De Zorggroep zoekt een

Verpleegkundige, regio Venlo, Specifieke doelgroepen

Dienstverband

Bespreekbaar

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Venlo Venlo

Werkvelden

Overige, Ouderenzorg

De teams van onze zorginstellingen in de regio Venlo kijken uit naar jouw komst! Op dit moment hebben we verschillende mogelijkheden voor verpleegkundigen binnen de specifieke doelgroepen. Gelegen op onze bosrijke locaties op het Auxiliatrixpark in Venlo. Heb je een voorkeur om te werken met jonge mensen met dementiePG+ woongroep of vind je een meer dynamische werkplek aantrekkelijker? Informeer dan naar de mogelijkheden bij de interventieafdeling.

Welke locaties vallen onder de specifieke doelgroepen?
Eik, Notenboom & Oleander:
Jij vindt het leuk om te werken met jonge mensen met dementie om hen een fijne dag te bezorgen. De meeste mensen zijn mobiel en hebben bescherming nodig om hun energie te gebruiken. Je bent nieuwsgierig naar de achtergrond van elke bewoner en gebruikt dat om de dag in te delen. Je begrijpt als geen andere dat het belangrijk is om al deze energie op een positieve manier in te zetten en escalaties te voorkomen.
Een opgetrokken wenkbrauw, een tikkende vinger of een specifiek kuchje, jij ziet en hoort alles en weet precies wat je moet doen voordat de onrust de overhand neemt. Die code heb je samen met je collega’s gekraakt! Hiervoor zet je kleinschalige woon- en leef-activiteiten in waarbij jij de individuele spanningsboog kent en de fase van alertheid. Deze specifiek afgestemde individuele balans die jij bied geeft bescherming, vertrouwen en veiligheid. Je vindt een goede balans tussen rust en activiteit en het dagelijks wandelen is voor jou een prioriteit. Helpt het om een stukje met iemand te gaan lopen, even lekker gek te doen of wordt de bewoner juist rustig van bepaalde muziek? Jij trekt alles uit de kast en bent vindingrijk in dit soort oplossingen.

Interventieafdeling:
Op de Interventieafdeling kunnen twee categorieën cliënten worden opgenomen:
1. Cliënten afkomstig uit de thuissituatie waar een onhoudbare situatie is ontstaan, die een acute opname rechtvaardigt. Er is reeds sprake van de diagnose dementie. De opname heeft een maximale verblijfsduur van twee weken. Zodra er binnen De Zorggroep een plaats vrijkomt zal de cliënt worden overgeplaatst. De cliënt kan daar wachten op een gewenste locatie. Natuurlijk is ontslag met terugkeer naar de thuissituatie ook mogelijk als dit voor de cliënt de meest geschikte oplossing is.
2. Cliënten afkomstig uit de thuissituatie of een ziekenhuis waar observatie en/ of onderzoek gewenst is om tot een diagnose en advies voor een toekomstige woonvorm te komen. Er bestaat wel een vermoeden dat er sprake is van dementie en dat zeer waarschijnlijk een beschermde woonvorm nodig is. Een opname kan tussen zes weken en maximaal drie maanden duren, afhankelijk van de termijn waarin er een diagnose gesteld kan worden. Na het vaststellen van de diagnose wordt de cliënt aangemeld voor overplaatsing. Zodra er binnen De Zorggroep een plaats vrij komt zal de cliënt worden overgeplaatst. De cliënt kan daar verblijven tot er een plaats beschikbaar is op de gewenste locatie.

Lavendel:
Lavendel richt zich op mensen met dementie in een vergevorderd stadium, van wie het gedrag soms moeilijk te begrijpen is. Want als iemand zijn gedachten niet meer goed kan verwoorden of zelfs niet meer praat, hoe kom je er dan achter wat iemand voelt, waarom hij onrustig is of bepaald gedrag vertoont? De medewerkers van Lavendel kunnen hier goed mee omgaan, met onder andere geduld en inlevingsvermogen. Mede daardoor hebben bewoners de ruimte om zichzelf te zijn. De begeleiding bestaat vooral uit het bieden van rust, veiligheid en structuur. Bewoners die dat willen, kunnen deelnemen aan activiteiten. Dat kan individueel zijn, afgestemd op zijn levensverhaal, maar ook gezamenlijk.
In de woonomgeving zijn gevarieerde belevingsprikkels: er is van alles te zien, horen, ruiken en voelen. Bewoners kunnen een ommetje maken langs de Maas, een reisje maken met de trein, genieten van vers gemaakte soep, tot rust komen in het Kapelke van Genooy en de snoezelruimte, herinneringen ophalen bij de foto’s van Venlo in vroeger tijden en de natuur beleven in de mooi aangelegde tuin.
Geef jij met jouw verfrissende blik invulling aan de persoonsgerichte zorg die de bewoners nodig hebben? Ben jij een ondernemend type en pionier? Pak dan deze bijzondere kans om aan de slag te gaan op de vernieuwde afdeling Lavendel!

Wat ga je doen?
Je krijgt te maken met veel verschillende situaties. Je vindt het leuk om buiten bestaande kaders te denken. Je moet dus stevig in je schoenen staan en goed zelf beslissingen kunnen nemen. Je maakt deel uit van een team welke jij begeleidt en aanstuurt. 
Je: 
·         hebt affiniteit met de doelgroep van ouderen met cognitieve en gedragsproblematiek.
·         durft te leren en deelt onderling kennis en expertise binnen het team. Feedback geven en nemen is hier een belangrijk onderdeel van.
·         bent een organisator en teamplayer, waarbij zelfstandigheid flexibiliteit en geduld van je verwacht worden. Daarbij werk je intensief samen met je collega’s waarbij een goede onderlinge communicatie belangrijk is.

Wat maakt jou de juiste Verpleegkundige?
Je bent zelfverzekerd en weet met jouw kennis en kunde kordate beslissingen te nemen in elke situatie. Je kunt, samen met je collega’s, op een creatieve manier omgaan met de middelen die je op dat moment ter beschikking hebt en maakt hierin de juiste keuzes.

Je bent/ hebt:
·            minimaal in het bezit van het diploma verpleegkundige niveau 4
·            BIG-geregistreerd als verpleegkundige
·            Verantwoordelijkheidsgevoel
·            Inlevingsvermogen
·            een kwaliteitsbevorderaar
·            een gezondheidsbevorderaar

Hoe zorgen wij voor jou? 
Als Verpleegkundige schalen we je in op basis van de cao VVT, FWG 45 met een salaris van maximaal € 3,362,22 bruto per maand bij een fulltime dienstverband van gemiddeld 36 uur per week.
Je werkt in een persoonlijk team waarin je direct van start kunt. Het aantal uren per week bespreken we samen. Wil je jezelf verder ontwikkelen? We helpen je bij De Zorggroep graag met jouw individuele opleidingsvraag en gaan met je in gesprek over de mogelijkheden. 

Dat jij je elke dag met hart en ziel inzet voor het wel en wee van de bewoners is een beloning dubbel en dwars waard. Daarom ontvang je bovenop je salaris een: 
- eindejaarsuitkering van 8,33% 
- vakantiegeld van 8%
- aantrekkelijk pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden, van fietsplan, fitnessregeling en collectieve verzekeringen tot een kortingspas voor verschillende winkels en voordelig geprijsde uitjes in het ‘weg-na-het-werk’-programma. 

Direct solliciteren?
Vul het sollicitatieformulier in en voeg je CV toe. 
Solliciteer je als externe kandidaat dan ontvangen we graag bij indiensttreding een positieve Verklaring omtrent het Gedrag (VOG).  

Informatie  
Heb je gesolliciteerd en wil je meer informatie over de functie of zelf ervaren hoe het is om bij De Zorggroep te werken? Loop vrijblijvend een dagje mee bij één van de teams in de regio Venlo. Onze recruitment medewerkers Lynn Jeuken en Sharel Driessen vertellen je graag meer over het werk binnen de specifieke doelgroepen en zijn te bereiken via werkenbij@dezorggroep.nl

Over De Zorggroep
Als grootste zorgaanbieder in Noord- en Midden-Limburg bieden wij een breed aanbod van diensten. Met thuiszorg en vele woon- en zorgcentra bieden we ondersteuning, zorg en specialistische behandeling aan iedereen die dat nodig heeft. Werken vanuit positieve gezondheid staat bij ons centraal. Dat betekent dat het accent niet op de ziekte of beperking ligt, maar op de mensen zelf: op hun veerkracht en hun mogelijkheden. Wij willen bijdragen aan een vitale gemeenschap, waarin mensen zelfredzaam en bovenal gelukkig zijn. Bijna 6000 medewerkers (en duizenden vrijwilligers) zetten zich dagelijks in voor dit ideaalbeeld. Onze medewerkers willen iets voor een ander kunnen betekenen. Daarom bieden wij talloze mogelijkheden waarin ze zowel zichzelf als het vak kunnen ontwikkelen. Op deze manier kunnen medewerkers ook echt datgene doen waar hun hart ligt. 

 Het is niet toegestaan om deze vacature en de daarin vermelde contactgegevens te gebruiken voor acquisitiedoeleinden.