Zuyderland zoekt een

Verpleegkundige Zorgcentrum Glana, afdeling Rosengarten

Dienstverband

24-36 uur per week (uren zijn bespreekbaar)

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Geleen

Werkvelden

Ouderenzorg

Ben jij op zoek naar een baan waarin je echt uitgedaagd wordt als verpleegkundige en waarbij jij een zeer belangrijke rol speelt in het behandelproces van onze cliënten dan verwelkomen we je graag als nieuwe collega binnen onze afdeling Rosengarten van Zorgcentrum Glana.
Afdeling Rosengarten heeft alles in huis om jou een uitdagende, dynamische en bovenal fijne, nieuwe werkplek te bieden waar jij je optimaal kunt ontwikkelen! Nieuwsgierig? Lees dan gauw verder! 

Even voorstellen
Afdeling Rosengarten maakt deel uit van zorgcentrum Glana en is een afdeling waar crisisinterventie en gespecialiseerde zorg geboden wordt aan maximaal 12 cliënten met psychogeriatrische aandoeningen binnen een prikkelarme en gesloten setting. Het betreft een zogenaamde doorstroomafdeling waarbij cliënten vanuit hun thuissituatie tijdelijk (circa 3 tot 6 maanden) bij ons worden ondergebracht. Gedurende deze periode wordt de cliënt geobserveerd en therapeutisch behandeld en stel jij als verzorgende IG samen met je zorgcollega’s een passend en compleet behandelplan op. Het merendeel van de cliënten wordt vervolgens binnen Zuyderland overgeplaatst naar een vaste zorgafdeling die het beste aansluit bij het behandelplan en wensen van de cliënt.

Verder wordt binnen Glana vanuit diverse afdelingen zorg verleend aan mensen met psychogeriatrische aandoeningen en mensen die als gevolg van een lichamelijke beperking extra zorg nodig hebben. Dit gebeurt zowel op grootschalige afdelingen als in kleinschalige woonvormen. Glana biedt daarnaast eerstelijnsverblijf zorg na een ziekenhuisopname  en verleent palliatieve terminale zorg in haar hospice. Ook in de wijk heeft Glana een belangrijke rol als wijksteunpunt en aanbieder van dagvoorziening en is zij zorgverlener aan de nabijgelegen zorgappartementen. 

Klaar voor de toekomst

Als locatie is zorgcentrum Glana op dit moment volop in ontwikkeling. Zo wordt de bestaande bouw vernieuwd en wordt er te midden van het park een prachtig, nieuw woon-zorgcomplex gerealiseerd, bestaande uit negen ruim opgezette woningen en een nieuw hospice. Medio 2021 zal afdeling Rosengarten als een van de eerste afdelingen overgaan en één van de nieuwe woningen betrekken. De nieuwe woning is voorzien van een prachtige binnentuin waar de cliënten zich vrij kunnen bewegen als ze even van de buitenlucht willen genieten.

Wat ga je doen?

 • Als verpleegkundige binnen ons team kun je laten zien waar je goed in bent en écht doen waarvoor je bent opgeleid. De zorgvraag van onze bewoners wordt steeds complexer waarbij de vakkundige verpleegkundige blik van jou zeer belangrijk en leidend is.
 • Jij voert zelfstandig de regie over je eigen werkzaamheden en coacht en begeleidt je zorgcollega’s daar waar nodig. Je “spart” regelmatig met je collega verpleegkundigen en de behandelaren waarbij gezamenlijk gezocht wordt naar de best passende zorg.
 • Als verpleegkundige binnen onze afdeling zorg je voor vroegdiagnostiek en ondersteuning in (complexe)zorgsituaties. Je neemt deel aan de uitvoering van de dagelijkse zorg en voert verpleegtechnische interventies uit.
 • Je adviseert met betrekking tot de uitvoering van de (zorg)werkzaamheden vanuit je verpleegtechnische expertise. Hierin heb je, vanuit je deskundigheid, tevens een signalerende en coachende rol.
 • Je monitort, vanuit verpleegtechnische expertise, de afstemming tussen de verschillende disciplines, diensten en overige betrokkenen bij het zorg- en dienstenproces.
 • Je levert een bijdrage in de deskundigheidsbevordering van zorgcollega's en leerlingen.

Wie ben jij?

 • Je bent minimaal in het bezit van een mbo-diploma verpleegkunde niveau 4 en bent BIG geregistreerd.
 • Je beschikt over kennis en ervaring op het gebied van psychosociale begeleiding, deskundigheidsbevordering, consultatie en onderzoek.
 • Je draagt zorg voor het bijhouden van de vakbekwaamheid v.w.b. voorbehouden en risicovolle handelingen.
 • Je hebt noodzakelijke kennis van en inzicht in procedures, protocollen en werkwijzen van de eigen en andere afdelingen en draagt hierdoor bij aan patiëntveiligheid.
 • Je volgt in- en externe ontwikkelingen binnen het vakgebied, verkent hierbij mogelijkheden en/of consequenties voor het zorggebied en beoordeelt deze op relevantie en bruikbaarheid in de praktijk.

 Wat bieden wij?

 • Een dienstverband voor onbepaalde tijd.
 • Een contract voor 24-36 uur per week (exact aantal uur per week is bespreekbaar).
 • Er wordt gewerkt in alle diensten waarbij eventuele voorkeur voor diensten bespreekbaar is.
 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden (CAO Ziekenhuizen), inclusief een aantrekkelijke eindejaarsuitkering (8,33%).
 • Het salaris ligt conform CAO Ziekenhuizen in FWG 45 (minimaal €2.319,- bruto per maand en maximaal €3.322,- bruto per maand op basis van 36 uur per week).
 • Naast voldoende uitdaging op het verpleegkundige vakgebied zijn er ook voldoende mogelijkheden om je verder te ontwikkelen zowel in de praktijk als ook middels (verkorte) opleidingen, trainingen, cursussen en het bezoeken van symposia.

Interesse?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Mylène Janssen- Keulers, unitmanager Glana,
telefoonnummer 06-10781027.

Aanvullende informatie

Het online screenen, bijvoorbeeld via zoekmachines en social networks kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.
Voor de meeste functies binnen Zuyderland wordt een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) gevraagd. Voorafgaande aan een indiensttreding zal hierover nadere informatie worden verstrekt.

Zijn er binnen Zuyderland op dit moment voorrangskandidaten die in aanmerking komen voor deze functie, dan hebben zij conform het Doorlopend Sociaal Plan voorrang boven andere interne en/of externe kandidaten.