Mondriaan zoekt een

Verpleegkundige Ouderenzorg - langdurige behandelafdeling

Dienstverband

36 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Heerlen

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg
Voor de afdeling C2 (“Terworm”) van Ouderenzorg zoeken we een enthousiaste verpleegkundige (24 uur p.w. bij de vaste nachtdienst of 28 uur p.w. bij de 24-uurs zorg in Heerlen). Werk jij graag met eigen verantwoordelijkheid? Kom kennismaken en sluit aan bij een enthousiast team dat voor de beste zorg gaat!

Past deze functie bij jou?
Afdeling C2 is de langdurige behandelafdeling van Mondriaan Ouderenzorg. Hier wordt vooral psychische zorg verleend wordt aan ouderen vanaf 65 jaar. Het komt echter steeds vaker voor dat er patiënten worden opgenomen die jonger zijn dan 65 maar waarbij het beeld past bij de doelgroep van C2. Het verblijf op de afdeling is langdurig: 1 tot 2 jaar of soms zelfs nog langer. In deze periode streven we ernaar om voldoende handvaten te ontwikkelen om zo de gedragsproblematiek hanteerbaar te maken zodat de patiënt vervolgens naar een andere (vervolg-) afdeling, verpleegsetting of naar huis kan.

Als verpleegkundige ben je onderdeel van een team dat actief aan de slag gaat met patiënten. We werken in nauwe samenwerking met de behandelaren zoals artsen, psychiater en psycholoog. Je komt terecht in een fijn team, collega’s ondersteunen elkaar en gaan samen voor de beste behandeling en zorg voor onze ouderen. Op onze afdeling kun je écht groeien, zo zijn de afgelopen jaren meerdere verpleegkundigen doorgegroeid naar de rol van praktijkopleider verpleegkundigen, van mbo- naar hbo-verpleegkundige, PIT-verpleegkundige of sociaal psychiatrisch verpleegkundige (SPV).

Wat zeggen onze collega’s
Chantal: “Zo’n 25 jaar geleden begon ik met frisse tegenzin als stagiaire binnen ouderenzorg. Ik verheugde me op mijn stage binnen de psychiatrie en vond het toen een domper om bij ouderenzorg te beginnen. Maar hier heb ik eigenlijk vanaf dag één mijn hart verloren. De afgelopen jaren heb ik op verschillende afdelingen gewerkt en ik heb me ook best al eens afgevraagd of ik niet toch op zoek moest gaan naar meer uitdaging. Tot 8 jaar geleden: we verhuisden naar Wijerode en de doelstelling van onze afdeling veranderde. C2 werd een structuur afdeling. Voor mij persoonlijk viel toen alles op z’n plaats. Een behandelafdeling waar de cliënten langere tijd verblijven waardoor personeel en cliënten een band opbouwen. De cliënten op deze afdeling hebben meer structuur nodig. Een van onze voornaamste taken ligt dan ook bij het uitzoeken welke structuur het best bij ieder individueel past. Er komen veel cliënten van volwassenzorg bij ons waardoor de gemiddelde leeftijd in de loop der jaren een stuk jonger is geworden. Al met al is C2 voor mij perfect. Werken in de ouderenzorg, in een huiselijke sfeer. Waarbij het uitdagend blijft om te zoeken naar de juiste benadering en behandeling. En spreekt dit je aan dan krijg je er nog eens een super leuk team bij waar openheid, vertrouwen en humor hoog in het vaandel staat.”

Dit neem je mee
  • Je bent in het bezit van een mbo-/hbo-diploma Verpleegkunde of een diploma verzorgende IG;
  • Je hebt grote affiniteit met de doelgroep;
  • Je hebt kennis van psychopathologie en somatiek;
  • Je hebt een flexibele werkhouding en je vindt het leuk en een uitdaging om in een dynamische, soms hectische werkomgeving te functioneren.

Wat wij bieden
Geschikte kandidaten krijgen bij Mondriaan direct een vast contract. Het salaris bedraagt minimaal €2.660,-- en maximaal €3.606,-- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek (FWG 45 - CAO GGZ, kernfunctie verpleegkundige 2) of minimaal €2.385,-- en maximaal €3.306,-- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek (FWG 40 - CAO GGZ, kernfunctie medewerker zorg 1/verzorgende IG). Verder kun je rekenen op goede arbeidsvoorwaarden, Mondriaan Benefits en veel leer- en ontwikkelmogelijkheden. Bekijk alle voordelen van Mondriaan als werkgever.

Wij zijn Mondriaan
Wij zijn er voor alle Zuid-Limburgers. Samen met een breed netwerk, werken we aan een mentaal gezondere samenleving. We bieden preventie, ondersteuning, begeleiding en behandeling. Zoveel mogelijk in de eigen omgeving. Hiermee vergroten we de mentale veerkracht en weerbaarheid van de mensen die onze hulp vragen. We innoveren onze zorgverlening, investeren in onze professionele ontwikkeling en delen onze kennis en kunde. Meer informatie vind je op de Mondriaan website.

Heb je interesse?
Voor vragen of meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Miquel Bouwens, afdelingshoofd C2, bereikbaar op het nummer: 088-5066310 of 06-15351611.

Solliciteren kan tot 15 juni.

Om in aanmerking te komen voor deze functie is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist. De kosten voor het aanvragen hiervan zijn uiteraard voor onze rekening. Daarnaast zullen referenties opgevraagd worden.