Mondriaan zoekt een

Verpleegkundigen/ agogisch werkenden die de uitbreiding van onze forensische zorg kleur geven

Dienstverband

24 - 36 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Heerlen

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg
Dienstverband: 24 - 36 uur p.w.
Soort dienstverband: Voor de duur van een jaar met de intentie tot omzetten naar onbepaalde tijd
Standplaats: Heerlen
Kernfunctie: Verpleegkundige 1 of 2/ agogisch werkende 1 of 2
Opleiding: Mbo/hbo-diploma Verpleegkunde of Social Work
Salaris: FWG 45 of 50 - CAO GGZ (min € 2.289,-- en max € 3.571,--)
Werving: In- en externe werving

Past deze functie bij jou?
In het kader van uitbreiding van de afdeling Fpa2 en de Transforensische afdeling van onze kliniek Radix, zoeken wij enthousiaste verpleegkundigenof agogisch werkenden die invulling geven aan deze uitbreiding!

Bij Radix worden patiënten behandeld die delicten plegen of dreigen te plegen in samenhang met een psychiatrische en/of verslavingsstoornis. Ons doel is om deze patiënten een geïntegreerde behandeling te bieden, gericht op het reduceren van het delict risico tot een maatschappelijk aanvaardbaar niveau. Hierbij staat de samenhang tussen het delict, de psychiatrische stoornis en het eventuele middelengebruik centraal. Daarnaast bevat de behandeling elementen van de zorgprogramma's schizofrenie en psychotische stoornissen, verslavingszorg en persoonlijkheidsstoornissen. De behandeling wordt merendeels uitgevoerd aan de hand van het stepped care principe.

In een klinische setting ben je verantwoordelijk voor de verpleegkundige diagnostiek en de begeleiding/verpleging van patiënten, met als doel het evenwicht vinden, herstellen of handhaven. Voor een aantal aan jou toegewezen patiënten die intensieve complexe zorg nodig hebben stel je het integrale verpleegkundige proces op. Dit coördineer je en je geeft er uitvoering aan. Als professional lever je graag een bijdrage aan het signaleren en scheppen van voorwaarden voor verbeteringen en innovaties in de zorgverlening, de methodiekontwikkeling en de ontwikkelingen van werkprocessen. Door invulling te geven aan deze functie draag je bij aan het verlagen van het delict risico van onze doelgroep en lever je een positieve bijdrage aan het zelfstandig functioneren van onze patiënten in de maatschappij en de veiligheid van de samenleving.

Jouw kwaliteiten
Je beschikt over relevante werkervaring in de psychiatrie, bij voorkeur met het behandelen en begeleiden van patiënten met complexe forensische problematiek. Je hebt affiniteit met de doelgroep en daarnaast heb je kennis van psychopathologie en somatiek. Jouw werkhouding is flexibel en je vindt het leuk en een uitdaging om in een dynamische, soms hectische werkomgeving te functioneren.

Wat wij bieden
Wij bieden jou gevarieerd en zinvol werk in een professionele en prettige werkomgeving. Bij ons is er ruimte voor ontwikkeling, vernieuwing en verdieping. We vinden het belangrijk dat onze medewerkers de ontwikkelingen binnen het vakgebied bijhouden en we hebben binnen onze organisatie dan ook diverse mogelijkheden voor het volgen van cursussen, opleidingen en/of trainingen. Salaris en rechtspositie zijn conform de CAO voor de Geestelijke Gezondheidszorg. Daarnaast bieden wij opname in het pensioenfonds Zorg en Welzijn en een goed pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering, bruto-netto uitruilmogelijkheden, een ruime verlofregeling en collectiviteitskorting op zorgverzekeringen.

Mondriaan
De wereld om ons heen verandert, wij veranderen mee. Transparanter, opener, wijkgerichter, dienstbaarder, meer gericht op maatschappelijke participatie en samen leven met elkaar. Wij vinden dat de vraag, wensen en verwachtingen van patiënten, familieleden/naasten, verwijzers, ketenpartners en financiers richtinggevend zijn. Samen werken wij aan herstel, voor een geestelijk gezond Zuid-Limburg. Lees hier ons verhaal. Meer informatie over Mondriaan vind je op onze website .

Is je interesse gewekt?
Voor informatie over de functie kun je contact opnemen met Janine Verijdt (afdelingshoofd), bereikbaar op het nummer: 06-28223928 of Sabine Dukers (afdelingshoofd): 06-55227442.

Bij indiensttreding dien je een Verklaring Omtrent Gedrag te overleggen. Daarnaast zullen referenties opgevraagd worden.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.