Mondriaan zoekt een

Verpleegkundigen of Social Workers voor onze forensische beschermde woonvorm

Dienstverband

24 - 36 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Heerlen

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg
Dienstverband: 24 - 36 uur per week
Soort dienstverband: Bepaalde tijd met de intentie dit om te zetten naar onbepaalde tijd
Kernfunctie: Verpleegkundige 1 en 2/Agogisch werkende 1 en 2
Standplaats: Heerlen
Opleiding: Mbo- of hbo-diploma Verpleegkunde of hbo Social Work
Salaris: FWG 45 of 50 - CAO GGZ (min € 2.357,- en max € 3.678,-)
Reageren voor : 25-08-2020
Werving: In- en externe werving (Bij gelijke geschiktheid wordt voorrang gegeven aan de interne kandidaat).

Past deze functie bij jou?
Bij Radix worden patiënten behandeld die delicten plegen of dreigen te plegen in samenhang met een psychiatrische en/of verslavingsstoornis. Ons doel is om deze patiënten een geïntegreerde behandeling te bieden, gericht op het reduceren van het delictrisico tot een maatschappelijk aanvaardbaar niveau. Hierbij staat de samenhang tussen het delict, de psychiatrische stoornis en het eventuele middelengebruik centraal. Daarnaast bevat de behandeling elementen van de zorgprogramma's schizofrenie en psychotische stoornissen, verslavingszorg en persoonlijkheidsstoornissen. Na een klinische behandeling biedt Radix patiënten de mogelijkheid door te stromen naar de forensische beschermde woonvorm (FBW), welke zich bevindt op het terrein van de Mondriaan hoofdlocatie in Heerlen.

Als verpleegkundige of Social Worker binnen de FBW draag je zorg voor de begeleiding van psychiatrisch patiënten met een strafrechtelijke titel, die zelfstandig wonen nog niet aan kunnen. De stap vanuit de kliniek of detentie naar zelfstandig wonen is soms te groot. De FBW biedt hiervoor een tussenstap. Behandeling is gericht op het bieden van ondersteuning bij het aanleren van vaardigheden op gebied van wonen, werken, financiën, sociale contacten en vrije tijd. Daarnaast is er specifieke aandacht voor het omgaan met verslavingsproblematiek in een minder gestructureerde setting.

Door invulling te geven aan deze functie draag je bij aan het verlagen van het delictrisico van onze doelgroep en lever je een positieve bijdrage aan het zelfstandig functioneren van onze patiënten in de maatschappij en de veiligheid van de samenleving. Daarnaast draag je, door het signaleren en scheppen van voorwaarden, bij aan verbeteringen en innovaties in onze zorgverlening, de methodiekontwikkeling en de ontwikkelingen van onze werkprocessen.

Jouw kwaliteiten
Je beschikt over relevante werkervaring in de psychiatrie, bij voorkeur met het behandelen en begeleiden van patiënten met complexe forensische problematiek. Je hebt affiniteit met de doelgroep en daarnaast heb je kennis van psychopathologie en somatiek. Jouw werkhouding is flexibel en je vindt het leuk en een uitdaging om in een dynamische, soms hectische werkomgeving te functioneren.

Wat wij bieden
Wij bieden jou gevarieerd en zinvol werk in een professionele en prettige werkomgeving. Bij ons is er ruimte voor ontwikkeling, vernieuwing en verdieping. We vinden het belangrijk dat onze medewerkers de ontwikkelingen binnen het vakgebied bijhouden en we hebben binnen onze organisatie dan ook diverse mogelijkheden voor het volgen van cursussen, opleidingen en/of trainingen. Salaris en rechtspositie zijn conform de CAO voor de Geestelijke Gezondheidszorg. Daarnaast bieden wij opname in het pensioenfonds Zorg en Welzijn en een goed pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering, bruto-netto uitruilmogelijkheden, een ruime verlofregeling en collectiviteitskorting op zorgverzekeringen.

Mondriaan
De wereld om ons heen verandert, wij veranderen mee. Transparanter, opener, wijkgerichter, dienstbaarder, meer gericht op maatschappelijke participatie en samen leven met elkaar. Wij vinden dat de vraag, wensen en verwachtingen van patiënten, familieleden/naasten, verwijzers, ketenpartners en financiers richtinggevend zijn. Samen werken wij aan herstel, voor een geestelijk gezond Zuid-Limburg. Lees hier ons verhaal. Meer informatie over Mondriaan vind je op onze website.

Is je interesse gewekt?
Voor informatie over de functie kun je contact opnemen met Richard Gubbels, Sabine Dukers, of Janine Verijdt, bereikbaar via het secretariaat op tel. nr.: 088-506-6936

Bij indiensttreding dien je een Verklaring Omtrent Gedrag te overleggen. Daarnaast zullen referenties opgevraagd worden.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.