Mondriaan zoekt een

Verpleegkundigen of agogisch werkenden

Dienstverband

36 uur per week (4 FTE)

Opleidingsniveau

MBO niveau 4, HBO, HBO+

Standplaats

Brunssum Heerlen Hoensbroek Landgraaf Nuth Kerkrade

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg

Dienstverband: 36 uur per week (4 FTE)
Kernfunctie: Verpleegkundige 2 of agogisch werkende 2
Standplaats: Parkstad
Opleiding: Mbo- of hbo diploma Verpleegkunde of diploma Social Work
Salaris: FWG 45 – CAO GGZ (min. €1.889,-- en max. €3.229,--)
Werving: In- en externe werving

Past deze functie bij jou?

Beschermd Wonen (BW) biedt (woon)begeleiding aan volwassenen met een ernstige psychiatrische aandoening waarvan de gevolgen op meerdere levensgebieden zichtbaar zijn. Onze zorg is gericht op het verkrijgen van een zo groot mogelijke zelfstandigheid en zelfredzaamheid van de patiënt. Dit doen wij aan de hand van een ontwikkelingsgericht model (IRB methodiek). We werken nauw samen met de FACT-teams en met de (zorg) partners in de wijk.

Als verpleegkundige of agogisch werkende draag je zorg voor de begeleiding en verzorging van cliënten van de BW, vanuit de centraal gestelde zorgvraag van de cliënt waarbij rehabilitatie en herstel uitgangspunten zijn. Tevens draag je mede zorg voor de (groeps-) begeleiding van de cliënten in een stimulerend woonklimaat. Je biedt structuur en veiligheid aan de cliënten en motiveert hen tot activiteiten en bezigheden en bent in staat om op methodische en vraag gestuurde dan wel oplossingsgerichte wijze begeleidingsplannen op te stellen en collega’s hierin te ondersteunen. Je signaleert problemen op psychisch, lichamelijk en sociaal vlak en rapporteert dit. Je begeleidt de cliënten zowel in een woonvorm als thuis op psychosociaal vlak. Ten slotte draag je zorg voor rapportages, overdrachten en neem je deel aan werkoverleggen.

Benieuwd naar werken bij Beschermd Wonen? Lees hier het verhaal van Joyce Vreuls, verpleegkundige/teamcoach ‘De kleine successen, je moet ze kunnen zien’.

Jouw kwaliteiten

Je beschikt over kennis omtrent psychiatrische ziektebeelden en persoonlijkheidsstoornissen. Daarnaast beschik je over een hoge mate van zelfstandigheid, durf je initiatieven te nemen en kun je als rolmodel fungeren. Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken en bent bereid om in onregelmatige diensten (waaronder nachtdiensten) te werken en bereikbaarheidsdiensten te draaien. Je hebt ervaring in het werken met een PC en je bent in het bezit van een rijbewijs.

Wat wij jou bieden

Wij bieden jou gevarieerd en zinvol werk in een professionele en prettige werkomgeving. Bij ons is er ruimte voor ontwikkeling, vernieuwing en verdieping. We vinden het belangrijk dat onze medewerkers de ontwikkelingen binnen het vakgebied bijhouden en we hebben binnen onze organisatie dan ook diverse mogelijkheden voor het volgen van cursussen, opleidingen en/of trainingen. Salaris en rechtspositie zijn conform de CAO voor de Geestelijke Gezondheidszorg.
Daarnaast bieden wij opname in het pensioenfonds Zorg en Welzijn en een goed pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering, bruto-netto uitruilmogelijkheden, een ruime verlofregeling en collectiviteitskorting op zorgverzekeringen.

Mondriaan

De wereld om ons heen verandert, wij veranderen mee. Transparanter, opener, wijkgerichter, dienstbaarder, meer gericht op maatschappelijke participatie en samen leven met elkaar. Wij vinden dat de vraag, wensen en verwachtingen van patiënten, familieleden/naasten, verwijzers, ketenpartners en financiers richtinggevend zijn. Samen werken wij aan herstel, voor een geestelijk gezond Zuid-Limburg. Lees hier ons verhaal. Meer informatie over Mondriaan vind je op onze website.

Is je interesse gewekt?

Voor informatie over de functie kun je contact opnemen met Claudia Lonnee (Afdelingshoofd BW Spekheide /BW Heiveld), bereikbaar op het nummer: 06-50672082 of met Jitte van den Broek (afdelingshoofd BW Tervoorst / BW Herle )bereikbaar op het nummer 06-34376531

Heb je interesse, stuur dan zo spoedig mogelijk je reactie via de button:
“direct solliciteren”

Bij indiensttreding dien je een Verklaring Omtrent Gedrag en (eventueel een geldige BIG-registratie) te overleggen. Daarnaast zullen referenties opgevraagd worden.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.