Mondriaan zoekt een

Verpleegkundige voor onze klinische afdeling Akkerweide

Dienstverband

28 - 36 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Heerlen

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg
Voor de klinische afdeling Akkerweide in Hoensbroek zoeken wij een enthousiaste verpleegkundige (28-36 uur p.w.). Werken als verpleegkundige bij Akkerweide is het toewerken naar doelen: zelfredzaamheid van de patiënt. Je maakt deel uit van een multidisciplinair team, samen zorg je dat onze patiënten weer in hun kracht komen. Ieder vanuit zijn eigen deskundigheid. Jij beschikt over een flinke dosis creativiteit, doorzettingsvermogen en daadkracht. Met jouw positieve instelling en je grote inlevingsvermogen weet je precies wat er nodig is om een patiënt te laten groeien.

Past deze functie bij jou?
Akkerweide is een langdurige zorgafdeling in de wijk waar intensieve begeleiding en zorg geboden wordt aan volwassen en jongvolwassen patiënten. De afdeling heeft een open karakter en is gericht op rehabilitatie. Patiënten die bij ons worden opgenomen hebben een psychiatrische stoornis waardoor het nodig is dat zij opgenomen zijn in een kliniek. Toch hebben zij nog voldoende grip op hun leven om met beperkte begeleiding en toezicht aan hun herstel en vaardigheden te werken om zo toe te werken naar een passende woonomgeving en gewenste invulling van de dag.

Als verpleegkundige speel je een belangrijke rol in het leven van onze patiënten. Je helpt ze om weer in hun kracht te komen. De patiënten binnen Akkerweide zijn al meer gestabiliseerd, ze zijn er aan toe om te werken naar meer zelfstandigheid. Die zelfstandigheid kan een plaats binnen Beschermd Wonen zijn, terug naar huis of zelfs helemaal zelfstandig wonen. Om dat te bereiken maken we gebruik van het Project Thuis: we leren de patiënt hoe een gezonde leefstijl eruit ziet (denk aan kookles, omgaan met financiën, onderhouden van sociale contacten etc).

Wat ga je doen?
 • Je bent verantwoordelijk voor de verpleegkundige diagnostiek, crisisinterventie en samenwerking met het behandelend team en de familie/naasten:
 • Je stelt het integrale verpleegkundige proces op voor een aantal aan jou toegewezen patiënten die intensieve complexe zorg nodig hebben.
 • Je coördineert het verpleegkundig proces en voert het uit.
 • Vanuit jouw professionele verantwoordelijkheid signaleer, initieer en schep je voorwaarden voor verbeteringen en innovaties in de zorgverlening, de methodiekontwikkeling en de ontwikkelingen van werkprocessen.
 • De werkzaamheden vinden plaats in wisselende diensten in de 24-uurs zorg.
Wat zeggen onze medewerkers?
"Bij Akkerweide is geen dag hetzelfde", zo zegt afdelingshoofd Yvonne. "Akkerweide is een kliniek maar zo lijkt het niet. Patiënten hebben een eigen kamer, er is een gemeenschappelijke ruimte om samen koffie te drinken of een kaartspelletje te doen. De patiënten met groene vingers kunnen helpen in de patiotuin. Er is voldoende ruimte om zelfstandig invulling aan je werk te geven. Je mag daar creatief in zijn."

Dit neem je mee
 • Je bent enthousiast en je hebt affiniteit met de doelgroep volwassenen en jongvolwassenen.
 • Je bent in het bezit van minimaal het diploma hbo of mbo Verpleegkunde (en een BIG-registratie) of Social Work;
 • Je beschikt over relevante werkervaring in de psychiatrie en je hebt kennis van psychopathologie en somatiek;
 • Jouw werkhouding is flexibel en je vindt het prettig om in een dynamische, soms hectische, werkomgeving te functioneren.

Wat wij bieden
Wij bieden jou gevarieerd en zinvol werk in een professionele en prettige werkomgeving. Bij ons is er ruimte voor ontwikkeling, vernieuwing en verdieping. We vinden het belangrijk dat onze medewerkers de ontwikkelingen binnen het vakgebied bijhouden en we hebben binnen onze organisatie dan ook diverse mogelijkheden voor het volgen van cursussen, opleidingen en/of trainingen.

En verder:
 • Je krijgt een contract voor bepaalde tijd (jaar) met de intentie dit om te zetten naar een contract voor onbepaalde tijd;
 • De functie is ingedeeld als Verpleegkundige 2 / agogisch werkende 2. Het salaris bedraagt minimaal €2.407,-- en maximaal €3.396,-- (FWG 45 - CAO GGZ).Deze bedragen zijn bruto per maand op basis van een werkweek van 36 uur;
 • Daarnaast bieden wij opname in het pensioenfonds Zorg en Welzijn en een goed pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering, bruto-netto, uitruilmogelijkheden, een ruime verlofregeling en collectiviteitskorting op zorgverzekeringen;
 • Er is een actieve personeelsvereniging en ruimte om met het team activiteiten te ondernemen
Mondriaan
De wereld om ons heen verandert, wij veranderen mee. Transparanter, opener, wijkgerichter, dienstbaarder, meer gericht op maatschappelijke participatie en samen leven met elkaar. Wij vinden dat de vraag, wensen en verwachtingen van patiënten, familieleden/naasten, verwijzers, ketenpartners en financiers richtinggevend zijn. Samen werken wij aan herstel, voor een geestelijk gezond Zuid-Limburg. Lees hier ons verhaal. Meer informatie over Mondriaan vind je op onze website.

Is je interesse gewekt?
Voor vragen of meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Yvonne Baadjou, afdelingshoofd, bereikbaar op het nummer: 06-13808683.

Heb je interesse, stuur dan een reactie via de sollicitatiebutton.

Om in aanmerking te komen voor deze functie is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist. De kosten voor het aanvragen hiervan zijn uiteraard voor onze rekening. Daarnaast zullen referenties opgevraagd worden.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld