Mondriaan zoekt een

Verpleegkundige Ouderenzorg - gesloten afdeling

Dienstverband

24 - 36 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Heerlen

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg
Voor kliniek Wijerode in Heerlen zoeken wij verpleegkundigen (24-36 uur p.w.). Je werkt op de gesloten afdeling met ouderen waarbij sprake is van psychische, somatische en cognitieve problematiek. Jij bent enthousiast, staat stevig in je schoenen en gaat een uitdaging niet uit de weg. Een dynamische werkomgeving geeft jou energie. En je team? Dat staat voor je klaar. Iedereen kan zichzelf zijn binnen het team. Je collega's zijn deskundig, hardwerkend, open en begripvol. Kom jij met ons kennismaken?

Past deze functie bij jou?
Mondriaan Ouderen biedt specialistische diagnostiek, behandeling en zorg aan ouderen met ernstig psychiatrische problematiek. Dit gebeurt ambulant op onze locaties in Heerlen en Maastricht, en in onze kliniek Wijerode in Heerlen. Verder beschikken we over een voorziening voor beschermd wonen in Landgraaf. Onze professionals werken dagelijks intensief samen voor de beste behandeling en zorg aan onze patiënten. Kwaliteit, bejegening, dienstverlening en samenwerking staan hierbij hoog in het vaandel. Dit dragen we ook uit naar onze verwijzers en samenwerkingspartners. Familie en naasten worden tevens betrokken bij de zorg. Mondriaan Ouderen mag zich, door het behalen van het predicaat Top Klinisch ggz, hét expertisecentrum voor ouderen met Persoonlijkheidsstoornissen noemen.

Momenteel hebben we op afdeling A1 (gesloten afdeling voor somatische en psychiatrische zorg) ruimte voor verpleegkundigen. Als verpleegkundige word jij onderdeel van een fijn team waarin collega's elkaar steunen en voor de beste zorg gaan. In een uitdagende werkomgeving ontwikkel jij je kennis en vaardigheden en werk je met eigen verantwoordelijkheid.

Wat ga je doen?
 • Je levert een bijdrage aan de behandeling en begeleiding van oudere patiënten met psychiatrisch en somatische problematiek;
 • Je signaleert veranderingen op psychisch, lichamelijk en sociaal vlak. Wanneer er somatisch iets verandert, kan dit ook effect hebben op het psychische vlak, en andersom;
 • Je stelt verpleegplannen op en bereidt de MDO en artsenvisite voor. Je woont de medicatiereview bij;
 • Je voert verpleegtechnische handelingen uit (zoals katheteriseren, stomazorg, wondzorg, injecteren, bladderscan);
 • Je hebt wekelijks overleg met de verschillende disciplines binnen de afdeling;
 • Je verleent palliatieve zorg, wanneer nodig;
 • Je zorgt voor de administratieve afhandeling van rapportages en overdrachten;
 • Je begeleidt leerlingen en studenten;
 • Je neemt een rol in één van de aandachtsgebieden die vastgesteld zijn op de afdeling.
Wat zeggen onze medewerkers?
Asha werkt verpleegkundige 1 op de afdeling A1: "Ik werk heel graag bij A1, er is zoveel uitdaging in het werk. De patiënten hebben vaak een dubbele diagnose, somatisch en psychiatrisch. Dat betekent dat er volop ruimte is om je verdiepen in de verschillende ziektebeelden. Bovendien hebben we een heel fijn team, samen kunnen wij bergen verzetten! We lachen veel maar zijn ook kundig in ons werk. We zijn er voor elkaar. Ondanks de verschillende leeftijden is het team echt een eenheid."

Dit neem je mee
 • Je bent in het bezit van minimaal het diploma hbo of mbo Verpleegkunde en een BIG-registratie;
 • Je hebt affiniteit met de doelgroep ouderen;
 • Je beschikt over een flexibele werkhouding, je bent toegewijd en je staat stevig in je schoenen;
 • Je vindt het leuk om uitgedaagd te worden en werkt graag in een dynamische, soms hectische werkomgeving.

Wat wij bieden
Wij bieden jou gevarieerd en zinvol werk in een professionele en prettige werkomgeving. Bij ons is er ruimte voor ontwikkeling, vernieuwing en verdieping. We vinden het belangrijk dat onze medewerkers de ontwikkelingen binnen het vakgebied bijhouden en we hebben binnen onze organisatie dan ook diverse mogelijkheden voor het volgen van cursussen, opleidingen en/of trainingen.

En verder:
 • Je krijgt een contract voor bepaalde tijd (jaar) met de intentie dit om te zetten naar een contract voor onbepaalde tijd;
 • Het salaris bedraagt minimaal €2.407,-- en maximaal €3.396,-- (FWG 45 - CAO GGZ, kernfunctie Verpleegkundige 2) of (FWG 50 - CAO GGZ, kernfunctie Verpleegkundige 1) minimaal €2.746,-- en maximaal €3.755,-- .Deze bedragen zijn bruto per maand op basis van een werkweek van 36 uur;
 • Daarnaast bieden wij opname in het pensioenfonds Zorg en Welzijn en een goed pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering, bruto-netto, uitruilmogelijkheden, een ruime verlofregeling en collectiviteitskorting op zorgverzekeringen;
 • Er is een actieve personeelsvereniging en ruimte om met het team activiteiten te ondernemen.
Mondriaan
De wereld om ons heen verandert, wij veranderen mee. Transparanter, opener, wijkgerichter, dienstbaarder, meer gericht op maatschappelijke participatie en samen leven met elkaar. Wij vinden dat de vraag, wensen en verwachtingen van patiënten, familieleden/naasten, verwijzers, ketenpartners en financiers richtinggevend zijn. Samen werken wij aan herstel, voor een geestelijk gezond Zuid-Limburg. Lees hier ons verhaal. Meer informatie over Mondriaan vind je op onze website en op werkenbijmondriaan.

Is je interesse gewekt?
Voor vragen of meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Sabrina Delahaije (Afdelingshoofd A1), bereikbaar op het nummer: 06 12629696.

Heb je interesse, stuur dan een reactie vóór 13 oktober 2021 via de sollicitatiebutton.

Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.

Om in aanmerking te komen voor deze functie is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist. De kosten voor het aanvragen hiervan zijn uiteraard voor onze rekening. Bij indiensttreding vragen wij je ook om een geldige BIG-registratie te overleggen. Daarnaast zullen referenties opgevraagd worden.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.