Mondriaan zoekt een

Verpleegkundigen/ agogisch werkenden forensische psychiatrie

Dienstverband

24 - 36 uur p.w.

Opleidingsniveau

MBO niveau 3, MBO niveau 4, HBO

Standplaats

Heerlen

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg

Werk jij graag in een dynamische, soms hectische omgeving?

Dienstverband:  24 - 36 uur p.w.
Soort dienstverband:  Voor de duur van een jaar met de intentie tot omzetten naar onbepaalde tijd
Standplaats: Heerlen
Kernfunctie:  Verpleegkundige / agogisch werkende
Opleiding: Mbo/hbo-diploma Verpleegkunde of Social Work, BIG geregistreerd
Salaris: FWG 45 – FWG 50 CAO GGZ (min €1.898,-- en max €3.678,--)
Werving: In- en externe werving

Past deze functie bij jou?
Bij Radix worden patiënten behandelt die delicten plegen of dreigen te plegen in samenhang met een psychiatrische en/of verslavingsstoornis. Het doel is het bieden van een geïntegreerde behandeling gericht op het reduceren van delict risico tot op een maatschappelijk aanvaardbaar niveau waarbij de samenhang tussen het delict, de psychiatrische stoornis en het eventuele middelengebruik centraal staat. Daarnaast bevat de behandeling elementen van de zorgprogramma’s schizofrenie en psychotische stoornissen, verslavingszorg en persoonlijkheidsstoornissen. De behandeling wordt merendeels uitgevoerd aan de hand van het stepped care principe. In het kader van uitbreiding van de afdeling Fpa2 en een nieuw te openen Transforensische afdeling binnen onze kliniek Radix, zijn we op zoek naar enthousiaste verpleegkundigen of agogisch werkenden die deze uitbreiding mee vorm willen geven.

In een klinische setting ben je verantwoordelijk voor de verpleegkundige diagnostiek en de begeleiding/verpleging van patiënten, met als doel het evenwicht vinden, herstellen of handhaven. Voor een aantal aan jou toegewezen patiënten die intensieve complexe zorg nodig hebben stel je het integrale verpleegkundige proces op. Dit coördineer je en je geeft er uitvoering aan. Als professional lever je graag een bijdrage aan het signaleren en scheppen van voorwaarden voor verbeteringen en innovaties in de zorgverlening, de methodiekontwikkeling en de ontwikkelingen van werkprocessen.

Jouw kwaliteiten
Je hebt relevante werkervaring in de psychiatrie, bij voorkeur met het behandelen en begeleiden van patiënten met complexe forensische problematiek. Je hebt affiniteit met de doelgroep en ook heb je kennis van psychopathologie en somatiek. Jouw werkhouding is flexibel en je vindt het leuk en een uitdaging om in een dynamische, soms hectische werkomgeving te functioneren.

Wat wij bieden
Wij bieden jou gevarieerd en zinvol werk in een professionele en prettige werkomgeving. Bij ons is er ruimte voor ontwikkeling, vernieuwing en verdieping. We vinden het belangrijk dat onze medewerkers de ontwikkelingen binnen het vakgebied bijhouden en we hebben binnen onze organisatie dan ook diverse mogelijkheden voor het volgen van cursussen, opleidingen en/of trainingen. Salaris en rechtspositie zijn conform de CAO voor de Geestelijke Gezondheidszorg.

Daarnaast bieden wij opname in het pensioenfonds Zorg en Welzijn en een goed pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering, bruto-netto uitruilmogelijkheden, een ruime verlofregeling en collectiviteitskorting op zorgverzekeringen.

Mondriaan
De wereld om ons heen verandert, wij veranderen mee. Transparanter, opener, wijkgerichter, dienstbaarder, meer gericht op maatschappelijke participatie en samen leven met elkaar. Wij vinden dat de vraag, wensen en verwachtingen van patiënten, familieleden/naasten, verwijzers, ketenpartners en financiers richtinggevend zijn. Samen werken wij aan herstel, voor een geestelijk gezond Zuid-Limburg. Lees hier ons verhaal. Meer informatie over Mondriaan vind je op onze website.

Is je interesse gewekt?

Voor informatie over de functie kun je contact opnemen met Janine Verijdt (afdelingshoofd FPA2), of Richard Gubbels (afdelingshoofd TF), bereikbaar via het secretariaat Radix, 088-5066480.

Heb je interesse, stuur dan zo spoedig mogelijk je reactie via de button “direct solliciteren “

Bij indiensttreding dien je een Verklaring Omtrent Gedrag te overleggen. Daarnaast zullen referenties opgevraagd worden.  

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.