, bladderscan) of je verleent, wanneer nodig, palliatieve zorg. Wekelijks overleg je met de verschillende disciplines binnen de afdeling. Je zorgt voor de administratieve afhandeling van rapportages en overdrachten. Je begeleidt leerlingen en studenten.

Dit neem je mee
Je hebt als verpleegkundige een mbo- of hbo diploma Verpleegkunde en je bent BIG geregistreerd. Als verzorgende IG ben je in het bezit van minimaal een mbo diploma Verzorgende. Voor beiden functies geldt dat je affiniteit hebt met de doelgroep ouderen, over een flexibele werkhouding beschikt en stevig in je schoenen staat. Tevens heb je de bereidheid om onregelmatig te werken.

Wat wij bieden
Wij bieden jou gevarieerd en zinvol werk in een professionele en prettige werkomgeving. Bij ons is er ruimte voor ontwikkeling, vernieuwing en verdieping. We vinden het belangrijk dat onze medewerkers de ontwikkelingen binnen het vakgebied bijhouden en we hebben binnen onze organisatie dan ook diverse mogelijkheden voor het volgen van cursussen, opleidingen en/of trainingen.

En verder:
  • Je krijgt een contract voor bepaalde tijd (jaar) met de intentie dit om te zetten naar een contract voor onbepaalde tijd;
  • Het salaris van een verpleegkundige bedraagt minimaal €2.407,-- en maximaal €3.396,-- (FWG 45 - CAO GGZ, kernfunctie verpleegkundige 2). Het salaris van een verzorgende IG bedraagt minimaal €1.996,-- en maximaal €3.101,-- (FWG 40 - CAO GGZ, kernfunctie Medewerker Zorg 1). Deze bedragen zijn bruto per maand op basis van een werkweek van 36 uur;
  • Daarnaast bieden wij opname in het pensioenfonds Zorg en Welzijn en een goed pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering, bruto-netto, uitruilmogelijkheden, een ruime verlofregeling en collectiviteitskorting op zorgverzekeringen;
  • Er is een actieve personeelsvereniging en ruimte om met het team activiteiten te ondernemen.
Mondriaan
De wereld om ons heen verandert, wij veranderen mee. Transparanter, opener, wijkgerichter, dienstbaarder, meer gericht op maatschappelijke participatie en samen leven met elkaar. Wij vinden dat de vraag, wensen en verwachtingen van patiënten, familieleden/naasten, verwijzers, ketenpartners en financiers richtinggevend zijn. Samen werken wij aan herstel, voor een geestelijk gezond Zuid-Limburg. Lees hier ons verhaal. Meer informatie over Mondriaan vind je op onze website en op werkenbijmondriaan.

Is je interesse gewekt?
Voor vragen of meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Marc Weerts, afdelingshoofd C1, bereikbaar op het nummer: 06-34372429.

Heb je interesse, stuur dan een reactie via de sollicitatiebutton.

Sollicitatiegesprekken vinden plaats op 17 september 2021.

Om in aanmerking te komen voor deze functie is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist. De kosten voor het aanvragen hiervan zijn uiteraard voor onze rekening. Bij indiensttreding vragen wij je ook om een geldige BIG-registratie te overleggen. Daarnaast zullen referenties opgevraagd worden.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld