Mondriaan zoekt een

Verpleegkundige Ouderenzorg

Dienstverband

20 - 28 uur

Opleidingsniveau

MBO niveau 4, HBO

Standplaats

Heerlen

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg

Dienstverband:                                20 – 28 uur per week

Soort dienstverband:           Jaarcontract met intentie na 6 maanden tot omzetting naar contract voor onbepaalde tijd

Kernfunctie:                          Verpleegkundige 1 of 2

Standplaats:                          Heerlen

Opleiding:                             Mbo/hbo verpleegkundige, BIG geregistreerd

Salaris:                                   FWG 45 of 50 - CAO GGZ (min. €1.898,-- en max. €3.571,--) bruto per maand bij een fulltime dienstverband (36 uur). Inschaling vindt plaats op basis van opleiding en ervaring.

Reageren voor:                                 02-04-2020

Werving:                                In- en externe werving 

Past deze functie bij jou?
Ben jij nieuwsgierig naar waar gedrag vandaan komt en wil jij je verder verdiepen in de psychiatrie? Die ruimte krijg je in deze rol als verpleegkundige op de afdeling acute opname bij Mondriaan Ouderenzorg!

Wijerode afdeling C3 Cauberg is de afdeling acute opname van Mondriaan Ouderenzorg. Hier wordt vooral psychische zorg verleend aan ouderen vanaf 65 jaar die acute zorg nodig hebben. Lichamelijke zorg wordt op deze afdeling zoveel mogelijk verleend ‘met de handen op de rug’. Het verblijf van patiënten op de afdeling is kort, zo’n 1 à 2 maanden. In deze periode vindt door een multidisciplinair team diagnostiek en kortdurende behandeling plaats, met als doel de patiënt te begeleiden naar stabiliteit zodat deze terug naar huis kan of verder kan worden behandeld op een zorgafdeling. Gezien de rol van de afdeling in het zorgproces kom je in deze positie in aanraking met veel verschillende ziektebeelden en leer je dus veel over breed uiteenlopende psychiatrische aandoeningen.

Als team zijn we continu bezig met het verbeteren van onze zorgverlening aan de oudere psychiatrische patiënt.  Voor het verder verbeteren en ontwikkelen van onze behandelmethoden werken we nauw samen met het Topklinisch centrum voor ouderen met persoonlijkheidsstoornissen van Mondriaan. Dit centrum is ook gevestigd op onze locatie Wijerode en expert op het gebied van de diagnostiek, behandeling, gedragsadvisering en wetenschappelijk onderzoek bij ouderen met persoonlijkheidsstoornissen.

Op afdeling C3 Cauberg ben je als verpleegkundige de spil in het multidisciplinaire team. Je observeert en rapporteert aan de hand van gestelde verpleegdoelen, brengt structuur en regelmaat aan en stemt de zorg af op de wensen en mogelijkheden van de patiënt. Om op een professionele manier te werken met probleemgedrag van patiënten, maken wij gebruik zowel ABC- als signaleringsplannen.

Aangezien iedere patiënt uniek is, werk je niet altijd volgens vaste procedures maar gebruik je je eigen creativiteit om invulling te geven aan het behandeltraject. Dagelijks is er overleg met de regiebehandelaars over de regievoering van de behandelingen. Aangezien het psychiatrisch beeld niet altijd los gezien kan worden van onderliggende somatische problematiek, kan het beeld vaak complex en uitdagend van aard zijn.

Voor verpleegkundigen die nieuwsgierig zijn naar waar gedrag vandaan komt en zich verder willen verdiepen in de (ouderen)psychiatrie, vormt een baan op afdeling C3 een mooie uitdaging.

Je begeleid en (mede)behandelt patiënten met een brede variëteit aan ziektebeelden. Op deze manier kun je veel kennis en kunde opdoen die een goede basis vormt voor een eventuele vervolgstap en mede het pad kan vormen naar een eventuele andere mooie functie binnen Mondriaan.

Ook biedt Mondriaan diverse opleidingsmogelijkheden zoals een opleiding tot hbo verpleegkundige, sociaal psychiatrisch verpleegkundige (SPV’er) en verpleegkundig specialist.

Wat neem jij mee?
Je hebt een opleiding verpleegkunde afgerond op mbo of hbo niveau en beschikt over een BIG registratie. Verder ben je nieuwsgierig naar waar gedrag vandaag komt, kun je zelfstandig werken en heb je affiniteit met de oudere medemens en psychiatrie. Vanuit eigen observaties handel je niet alleen volgens geldende procedures maar je neemt vooral ook je eigen creativiteit mee in dit proces.
e zijn continu bezig met het verbeteren van onze zorgverlening en verwachten ook hierin een actieve houding.    

Wat wij bieden
Wij bieden jou gevarieerd en zinvol werk in een professionele en prettige werkomgeving. Bij ons is er ruimte voor ontwikkeling, vernieuwing en verdieping. We vinden het belangrijk dat onze medewerkers de ontwikkelingen binnen het vakgebied bijhouden en we hebben binnen onze organisatie dan ook diverse mogelijkheden voor het volgen van cursussen, opleidingen en/of trainingen. Salaris en rechtspositie zijn conform de CAO voor de Geestelijke Gezondheidszorg.
Daarnaast bieden wij opname in het pensioenfonds Zorg en Welzijn en een goed pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering, bruto-netto uitruilmogelijkheden, een ruime verlofregeling en collectiviteitskorting op zorgverzekeringen. Er is een actieve personeelsvereniging en ruimte om met het team activiteiten te ondernemen.

Mondriaan
De wereld om ons heen verandert, wij veranderen mee. Transparanter, opener, wijkgerichter, dienstbaarder, meer gericht op maatschappelijke participatie en samen leven met elkaar. Wij vinden dat de vraag, wensen en verwachtingen van patiënten, familieleden/naasten, verwijzers, ketenpartners en financiers richtinggevend zijn. Samen werken wij aan herstel, voor een geestelijk gezond Zuid-Limburg. Lees hier ons verhaal. Meer informatie over Mondriaan vind je op onze website.

Is je interesse gewekt?
Voor informatie over de functie kun je contact opnemen met Paul Teunissen (afdelingshoofd C3), bereikbaar op het nummer: 06 13119767

Heb je interesse, stuur dan zo spoedig mogelijk je reactie via de button:

“direct solliciteren”

Sollicitatiegesprekken zijn gepland in week 16

Bij indiensttreding dien je een Verklaring Omtrent Gedrag en een BIG registratie te overleggen. Daarnaast zullen referenties opgevraagd worden.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld