Kempenhaeghe zoekt een

Verpleegkundige volwassenafdeling Opnamecentrum

Dienstverband

28 - 36

Opleidingsniveau

MBO niveau 4, HBO

Standplaats

Heeze

Werkvelden

Gehandicaptenzorg

Beste Verpleegkundige,

“Sta jij sterk in je schoenen en help jij mij de opname door?”

Wat ga jij betekenen als verpleegkundige?
Afdeling 6 is een opnameafdeling voor volwassenen op locatie Heeze, cluster Diagnostiek en Behandeling. Het is een onderdeel van het 3e echelon ziekenhuis, expertisecentrum Kempenhaeghe en behoort tot het Academisch centrum voor Epileptologie. De afdeling levert een bijdrage in de zorg voor mensen met epilepsie of de verdenking daarop, en in epilepsie- en/of aanval gerelateerde hulp- en/of zorgvragen. De focus ligt voornamelijk op multidisciplinaire kortdurende medische georiënteerde diagnostiek en behandeling.

De doelgroep van opname 6 is zeer divers qua leeftijdsopbouw, niveau en problematiek. Over het algemeen speelt er naast de medische problematiek ook psychosociale problematiek een rol. Afdeling 6 biedt plaats voor maximaal 6 patiënten die zich alle kunnen onderscheiden gezien opname indicatie, niveau, zorgvraag en persoonlijke overtuigingen. Onze bejegening en het verpleegkundig handelen zijn geïnspireerd op De Beroepscode van Verpleegkundige en Verzorgende en de Gedragscode Kempenhaeghe.

Op afdeling 6 staan we voor gastvrijheid, persoonlijke aandacht en bejegening op maat. Er wordt gekeken naar de individuele behoeften van de patiënt en groepscohesie. Tijdens een aanval wordt gezorgd voor de veiligheid van een patiënt en wordt er zoveel mogelijk informatie verzameld door middel van verpleegkundige expertise ondersteund door technische apparatuur, zoals een camera. De informatie wordt besproken in een multidisciplinair team, waardoor het beleid verder vorm krijgt tijdens de opname.

Naast epileptische aanvallen zijn wij ook gespecialiseerd in begeleiden van psychosociale problematiek, zoals niet epileptische aanvallen, persoonlijkheidskenmerken, autisme en niet aangeboren hersenletsel. Afdeling 6 biedt ook ruimte voor post- & pre-chirurgische patiënten.

Over het opnamecentrum
Afdeling 6 is gevestigd op de locatie Heeze. Naast deze afdeling voor volwassenen is er op het opnamecentrum ook een afdeling voor kinderen, voor mensen met een meervoudige beperking en een afdeling voor gespecialiseerde epilepsie monitoring units (EMU) waar patiënten gedurende een afgebakende periode worden geobserveerd middels continue EEG en videomonitoring. Voor alle patiënten geldt dat er sprake is van epilepsie of een verdenking van epilepsie, met daarbij mogelijke bijkomende psychosociale problematiek. Het opnamecentrum vervult ook een expertisefunctie richting andere afdelingen die meer gericht zijn op wonen.

Wat breng jij mee?

 • Je bent in het bezit van een afgeronde (GGZ) verpleegkundige opleiding niveau 4 of 5, je bent BIG-geregistreerd.
 • Je hebt de kerncompetenties die bij afdeling 6 horen zijn: Gastvrijheid, empathie, veiligheid en transparant communiceren.
 • Je bent een zelfstandige professional, enthousiast en flexibel.
 • Je hebt ervaring en affiniteit met mensen met psychosociale en/of psychiatrische problematiek.
 • Kennis en ervaring met epilepsie is een pré. We vragen je bijdragen in het mede vormgeven van het nieuwe team.

Wat bieden wij jou?

 • Een aanstelling voor een jaar, met uitzicht op een aanstelling voor onbepaalde tijd.
 • Uren in overleg, wij denken aan 28-36 uur per week;
 • Cao Ziekenhuizen, salaris FWG 45, maximaal € 3.642 bruto per maand bij een fulltime aanstelling.
 • Eindejaarsuitkering en vakantietoeslag, beide structureel 8,33%.
 • Een uitgebreid meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden, denk aan de aanschaf van een mobiele telefoon of lidmaatschap van de sportschool.
 • Volop (door)groeimogelijkheden.

Informatie en sollicitatie
Voor meer informatie over de functie neem je contact op met Savannah van den Dungen, coördinator afdeling 6 via T.: 040-2279337.

Interesse? Top! Solliciteer dan voor 9 oktober a.s. via bijgaande link.

Sollicitatiegesprekken staan gepland op donderdag 12 oktober a.s..

Heb je nog vragen, bel of app me dan gerust!
Chantal Simar, recruiter
M. 06-51142379
E. simarc@kempenhaeghe.nl

Bereikbaarheid: 15 min. vanaf Weert, dus ook goed bereikbaar vanuit Limburg.