Mondriaan zoekt een

Verpleegkundige voor de kliniek Volwassenen

Dienstverband

32 - 36 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Heerlen

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg
Voor de open opname-afdeling van de kliniek Volwassenen in Heerlen zijn we op zoek naar verpleegkundigen (32- 36 uur p.w.). Omdat jij affiniteit hebt met deze complexe doelgroep weet je dat je in deze dynamische omgeving je rust moet bewaren en dat zorgafstemming met je collega's erg belangrijk is. Samen maken jullie je sterk voor patiënten die in psychiatrische nood verkeren. Iedere dag biedt een nieuwe uitdaging en dat maakt het werk heel interessant. Word jij onze nieuwe collega?

Past deze functie bij jou?

Welland is de aselectieve open opname-afdeling van de kliniek Volwassenen. Het is een dynamische plek met een hoge turn-over. De Kliniek Volwassenen is een antwoord op de behoefte in de samenleving om mensen die in (ernstige) psychiatrische nood verkeren goed en menswaardig op te vangen en te behandelen. De behandeling vindt plaats in een omgeving waar veiligheid en bescherming gecombineerd wordt met respectvolle zorg en behandeling. Centraal staat daarin het terugdringen van dwang en drang. De aandacht is gericht op het herwinnen van de eigen regie van de patiënt. Contact met patiënt, naastbetrokkenen en ambulante hulpverlening vormt de basis van ons handelen; zorgafstemming met alle partijen vinden we essentieel.

Wat ga je doen?
 • In een klinische setting ben je verantwoordelijk voor de verpleegkundige diagnostiek en de begeleiding/verpleging van patiënten. Het doel is het evenwicht vinden, herstellen of handhaven;
 • Voor een aantal aan jou toegewezen patiënten die intensieve complexe zorg nodig hebben stel je het integrale verpleegkundige proces op. Dit coördineer je en je geeft er uitvoering aan;
 • Je levert een bijdrage aan het signaleren en scheppen van voorwaarden voor verbeteringen en innovaties in de zorgverlening, de methodiekontwikkeling en de ontwikkelingen van werkprocessen.
Wat zeggen onze medewerkers?
"Onze patiënten verkeren in ernstige psychiatrische nood. Daarom is vertrouwen en inschattingsvermogen binnen het team erg belangrijk", zegt Mandy (verpleegkundige bij Welland). "Wij helpen de patiënt om weer de eigen regie over zijn leven terug te krijgen. Dat doen we samen, binnen ons multidisciplinaire team. Je werkt zelfstandig, maar je weet dat je kunt terugvallen op je collega's. Het is hier nooit saai, iedere dienst op de open opname-afdeling Welland is anders. Wat wij zoeken in een collega? Enthousiasme, inlevingsvermogen en verantwoordelijkheidsgevoel. Je laat je niet snel uit het veld slaan. En vakkennis is natuurlijk belangrijk."

Dit neem je mee
 • Je bent in het bezit van een mbo-/hbo-diploma Verpleegkunde en een geldige BIG-registratie;
 • Je beschikt over relevante werkervaring in de psychiatrie, bij voorkeur met het behandelen en begeleiden van patiënten met complexe forensische problematiek;
 • Je hebt affiniteit met de doelgroep en daarnaast heb je kennis van psychopathologie en somatiek;
 • Je hebt een flexibele werkhouding en je vindt het leuk en een uitdaging om in een dynamische, soms hectische werkomgeving te functioneren.

Wat wij bieden
Wij bieden jou gevarieerd en zinvol werk in een professionele en prettige werkomgeving. Bij ons is er ruimte voor ontwikkeling, vernieuwing en verdieping. We vinden het belangrijk dat onze medewerkers de ontwikkelingen binnen het vakgebied bijhouden en we hebben binnen onze organisatie dan ook diverse mogelijkheden voor het volgen van cursussen, opleidingen en/of trainingen.

En verder:
 • Je krijgt een contract voor bepaalde tijd (jaar) met de intentie dit om te zetten naar een contract voor onbepaalde tijd;
 • De kernfunctie is Verpleegkundige 1, het salaris bedraagt minimaal €2.746 en maximaal €3.755 (FWG 50 - CAO GGZ).Deze bedragen zijn bruto per maand op basis van een werkweek van 36 uur;
 • Daarnaast bieden wij opname in het pensioenfonds Zorg en Welzijn en een goed pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering, bruto-netto, uitruilmogelijkheden, een ruime verlofregeling en collectiviteitskorting op zorgverzekeringen;
 • Er is een actieve personeelsvereniging en ruimte om met het team activiteiten te ondernemen.
Mondriaan
De wereld om ons heen verandert, wij veranderen mee. Transparanter, opener, wijkgerichter, dienstbaarder, meer gericht op maatschappelijke participatie en samen leven met elkaar. Wij vinden dat de vraag, wensen en verwachtingen van patiënten, familieleden/naasten, verwijzers, ketenpartners en financiers richtinggevend zijn. Samen werken wij aan herstel, voor een geestelijk gezond Zuid-Limburg. Lees hier ons verhaal. Meer informatie over Mondriaan vind je op onze website.

Is je interesse gewekt?
Voor vragen of meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Wendy Plantaz, Afdelingshoofd, bereikbaar op het nummer 06 53666778.

Heb je interesse, stuur dan een reactie via de sollicitatiebutton.

Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.

Om in aanmerking te komen voor deze functie is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist. De kosten voor het aanvragen hiervan zijn uiteraard voor onze rekening. Daarnaast zullen referenties opgevraagd worden.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.