Mondriaan zoekt een

Verpleegkundigen of agogisch werkenden bij Beschermd Wonen

Dienstverband

24 - 36 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 3, HBO

Standplaats

Brunssum Heerlen Hoensbroek Landgraaf Nuth Kerkrade

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg

Draag jij graag bij aan een zo groot mogelijke zelfstandigheid en zelfredzaamheid van onze patiënten?

Dienstverband: 24 - 36 uur per week
Kernfunctie: Verpleegkundige of agogisch werkende
Standplaats: Parkstad
Opleiding: HBO- of MBO diploma Verpleegkunde /                                                                                                                                 HBO Social Work / MBO Maatschappelijke Zorg (MMZ)
Salaris: FWG 45 - CAO GGZ (min. €1.889,-- en max. €3.229,--)
Werving: In- en externe werving

Past deze functie bij jou?
Als verpleegkundige of agogisch werkende binnen Beschermd Wonen draag je zorg voor de begeleiding en verzorging van jeugdigen, volwassenen en ouderen met een ernstige psychiatrische aandoening waarvan de gevolgen op meerdere levensgebieden zichtbaar zijn. Dit doe je vanuit de centraal gestelde zorgvraag van de patiënt waarbij rehabilitatie en herstel de uitgangspunten zijn. We werken met een ontwikkelingsgericht model (IRB methodiek) en hebben korte lijntjes met andere FACT-teams en met de (zorg)partners in de wijk. Als verpleegkundige of agogisch werkende:

  • Zorg je mede voor de (groeps-) begeleiding in een stimulerend woonklimaat. Jij biedt patiënten structuur en veiligheid en motiveert hen tot activiteiten en bezigheden;
  • Stel je een methodische en vraag gestuurde/oplossingsgerichte wijze begeleidingsplannen op en ondersteun je je collega’s hierin;
  • Signaleer je problemen op psychisch, lichamelijk en sociaal vlak en je rapporteer dit;
  • Begeleid je patiënten op psychosociaal vlak, zowel in de woonvorm als thuis;
  • Rapporteer je, zorg je voor overdrachten en neem je deel aan werkoverleggen.

‘De kleine successen, je moet ze kunnen zien’
‘Vroeger was Beschermd Wonen een soort einddoel voor de patiënt, dat is nu echt anders’ vertelt Joyce, verpleegkundige bij Beschermd Wonen. ‘Je bent hier zo lang als nodig, maar zo kort als mogelijk. We kijken niet alleen naar de ziekte en de gevolgen ervan maar ook naar de vraag hoe iemand ondanks zijn beperkingen zo zelfstandig mogelijk kan wonen. We kijken naar alle levensgebieden.’ Lees het hele verhaal van Joyce via deze link: De kleine successen, je moet ze kunnen zien.

Wat wij jou bieden
Wij bieden jou gevarieerd en zinvol werk in een professionele en prettige werkomgeving. Bij ons is er ruimte voor ontwikkeling, vernieuwing en verdieping. We vinden het belangrijk dat onze medewerkers de ontwikkelingen binnen het vakgebied bijhouden en we hebben binnen onze organisatie dan ook diverse mogelijkheden voor het volgen van cursussen, opleidingen en/of trainingen.
Salaris en rechtspositie zijn conform de CAO voor de Geestelijke Gezondheidszorg, inclusief opname in het pensioenfonds Zorg en Welzijn. Daarnaast bieden wij een uitstekend pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering, bruto-netto uitruilmogelijkheden, een ruime verlofregeling en collectiviteitskorting op zorgverzekeringen. Er is een actieve personeelsvereniging en ruimte om met het team activiteiten te ondernemen.

Jouw kwaliteiten
In de eerste plaats heb je grote affiniteit met de doelgroep. Uiteraard heb je kennis van psychiatrische ziektebeelden en persoonlijkheidsstoornissen. Kenmerkend is jouw hoge mate van zelfstandigheid maar ook werk je graag in teamverband. Jij neemt initiatief en fungeert als rolmodel. Verder heb je de bereidheid om in onregelmatige diensten (waaronder nachtdiensten) te werken en om
bereikbaarheidsdiensten te draaien. Tenslotte ben je in het bezit van een rijbewijs.

Is je interesse gewekt?
We staan je graag te woord wanneer je nog vragen hebt of meer informatie wenst over de functie. Neem dan contact op met Bert Rademaker, manager Preventie & Participatie, bereikbaar op het nummer: 06-52565719. Meer informatie over Mondriaan? Kijk op onze website.

Heb je interesse, stuur dan zo spoedig mogelijk je reactie via de button “direct solliciteren “

Bij indiensttreding dien je een Verklaring Omtrent Gedrag en (eventueel een geldige BIG-registratie) te overleggen. Daarnaast zullen referenties opgevraagd worden.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.