Mondriaan zoekt een

Verpleegkundigen of Social Workers voor onze Open Opname en Medium Care kliniek volwassenen

Dienstverband

28 - 36 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Maastricht

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg
Dienstverband: 28-36 uur per week
Soort dienstverband: Jaarcontract met intentie tot omzetting naar contract voor onbepaalde tijd
Dienstrooster: Wisselende diensten
Kernfunctie: Verpleegkundige 2 / Agogisch werkende 2
Standplaats: Maastricht
Opleiding: Mbo of hbo verpleegkunde inclusief een geldige BIG-registratie of hbo Social Work
Salaris: FWG 45 - CAO GGZ (min. € 1.955,-- en max. € 3.326,)
Reageren voor: 3-12-2020
Werving: In- en externe werving

Past deze functie bij jou?
Heb jij ruime ervaring in de psychiatrie? Of ben je juist nieuwsgierig naar de psychiatrie en wil je weten waar gedrag vandaan komt? Binnen het team dat verantwoordelijk is voor de afdelingen KC0.1 (Open Opname) en KC0.2 (Medium Care, gesloten) hebben wij ruimte voor zowel ervaren krachten die op basis van ervaring en psychiatrische kennis een rolmodel zijn voor de rest van het team, als voor Verpleegkundigen of Social Workers die (meer) ervaring op willen doen in de psychiatrie.

Afdeling KC01 is een open opname afdeling, waar kortdurende zorg wordt geboden aan maximaal 11 patiënten met uiteenlopende ziektebeelden. De leeftijd van de patiënten varieert van 18 tot 65 jaar.
Een deel van de cliënten zit in een (ambulant) behandelteam (Wijkteam/FACT of zorglijn) waar o.a. een psychiater en behandelaar (meestal spv'er) bij betrokken zijn. Zij blijven gedurende de opname ook verantwoordelijk voor de patiënt.

Afdeling KC02, Medium Care, is een gesloten afdeling. Op deze gesloten opnameafdeling wordt hoogwaardige klinische behandeling geboden aan patiënten met een psychiatrisch ziektebeeld waarbij opname op de High Intensive Care (HIC) onvoldoende is geweest voor goede stabilisatie of waarbij het tijdelijk niet mogelijk is om te verblijven in één van de afdelingen voor langdurige behandeling waarover Mondriaan beschikt. Ook de Medium Care heeft een capaciteit van 11 bedden.

Als Verpleegkundige of Social Worker ben je inzetbaar op beide afdelingen en ben je de spil in het multidisciplinaire team. Je observeert en rapporteert aan de hand van gestelde verpleegdoelen, brengt structuur en regelmaat aan en stemt de zorg af op de wensen en mogelijkheden van de patiënt. Om op een professionele manier te werken met probleemgedrag van patiënten, maken wij gebruik zowel ABC- als signaleringsplannen. Aangezien iedere patiënt uniek is, werk je niet altijd volgens vaste procedures maar gebruik je je eigen creativiteit om invulling te geven aan het behandeltraject. Dagelijks is er overleg met de regiebehandelaars over de regievoering van de behandelingen.

Werken op KC01 en KC02 is een mooie uitdaging voor Verpleegkundigen of Social Workers die op een dynamische afdeling (meer) ervaring willen opdoen in de psychiatrie en op termijn de stap willen maken naar verpleegkundige 1 of agogisch werkende 1.

Jouw kwaliteiten
Je hebt een opleiding Verpleegkunde afgerond op mbo of hbo niveau, en beschikt daarmee over een BIG registratie, of de opleiding hbo Social Work. In ieder geval heb je kennis van psychopathologie en somatiek. Verder ben je nieuwsgierig naar waar gedrag vandaag komt, heb je affiniteit met de doelgroep en kijk je ernaar uit om samen te werken met je collega's. Een flexibele werkhouding is hierbij voor jou vanzelfsprekend. Deze eigenschappen helpen je goed te functioneren in onze dynamische, soms hectische maar boeiende werkomgeving. Verder handel je vanuit je eigen observaties, dus niet alleen volgens geldende procedures maar neem je vooral ook je eigen creativiteit mee in dit proces. We zijn continu bezig met het verbeteren van onze zorgverlening en verwachten ook hierin een actieve houding.

Als je beschikt over passende werkervaring, dan is dat uiteraard welkom. Maar ook als je schoolverlater of starter bent of ervaring hebt met de verpleging en/of begeleiding van andere doelgroepen en een overstap overweegt naar de ggz, kijken wij ernaar uit om kennis met je te maken. We zijn nieuwsgierig hoe jouw ambitie en interesses matchen met de zorg die onze patiënten van ons vragen.

Benieuwd naar Mondriaan medewerkers? Klik hier voor het verhaal van verpleegkundige Kimberly: 'Iemand weer even de realiteit terug kunnen geven. Dat is mooi.'

Wat wij jou bieden
Wij bieden medewerkers een stimulerende en dynamische werk- en leeromgeving. Bij ons is er volop ruimte voor professionele ontwikkeling, vernieuwing en verdieping. Wij bieden een salaris en rechtspositie conform de CAO voor de Geestelijke Gezondheidszorg en opname in het pensioenfonds Zorg en Welzijn. Daarnaast bieden wij goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering, bruto-netto uitruilmogelijkheden en een ruime verlofregeling. De aanstelling is in eerste instantie voor 1 jaar met de intentie het dienstverband om te zetten naar onbepaalde tijd.

Mondriaan
Wij zijn een instelling voor geestelijke gezondheidszorg in Limburg met ca. 40 locaties. Jaarlijks bieden wij zorg aan meer dan 11.000 mensen (volwassenen en kinderen) met psychische of psychiatrische klachten en verslavingsproblematiek. Wij bieden ook forensische psychiatrie.

De wereld om ons heen verandert, wij veranderen mee. Transparanter, opener, wijkgerichter, dienstbaarder, meer gericht op maatschappelijke participatie en samen leven met elkaar. Wij vinden dat de vraag, wensen en verwachtingen van patiënten, familieleden/naasten, verwijzers, ketenpartners en financiers richtinggevend zijn. Samen werken wij aan herstel, voor een geestelijk gezond Zuid-Limburg. Lees meer over Mondriaan op www.mondriaan.eu .

Is je interesse gewekt?
Voor informatie over de functie kun je contact opnemen met Karin van der Meulen (afdelingshoofd) bereikbaar op het nummer 06-23106297.

Heb je interesse, stuur dan een reactie via de sollicitatiebutton.

Bij indiensttreding dien je een Verklaring Omtrent Gedrag en eventueel geldige BIG te overleggen.

Daarnaast zullen referenties opgevraagd worden.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.