Laurentius Ziekenhuis zoekt een

Verpleegkundige PAAZ (20-028)

Dienstverband

36 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Roermond

Werkvelden

Ziekenhuizen
Kun jij Psychiatrie en somatische zorg goed combineren?

Dan ben jij onze nieuwe verpleegkundige PAAZ!

Vacaturenummer 20-028, 36 uur per week

Wie ben jij?
Als psychiatrisch verpleegkundige heb je te maken met mensen bij wie hun functioneren wordt beïnvloed door psychische problemen. Tijdens de begeleiding en zorg die jij biedt, richt je je met name op het gedrag van je patiënten en probeer je ervoor te zorgen dat een patiënt weer zelfstandig kan functioneren. Je stimuleert en motiveert de patiënt hierin. Er wordt van je verwacht dat je de problematiek van een patiënt goed kunt observeren en beoordelen. Inlevingsvermogen is hierbij essentieel. Hoewel je als verpleegkundige volgens verpleegplannen en methodieken handelt, vragen veel situaties in de psychiatrie om een gevoelsmatige en intuïtieve reactie. Het gedrag van patiënten kan voortdurend veranderen en om een andere aanpak vragen. Het is hierbij belangrijk dat je geduld combineert met zeker en direct handelen. De bij de functie behorende administratie en rapportages worden door jou verricht. Daarnaast lever jij samen met je collega's een bijdrage aan een optimaal behandel- en begeleidingsklimaat. Verder zal in de nabije toekomst de somatische zorg meer centraal komen te staan.

Om deze functie succesvol uit te voeren heb je een positieve levensinstelling en ben je empathisch ingesteld. Je bent stressbestendig en speelt accuraat in op situaties. Je toont eigenaarschap in je eigen rol maar zit ook samen met jouw collega's en grotere geheel.

Jouw nieuwe werkplek
De PAAZ beschikt momenteel over een open en een gesloten unit. Daarbij zijn er deeltijd behandelingsplaatsen, een polikliniek en ook vindt er consultatie plaats. Op de PAAZ zijn verschillende disciplines werkzaam zoals psychiaters, artsen in opleiding, therapeuten, SPV'ers en psychologen en verpleegkundig specialist. Dit maakt deze afdeling dynamisch met een breed scala aan behandelingen. Patiëntgerichte zorg staat voorop en wordt in de praktijk gebracht volgens het systeem van EVV middels patiënttoewijzing. In de toekomst zal er een MPU ( vanuit het visiedocument MPE genoemd) worden gerealiseerd.

Medische Psychiatrische expertise centrum: De MPE van het Laurentius is een onmisbare schakel in de ketenzorg in de regio midden Limburg en heeft voor de Medisch Psychiatrische Zorg ook een rol in de regio Noord Limburg. Wij bieden naast acute zorg, diagnostiek, korte behandeling en preventie, ook onderwijs aan Stagiaires therapeutisch werk, verpleegkundigen in opleiding, specialistisch verpleegkundigen in opleiding, coassistenten en huisartsen in opleiding. Binnen de MPE worden patiënten gezien met een combinatie van lichamelijke en psychiatrische klachten of met somatisch onvoldoende begrepen lichamelijke klachten.

Wat vragen wij van jou?
  • Je hebt een afgeronde opleiding MBO of HBO verpleegkunde;
  • Je bent in het bezit van een geldige BIG Registratie;
  • Je hebt uitgebreide kennis van somatiek en psychiatrie.
Wat krijg je daarvoor terug?
Niet alleen onze patiënten verdienen het beste, ook jij als Verpleegkundige PAAZ. Daarom bieden wij afhankelijk van jouw opleiding en werkervaring een salaris ingeschaald in functiegroep 45 of 50 - volgens de Cao ziekenhuizen en een contract voor de duur van een jaar met de intentie deze te verlengen. Meer over onze arbeidsvoorwaarden vind je hier .

Informatie en procedure

Wil je meer informatie over de functie of vrijblijvend kennis maken met de afdeling? Bel dan met Roel Steffanie of Remco Claessen teamleiders PAAZ, telefoonnummer 0475-382576.

Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Wieteke den Os, recruiter, telefoonnummer 0611380065.

Tot 11 maart 2020 kun je reageren via het sollicitatieformulier.

De gesprekken vinden plaats op donderdag 19 maart 2020 in de middag. We willen je vragen hier rekening mee te houden.