Maastricht UMC+ zoekt een

Verpleegkundige Oncologie

Dienstverband

28,8 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Maastricht

Werkvelden

Ziekenhuizen
Wat ga je doen?
Wij zijn op zoek naar een gespecialiseerd verpleegkundige oncologie, die ondersteuning biedt ten behoeve van de poliklinisch medisch oncologische patiëntenzorg. Wij zoeken in het bijzonder iemand met interesse in het begeleiden van patiënten met huidtumoren, urologische tumoren en tumoren van onbekende primaire origine.

Het betreft een zelfstandige functie in een dynamische werkomgeving waar verschillende ontwikkelingen gaande zijn, met daarbij steeds nauwe afstemming met de tumorspecifieke medisch oncologen en met de andere verpleegkundigen op de poli van de Medische Oncologie.

Tijdens spreekuren zie je patiënten zelfstandig en geef je voorlichting over systemische therapie en nazorg en regel je op verzoek van de oncoloog acties ten behoeve van de patiënt.

Ook zie je patiënten in het kader van klinische studies, met waarneming van taken van de tumorspecifieke researchverpleegkundige bij afwezigheid.

Tijdens het patiëntencontact heb je aandacht voor existentiële vraagstukken. Als gespecialiseerd oncologieverpleegkundige ben je het eerste aanspreekpunt voor patiënten en hun naasten. Ze kunnen bij jou terecht voor advies, voorlichting en ondersteuning.

Daarnaast bewaak je, samen met de collega’s van de polikliniek, het dagcentrum en de verpleegafdeling de logistiek rondom hun behandeling. Periodiek neem je deel aan tumorspecifieke MDO’s, logistieke overleggen en refereermomenten.

Je neemt deel aan het dagelijks medisch oncologisch telefonisch spreekuur voor acute vragen van patiënten en probeert deze vragen zelfstandig op te lossen, met goede documentatie in het EPD.

Je bent kritisch in eigen handelen en werkwijze en brengt zo nodig verbetering aan ten gunste van te leveren zorg. Omdat wij steeds willen blijven leren en onze zorg verbeteren neem je ook actief deel aan evaluaties van patiënttevredenheid en andere kwaliteitsevaluaties. Uit alles moet blijken dat de patiënt bij jou centraal staat, om de best mogelijke zorg te willen leveren zowel in de curatieve als ook in de palliatieve setting.

Ben je assertief, heb je veel geduld en begrip voor de oncologische patiënt en ben je in staat om samen met een enthousiast team hooggekwalificeerde patiëntenzorg te leveren, dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren.

Wat vragen wij van jou?
Voor deze functie zijn we op zoek naar een verpleegkundige, die de volgende diploma’s, competenties en vaardigheden kan aantonen:
 • BIG geregistreerd verpleegkundige, bij voorkeur opleiding op HBO niveau afgerond;
 • oncologieopleiding met positief resultaat afgesloten;
 • werkervaring opgedaan binnen een oncologisch specialisme;
 • goed organisatorisch vermogen, waardoor je in staat bent zelfstandig te werken;
 • kwaliteitsgericht, voor het continu verbeteren van de geleverde patiëntenzorg;
 • goede communicatieve vaardigheden, omdat je het eerste aanspreekpunt bent voor de patiënt;
 • teamspeler binnen een multidisciplinair team van artsen, verpleegkundigen en paramedici;
 • ervaring met Word en Excel om efficiënt te werken, en om protocollen en folders te maken;
 • ervaring met projectmatig werken, interesse in onderzoek en een pioniersgeest;
 • je bent leergiering en daardoor in staat om relatief snel kennis te vergaren;
 • bereidheid om bij- en nascholing te volgen.

Omdat je werkzaam zult zijn binnen een kwetsbare patiëntengroep waarbij nauwkeurig en accuraat samenwerken noodzakelijk is, is het belangrijk dat je een teamspeler bent en dat een empathisch, patiëntgerichte attitude kenmerkend voor jou is.

Bij interesse naar deze functie bestaat de mogelijkheid om informatie in te winnen of een dag binnen de afdeling mee te lopen.

Voor deze functie geldt dat je voor aanvang van het dienstverband een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) moet kunnen overhandigen.

Hoe ziet je werkomgeving er uit?
Oncologie is een speerpunt van het Maastricht UMC+. De poliklinisch oncologische patiëntenzorg is thema georiënteerd, multidisciplinair van opzet en gesitueerd in het Oncologiecentrum Maastricht. Het Maastricht UMC+ Oncologie Centrum en onderzoeksinstituut GROW van de Universiteit Maastricht zijn samen door de Europese Organisatie van Kanker Instituten (OECI) erkend als Comprehensive Cancer Center. Het Maastricht UMC+ is het eerste UMC en na het NKI-AvL in Amsterdam het tweede ziekenhuis in Nederland met deze prestigieuze certificering. Het kwaliteitskeurmerk houdt in dat het centrum oncologische zorg, wetenschappelijk onderzoek en onderwijs in samenhang en op excellent niveau aanbiedt.

Bij de Medische Oncologie zijn momenteel 16 medisch oncologen werkzaam, naast 3-7 fellows in opleiding tot medisch oncoloog, 6 oncologieverpleegkundigen / verpleegkundig specialist, 11 trialbureau medewerkers (researchverpleegkundigen, assistent, coördinator, datamanagers), meer dan 10 promovendi en 1 senior onderzoeker-epidemioloog. Wij worden ondersteund door het secretariaat en vele medewerkers op de polikliniek, dagcentrum en in de kliniek. Er is een intensieve samenwerking met acht regionale ziekenhuizen in Limburg en Noord Brabant, gepositioneerd binnen het Oncologisch Netwerk Zuidoost-Nederland (OncoZON). Wij bieden een werkomgeving waarbij de patiënt centraal staat , een open sfeer voorop staat en waarin genoeg ruimte is voor persoonlijke ambities en initiatieven.

Het vakgebied van de Medische Oncologie is dynamisch. De inzichten, de diagnostische en behandelmogelijkheden veranderen snel. We leveren zorg aan een kwetsbare patiëntengroep. We realiseren ons dat werken binnen de Medische Oncologie veel van de professionals vraagt. Daarom investeren we doorlopend in jouw ontwikkeling. Je hebt de mogelijkheid tot het volgen van opleidingen en we delen als team structureel kennis en ervaring met elkaar. Wij bieden veel uitdagingen waar je gebruik van kan en mag maken

Zie voor meer informatie over ons Maastricht Comprehensive Cancer Center: https://oncologie.mumc.nl

Arbeidsovereenkomst
Het betreft een arbeidsovereenkomst van 3 jaar voor gemiddeld 28,8 uur per week conform artikel 2.4.2 Cao umc, zijnde een tijdelijk contract vooruitlopend op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd als bedoeld in lid 3 van artikel 2.3 Cao umc.

Medewerkers met een vast MUMC+ dienstverband behouden hun vaste aanstellingsgrond.

Er zijn in deze poliklinische functies geen onregelmatigheidsdiensten tijdens avond-, weekenduren en feestdagen. Wel verwachten we een flexibele instelling t.a.v. inzetbaarheid, waarbij het poliklinisch verpleegkundig team er voor moet zorgen dat op alle reguliere werkdagen oncologieverpleegkundigen van de Medische Oncologie aanwezig zijn voor acute vragen van patiënten.

Wat bieden wij?
De Cao universitair medische centra (umc) is op deze functie van toepassing.
Wij bieden je:
 • Eindejaarsuitkering van 8,3% van je bruto jaarsalaris;
 • Goede pensioenvoorziening bij het ABP;
 • Mogelijkheid om je collectief te verzekeren voor o.a. ziektekosten (umc) en arbeidsongeschiktheid (Loyalis);
 • Cao à la Carte, waaronder bijvoorbeeld een fietsregeling en fitnessabonnement;
 • Diverse incompany trainingen en mogelijkheid tot ontwikkeling via e-learning methodiek.

Salaris
Afhankelijk van opleiding en ervaring zal er een passend salarisaanbod worden gedaan conform de Cao umc.

Heb je nog vragen?
Voor meer informatie over de functie, de sollicitatieprocedure of overige vragen kun je contact opnemen met Team Recruitment. Bereikbaar iedere werkdag op telefoonnummer: 043-387 59 77 of per mail: recruitment@mumc.nl
Meer algemene informatie over arbeidsvoorwaarden en werken bij het Maastricht UMC+ is te vinden op www.werkenbijmumc.nl.

Een screening en/of online assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.