Laurentius Ziekenhuis zoekt een

Verpleegkundige PAAZ (20-071)

Dienstverband

36 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Roermond

Werkvelden

Ziekenhuizen
Kun jij Psychiatrie en somatische zorg goed combineren?
Dan ben jij onze nieuwe verpleegkundige PAAZ!
Vacaturenummer 20-071, 36 uur per week

Wie ben jij?
Als psychiatrisch verpleegkundige heb je te maken met mensen bij wie hun functioneren wordt beïnvloed door psychische problemen. Tijdens de begeleiding en zorg die jij biedt, richt je je met name op het gedrag van je patiënten en probeer je ervoor te zorgen dat een patiënt weer zelfstandig kan functioneren. Je stimuleert en motiveert de patiënt hierin. Er wordt van je verwacht dat je de problematiek van een patiënt goed kunt observeren en beoordelen. Inlevingsvermogen is hierbij essentieel. Hoewel je als verpleegkundige volgens verpleegplannen en methodieken handelt, vragen veel situaties in de psychiatrie om een gevoelsmatige en intuïtieve reactie. Het gedrag van patiënten kan voortdurend veranderen en om een andere aanpak vragen. Het is hierbij belangrijk dat je geduld combineert met zeker en direct handelen. De bij de functie behorende administratie en rapportages worden door jou verricht. Daarnaast lever jij samen met je collega's een bijdrage aan een optimaal behandel- en begeleidingsklimaat. Verder zal in de nabije toekomst de somatische zorg meer centraal komen te staan.

Om deze functie succesvol uit te voeren heb je een positieve levensinstelling en ben je empathisch ingesteld. Je bent stressbestendig en speelt accuraat in op situaties. Je toont eigenaarschap in je eigen rol maar zit ook samen met jouw collega's en grotere geheel.

Jouw nieuwe werkplek
De PAAZ beschikt momenteel over een open en een gesloten unit. Daarbij zijn er deeltijd behandelingsplaatsen, een polikliniek en ook vindt er consultatie plaats. Op de PAAZ zijn verschillende disciplines werkzaam zoals Verpleegkundige, psychiaters, psychologen, artsen in opleiding, therapeuten, verpleegkundig specialist en SPV. Dit maakt deze afdeling dynamisch met een breed scala aan behandelingen. Patiëntgerichte zorg staat voorop en wordt in de praktijk gebracht volgens het systeem van EVV middels patiënttoewijzing. In de toekomst zal er een MPU ( vanuit het visiedocument MPE genoemd) worden gerealiseerd.

Er zijn vergevorderde plannen voor nieuwbouw, genaamd Medisch Psychiatrisch Expertise en behandelcentrum (MPE Laurentius), waarbij een deel van de bedden wordt ingericht als MPU in samenwerking met somatische specialismen in het algemeen ziekenhuis. Het andere deel van de bedden blijven een regionale sociaal-psychiatrische opnamefunctie vervullen.

Wat vragen wij van jou?
  • Je hebt een afgeronde opleiding MBO of HBO verpleegkunde;
  • Je bent in het bezit van een geldige BIG Registratie;
  • Je hebt uitgebreide kennis van somatiek en psychiatrie.

Wat krijg je daarvoor terug?
Niet alleen onze patiënten verdienen het beste, ook jij als Verpleegkundige PAAZ. Daarom bieden wij afhankelijk van jouw opleiding en werkervaring een salaris ingeschaald in functiegroep 45 of 50 - volgens de Cao ziekenhuizen en een contract voor de duur van een jaar met de intentie deze te verlengen. Meer over onze arbeidsvoorwaarden vind je hier .

In dien je aan de functie eisen voldoet ontvang je van ons een persoonlijke uitnodiging.

="">

Wil je eerst meer weten over deze functie?
Bel of mail dan naar Roel Steffanie
+31 475 382 576
roel.steffanie@lzr.nl