Zuyderland zoekt een

Verpleegkundige Polikliniek Urologie

Dienstverband

24-36 uur

Opleidingsniveau

MBO niveau 4, HBO

Standplaats

Sittard – Geleen Heerlen

Werkvelden

Ziekenhuizen

Spreken afwisseling, uitdaging, topklinisch en flexibel jou aan? Wij zijn namelijk op zoek naar 2 gemotiveerde verpleegkundigen op beide locaties. Kom jij als gepassioneerde verpleegkundige ons team versterken?

Zuyderland is één van de belangrijkste zorgaanbieders op de Zuid-Nederlandse zorgmarkt. Onze organisatie is ontstaan door de fusie van Atrium Medisch Centrum en Orbis Medisch Zorgconcern. Professionals werken bij Zuyderland in een aantrekkelijke werk- en leeromgeving. Iedere dag opnieuw wordt in het topklinische opleidingsziekenhuis, gevestigd op twee hoofdlocaties in Zuid-Limburg (Heerlen en Sittard-Geleen), op hoog niveau innovatieve patiëntenzorg geleverd. In de gastvrije omgeving is voortdurend oog voor verbetering van de kwaliteit. Daar zijn flexibele collega’s bij nodig die naar nieuwe uitdagingen en kansen zoeken. Mensen die graag willen werken en bouwen aan uitstekende patiëntgerichte centra.

Onze afdeling

Het specialisme Urologie is op de 2 hoofdlocaties gesitueerd. Het betreft 2 poliklinieken en behandelkamers Urologie. De vakgroep is inmiddels gefuseerd en bestaat uit 9 urologen. Zij worden ondersteund door verpleegkundigen, doktersassistenten en balie/administratief medewerkers. Met het hele team van urologen, A(N)IOS en medewerkers doen we ons uiterste best de patiënt optimaal centraal te stellen in zowel ontvangst, bejegening en natuurlijk in behandeling en zorg. Dit heeft zich de laatste jaren o.a. vertaald in hoge scores bij patiënttevredenheidsonderzoeken. Onze poli laat zich kennen als een fijne werkplek waar je tevens de gelegenheid krijgt jezelf te ontwikkelen d.m.v. scholing, zowel intern als extern. In samenspraak met de vakgroep is reeds gestart met het opstellen van het implementatieplan.

Wat ga je doen?

Heb jij een positieve en proactieve houding en denk je in mogelijkheden? Je bent vaardig in het stimuleren van specialisme overstijgende samenwerking en levert een bijdrage aan het implementeren van nieuwe ontwikkelingen? Dan zijn wij op zoek naar jou, een all-round verpleegkundige met affiniteit voor Urologie. Op de behandelkamers komen patiënten met een urologische aandoening voor diagnostiek, behandeling of controle, na doorverwijzing door huisarts of specialist. Samen met je verpleegkundige collega’s verricht je werkzaamheden op de behandelkamers van beide locaties. Deze houden o.a. in het assisteren tijdens ingrepen, maar ook het zelfstandig uitvoeren van onderzoeken of het toedienen van een blaasinstillatie met cytostatica bij patiënten met blaaskanker. Als verpleegkundige draag je zorg voor een optimaal verloop van het programma op de behandelkamers. Dit doe je samen met je collega’s en in nauwe samenwerking met de urologen en A(N)IOS. Je bent verantwoordelijk voor een optimaal resultaat met betrekking tot alle voorkomende werkzaamheden binnen het team en je levert een bijdrage aan de verdere ontwikkeling van de werkeenheid en de samenwerking daarbinnen. Tevens wordt er van je verwacht dat je een bijdrage levert aan de integratie van de beide poliklinieken en behandelkamers. Hiërarchisch ontvang je leiding van de teamleider.

Wie ben jij?

 • Een verpleegkundige opleiding op minimaal MBO niveau.
 • HBO werk- en denkniveau.
 • Enige jaren klinische ervaring als verpleegkundige.
 • Ervaring met en kennis van het vakgebied urologie.
 • Affiniteit met apparatuur.
 • Snel kunnen schakelen en je ziet procesverbeteringen als een uitdaging.
 • Positief kritische, proactieve en assertieve werkhouding.
 • Flexibel, veranderingsgezind en oplossingsgericht met een professionele instelling.
 • Uitstekend kunnen werken in een klein team van professionals.

Wat bieden wij?

 • Een dienstverband voor de duur van één jaar, met uitzicht op een vast dienstverband.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO Ziekenhuizen.
 • De salariëring is overeenkomstig FWG functiegroep 45.
 • De arbeidsduur is 24-36 uur per week.
 • De werkdagen zijn op maandag t/m vrijdag.

Interesse?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Christel Moesen, teamleider Urologie, tel.nr. 06-83096570.

Over Zuyderland Medisch Centrum

Iedere dag wordt in het topklinische opleidingsziekenhuis, gevestigd op twee hoofdlocaties in Zuid-Limburg (Sittard-Geleen en Heerlen), op hoog niveau excellente en innovatieve patiëntenzorg geleverd.

 • Aantal beschikbare bedden/plaatsen voor klinische capaciteit en dag/deeltijdbehandelingen Zuyderland Medisch Centrum: 1.023
 • Aantal klinische opnamen: 41.961 opnamen
 • Aantal eerste polikliniekbezoeken: 264.181 bezoeken
 • Aantal herhaal polikliniekbezoeken: 432.948
 • Aantal dagverplegingsdagen: 41.741 dagen
 • Aantal klinische verpleegdagen: 242.942 dagen

Aanvullende informatie

Het online screenen, bijvoorbeeld via zoekmachines en social networks kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Voor de meeste functies binnen Zuyderland wordt een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) gevraagd. Voorafgaande aan een indiensttreding zal hierover nadere informatie worden verstrekt.

Zijn er binnen Zuyderland op dit moment voorrangskandidaten die in aanmerking komen voor deze functie, dan hebben zij conform het Doorlopend Sociaal Plan voorrang boven andere interne en/of externe kandidaten.

Solliciteren

Belangstelling voor deze functie kun je kenbaar maken middels het invullen van het digitale sollicitatieformulier via https://www.werkenbijzuyderland.nl/vacature/1419/verpleegkundige-polikliniek-urologie