Mondriaan zoekt een

Verpleegkundige voor onze kliniek Volwassenen Maastricht

Dienstverband

32 - 36 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Maastricht

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg
Voor de gesloten afdeling Medium Care (KC02) van onze kliniek Volwassenen in Maastricht zoeken wij een enthousiaste en flexibele verpleegkundige (32-36 uur p.w.). Heb jij als verpleegkundige ruime ervaring in de psychiatrie en lijkt het je leuk om op basis van jouw psychiatrische kennis een rolmodel zijn voor de rest van het team? Of ben je juist nieuwsgierig naar de psychiatrie, wil je graag (meer) ervaring opdoen en op termijn de stap maken naar GGZ verpleegkundige 1? Ga het gesprek met ons aan; wij verwelkomen jou graag!

Past deze functie bij jou?
Afdeling KC02, Medium Care, is een gesloten opnameafdeling. Hier bieden wij hoogwaardige klinische behandeling aan patiënten met een psychiatrisch ziektebeeld waarbij opname op de High Intensive Care (HIC) onvoldoende is geweest voor goede stabilisatie. Of waarbij het tijdelijk niet mogelijk is om te verblijven op één van de afdelingen van Mondriaan voor langdurige behandeling. De Medium Care heeft een capaciteit van 11 bedden.

Het doel van de functie is het coördineren van de behandeling en de verpleegkundige zorg en het begeleiden van patiënten die intensieve zorg nodig hebben. Verder is onderdeel van de functie het coachen van collega's, het participeren in beleidsontwikkeling en het vervullen van een (afdeling overstijgende) regiefunctie.

Je bent als verpleegkundige de spil in het multidisciplinaire team. Je observeert en rapporteert aan de hand van gestelde verpleegdoelen, brengt structuur en regelmaat aan en stemt de zorg af op de wensen en mogelijkheden van de patiënt. Om op een professionele manier te werken met probleemgedrag van patiënten maken wij gebruik zowel ABC- als signaleringsplannen. Iedere patiënt is uniek en daarom werk je niet altijd volgens vaste procedures maar gebruik je je eigen creativiteit om invulling te geven aan het behandeltraject. Dagelijkst is er overleg met de regiebehandelaars over de regievoering van de behandelingen.

Wat worden je belangrijkste taken?

 • De belangrijkste taken zijn verpleegkundige diagnostiek, behandelinterventies en samenwerking met het multidisciplinaire team en familie/naasten.
 • Het opstellen, coördineren en uitvoeren van het integrale verpleegkundige proces voor de aan jou toegewezen patiënten, die intensieve zorg nodig hebben.
 • Vanuit de professionele verantwoordelijkheid signaleren, initiëren en scheppen van voorwaarden voor verbeteringen en innovaties in de zorgverlening, de methodiekontwikkeling en de ontwikkelingen van werkprocessen.
 • Het ondersteunen van het organisatiebeleid met betrekking tot zowel het arbeids- en therapeutisch milieu alsmede het woon- en leefklimaat.
 • Nauwe samenwerking met het afdelingshoofd en vervangende taken uitvoeren.
 • Mogelijke inzetbaarheid binnen de Avond- Nacht- Weekendhoofden functie (op termijn).
Wat zeggen onze medewerkers?
Lees hier hun persoonlijke verhalen en lees ook meer over werken als verpleegkundige bij Mondriaan.

Dit neem je mee
 • Diploma Verpleegkunde (mbo of hbo) en BIG geregistreerd.
 • Je hebt kennis van psychopathologie en somatiek, affiniteit met de doelgroep en je bent nieuwsgierig naar waar gedrag vandaan komt.
 • Je kijkt ernaar uit om samen te werken met je collega's. Een flexibele werkhouding is hierbij voor jou vanzelfsprekend. Deze eigenschappen helpen je goed te functioneren in onze dynamische, soms hectische maar boeiende werkomgeving.
 • Verder handel je vanuit je eigen observaties, dus niet alleen volgens geldende procedures maar je neemt vooral ook je eigen creativiteit mee in dit proces. Wij zijn continu bezig met het verbeteren van onze zorgverlening en verwachten ook hierin van jou een actieve houding.
Als je beschikt over passende werkervaring, dan is dat uiteraard welkom. Maar ook als je schoolverlater of starter bent of ervaring hebt met de verpleging en/of begeleiding van andere doelgroepen en een overstap overweegt naar de ggz, kijken wij ernaar uit om kennis met je te maken. We zijn nieuwsgierig hoe jouw ambitie en interesses matchen met de zorg die onze patiënten van ons vragen.

Wat wij bieden
Wij bieden jou gevarieerd en zinvol werk in een professionele en prettige werkomgeving. Bij ons is er ruimte voor ontwikkeling, vernieuwing en verdieping. We vinden het belangrijk dat onze medewerkers de ontwikkelingen binnen het vakgebied bijhouden en we hebben binnen onze organisatie dan ook diverse mogelijkheden voor het volgen van cursussen, opleidingen en/of trainingen.

En verder:
 • Je krijgt een contract voor bepaalde tijd (jaar) met de intentie dit om te zetten naar een contract voor onbepaalde tijd;
 • Het salaris bedraagt minimaal € 2.746,-- en maximaal €3.755,-- (FWG 50 - CAO GGZ, kernfunctie GGZ verpleegkundige 1). Deze bedragen zijn bruto per maand op basis van een werkweek van 36 uur;
 • Daarnaast bieden wij opname in het pensioenfonds Zorg en Welzijn en een goed pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering, bruto-netto, uitruilmogelijkheden, een ruime verlofregeling en collectiviteitskorting op zorgverzekeringen;
 • Er is een actieve personeelsvereniging en ruimte om met het team activiteiten te ondernemen.
Mondriaan
De wereld om ons heen verandert, wij veranderen mee. Transparanter, opener, wijkgerichter, dienstbaarder, meer gericht op maatschappelijke participatie en samen leven met elkaar. Wij vinden dat de vraag, wensen en verwachtingen van patiënten, familieleden/naasten, verwijzers, ketenpartners en financiers richtinggevend zijn. Samen werken wij aan herstel, voor een geestelijk gezond Zuid-Limburg. Lees hier ons verhaal. Meer informatie over Mondriaan vind je op onze website en op werkenbijmondriaan.

Is je interesse gewekt?
Voor vragen of meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Karin van der Meulen (afdelingshoofd), bereikbaar op het nummer: 06-23106297 of Louis Winants (afdelingshoofd) via

06-30096338.

Heb je interesse, stuur dan een reactie via de sollicitatiebutton.